Whocopied.me protects this content

Design Boost

Design Boost er ny målrettet aktivitet, som har til formål at højne træ- og møbelvirksomheders kendskab til designs muligheder for værdiforøgelse. I projektet identificeres nye muligheder hos de deltagende virksomheder, og disse forfølges med match af enten nyuddannede designere eller designstuderende med henblik på at realisere de identificerede muligheder.

De deltagende virksomheder har enten aldrig samarbejdet med designere før eller har kun meget lidt erfaring med det.

Projektet kørte første gang i 2014 og  til udgangen af 2015. Der deltog 11 virksomheder, hvoraf 4 deltog i såkaldte Innovation Cups, hvor de blev matchet med et hold studerende fra en af designuddannelserne, som ud fra virksomhedens opgavebeskrivelse skulle komme med løsningsforslag hertil. 7 virksomheder blev matchet med en nyuddannet arkitekt eller designer, som endnu ikke var kommet i job. I løbet af en 2 måneders deltid-ansættelse arbejdede designeren med løsninger til den matchede virksomheds udfordring eller mulighed.

I Design Boost får man som virksomhed således mulighed for at afprøve samarbejde med designere og undersøge, hvordan det kan tilføre merværdi og være med til at fremme udviklingen af nye produkter og dermed skabe vækst for ens virksomhed. Samtidig giver det en gratis mulighed for at afprøve en særligt udvalgt designer/ designstuderende, som man evt. efterfølgende kan indgå fremadrettet formelt samarbejde med. Designeren/den designstuderende bliver udvalgt specifikt til bedst muligt at matche virksomhedens udfordring/ behov.

De nyuddannede får erfaring med at samarbejde med en rigtig virksomhed, hvilket kan skrives på CV’et og evt. mulighed at få produkt i produktion samt mulighed for flere opgaver hos samme virksomhed eller ultimativt ansættelse. De studerende får ligeledes erfaring med at udvikle produkter, der skal leve op til rigtige virksomheders krav og ønsker. Også de får mulighed for evt. at få et produkt sat i produktion samt kontakt til virksomheder

Design Boost 2 løber fra august 2016 til primo 2018. Konceptet er denne gang udvidet til også at omfatte andre nyuddannede, som kan hjælpe virksomhederne med at skabe merværdi.

Aktiviteter

Innovation Cup mellem B8 og Aalborg Universitet- september.2017-jan.2018

Læs artikel om B8s deltagelse i Innovation Cup her

Innovation Cup mellem Karup Partners og VIA Design nov.2017- jan. 2018

Øvrige deltagende virksomheder: BM Industri, Designa, NJA Furniture, Horn Bordplader m.fl..

Læs pressemeddelelse fra Innovation Cup 25 her

Læs pressemeddelelse fra innovation Cup 27 her

Læs artikel om Design Boost konceptet fra TMI’s fagmagasin Træ & Møbel Industriens blad maj 2017  her

Design Boost støttes af TUUF Fonden og er et samarbejde mellem
Træ- og Møbelindustrien (TMI) og Lifestyle & Design Cluster

 

TMI-cmyk TUUF 1

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com