Whocopied.me protects this content

Retursystem skaber bedre forretning

 
Tema: Rethink Business


For Troldtekt A/S gav deltagelsen i Rethink Business mulighed for at realisere et ønske om et retursystem, der kan hjælpe dem til at udnytte ressourcer og skabe en bedre forretning.

cta-pdf-sec

troldtekt-lrgTroldtekt producerer akustikplader af naturlige og enkle materialer, nemlig træ og cement. Allerede før virksomheden kom med i Rethink Business-projektet, var nogle af deres produkter blevet Cradle to Cradle-certificeret, og tanken om en take-back-ordning var så småt begyndt at spire.

“Et take-back-projekt er imidlertid en kompliceret opgave, som involverer samarbejde med mange eksterne parter, og derfor havde vi svært ved at løfte opgaven.

Tilbagetagningsordning for udtjente akustikplader

Men så fik vi mulighed for at deltage i Rethink Business, og det gav præcist det rygstød, vi havde brug for”, siger Peer Leth, der er administrerende direktør i Toldtekt A/S. Han fremhæver, at projektets fokus på ressourceeffektivitet og cirkulære forretningsmodeller passede perfekt med Troldtekts ønske om at etablere en tilbagetagningsordning for udtjente akustikplader:

”Vi har valgt at arbejde med bæredygtighed efter Cradle to Cradle-principperne, hvor sunde materialer, sund økonomi og sunde sociale forhold går hånd i hånd. Her står genanvendelse af ressourcerne centralt, og derfor var det oplagt for os at deltage i Rethink Business. Timingen var optimal, fordi vi stod for at skulle i gang med vores take-back-projekt”.

[…]

 

Om Rethink Business

Region Midtjylland har igangsat Rethink Business for at skabe grøn innovation og vækst i regionen.

Mere end 30 virksomheder deltog i projektet, der blev afviklet fra oktober 2012 til december 2014. Development Centre UMT er projektoperatør på vegne af Region Midtjylland, og UMT har indgået en underleverandøraftale med COWI A/S og Vugge til Vugge ApS. Konsulenter fra COWI og Vugge til Vugge udgør det virksomhedsrettede team, som vejleder virksomhederne individuelt gennem tre faser; innovationsfasen, afprøvningsfasen og omstillingsfasen.

Læs mere om Rethink Business

 

 

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com