Whocopied.me protects this content

Pit Stop 2.0 gav deltagerne nyt netværk og potentielle forretningsforbindelser

Gennem tre spændende og udfordrende workshops er 20 små kreative virksomheder blevet klogere på deres forretning og har fået nye redskaber i værktøjskassen til at udvikle deres forretningsmodeller.

Den 13. og 14. maj blev den sidste workshop i Pit Stop 2.00-forløbet afviklet i Korsør. Udover en styrket forretningsindsigt har de deltagende virksomheder fået helt nye sparringsnetværk og nye potentielle forretningsforbindelser.

De 20 små kreative virksomheder mødtes første gang i januar til et introduktionsmøde. Siden da har de deltaget i tre todages workshops, hvor der ivrigt er blevet arbejdet med forretningsudvikling, diskuteret ledelse, kompetenceudvikling, kunderelationer, forretningsudvikling og digitale muligheder fra utallige vinkler.

Nye måder at anskue sin forretning på med værktøjet Business Model Canvas

pit-stop-2Det gennemgående værktøj, som har sat rammen for de mange anskuelser, hjemmeopgaver og øvelser i Pit Stop-forløbet, er Osterwalders innovationsmodel Business Model Canvas.

Modellen beskriver en række enkle værktøjer, der gør det mere overskueligt at arbejde med de mange forskellige parametre og sammenhænge, der indgår i en forretningsmodel. Det grundige arbejde med modellen har fået deltagernes øjne op for nye måder at tilgå deres forretning på fremadrettet.

”Det har været rigtig fint for mig at få lejlighed til at se på de gennemgående modeller flere gange på de forskellige workshopper. Alle de nye informationer skal lagres og bearbejdes, og her er gentagelsen en stor fordel. Især har det været gavnligt at arbejde med Business Model Canvas flere gange. Nu er det bare om at få kigget i kompendierne, få implementeret de gode fif og holde dampen oppe.”

Pit Stop-deltager

Konkrete løsninger og samarbejde om fælles udfordringer

Pit Stop-forløbet har været tilrettelagt for ejere og ledere af små kreative virksomheder inden for bolig, beklædning, medier og it. Virksomhederne er blevet udvalgt med fokus på, at de står over for mange af de samme udfordringer og kan supplere hinandens netværk inden for relevante områder.

Under en debat om leverandør- og kundenetværk udbrød en deltager således, at vedkommende havde en kontakt i udlandet, som ville kunne levere produkter til én af de andre virksomheder, som havde en udfordring på dette område. Det illustrerer i høj grad det sammenhold, der er opstået mellem deltagerne.

”Først nu føler jeg, at jeg har fået værktøjerne til at lægge planer for fremtiden, og det har været spændende at være en del af et designmiljø, hvor der er mange tilgange til design. På normale forretningskurser er man tit for forskellige til at kunne genkende hinandens problemstillinger.”

Pit Stop-deltager

Pit Stop er et forløb som skal ruste virksomhederne til fremtiden

pit-stop-1Hele Pit Stop forløbet har haft fokus på konkrete værktøjer, initiativer og tiltag, som kan ruste virksomhederne til fremtiden. Den sidste workshop mundede ud i en specifik handlingsplan, hvor deltagerne fastsatte tidspunkter og deadlines for de næste skridt, de skal tage for at komme videre med udviklingen af deres forretning, så visioner kan blive til virkelighed.

”Jeg har fået en konkret plan med hjem og ikke mindst en tro på, at jeg vil lykkes med denne plan. Undervisningsformen har været utrolig givende: korte informationer, præcise eksempler og fokus på workshop frem for forelæsning.

Jeg vil helt klart bruge værktøjerne til at fuldføre hele forretningsudviklingsrejsen og bevare overblikket. Min handlingsplan fra den afsluttende workshop vil jeg hænge op og bruge aktivt. Måske endda til skue på mit kontor, så mine nuværende kunder og andre besøgende kan spørge ind til, hvad der foregår og dermed holde mig op på, at tingene vil ske.”

Pit Stop-deltager

Pit Stop 2.0 er slut, men samarbejdet fortsætter

Selvom Pit Stop 2.0 nu afsluttes, har flere deltagere ønsket at bevare kontakten og Innovationsnetværket Livsstil- Bolig & Beklædning vil facilitere netværksmøder, så de små virksomheder fremover kan mødes og bevare de gode relationer og fortsat sparre med hinanden.

To virksomheder har allerede taget skridtet videre og har indledt et samarbejde om produktudvikling. De oplever, at deres samarbejde er som et tomandsfirma med meget forskellige ansvarsområder. I øjeblikket udvikler samarbejdet sig på en kontant, givende og strategisk måde, som resultat af deres nye fælles referencer fra Pit Stop-forløbet.


Om Pit Stop 2.0

Pit Stop er afviklet som et samarbejde mellem Service Platform og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning. Er du interesseret i at høre mere om Pit Stop, så kontakt projektleder Joan Knudsen, 42421243, joan@innonetlifestyle.com

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com