Whocopied.me protects this content

Sylab-designer deltager i bæredygtighedskonkurrence i Holland

Sylab-iværksætteren Stine Sandermann har gjort det til sin metier udelukkende at producere bæredygtigt. Samtidig oplever hun også anerkendelse for sine designmæssige kvaliteter, hvorfor hun i oktober måned tager til Maastricht for at deltage i den 34. udgave af International Apparel Federation World Fashion Convention og deres bæredygtighedsaward ”Fashion Makes Sense Award”.

Her dyster 10 udvalgte designere om prisen som den bedste, bæredygtige designer og juryprisen på 2500 Euro og publikumsprisen på 500 Euro, mens vinderen findes til en stort anlagt gallamiddag på slottet Chateau St. Gerlach.

Det er da også en designer, der glæder sig til udfordringen:

– Det skulle efter sigende have været svært for juryen at udvælge de 10 deltagere ud fra de mange ansøgere, så jeg er selvfølgelig spændt på at se, hvad de andre deltagere kommer med. Det er ikke en konkurrence ”kun” med fokus på bæredygtighed, det æstetiske er virkelig i højsædet. Umiddelbart er juryen gået efter designere med et stærkt kunstnerisk islæt, når jeg kigger på konkurrenterne, så det bliver rigtig spændende, siger Stine Sandermann, der er grundlægger af brandet SANDERMANN.

Facebook som adgangsbillet
Designeren selv havde egentlig ikke overvejet en deltagelse i konkurrencen, men fik øjnene op for det, da en ven tippede hende om det via en netværksgruppe for bæredygtig mode på det sociale medie Facebook.

– Jeg tænkte, at det gav god mening at ansøge, så jeg fik hurtigt stablet noget sammen, da deadlinen var tæt på. Det faldt så cirka samtidig med, at jeg var ved at færdiggøre min næste kollektion, som også bliver den, der kommer i fokus i min ansøgning og dertilhørende præsentation.

Stine Sandermann kom nemlig igennem nåleøjet, hvilket naturligvis glæder hende. Især fordi hun ofte er blevet fremhævet for sit fokus på bæredygtighed, men i dette tilfælde blev udvalgt mere på sine kunstneriske ambitioner og formående, idet bæredygtighed var et kriterie for konkurrencen.

Ny kollektion inspireret af vestkystens fyrtårne
”Stories of stranded life” er titlen på SANDERMANNs nye kollektion, der, som navnet indikerer, er inspireret af livet på den jyske vestkyst, der ofte er i pagt med Vesterhavets blæst og generelt ruskende natur.

– Med maritimt liv, fyrtårne, fiskenet og skibsstrandinger lå titlen på kollektionen til højrebenet. Samtidig er det også en tydelig reference til materialerne, der også befinder sig i et tomrum af strandet liv. Mange af de materialer, jeg benytter, er også strandet i deres livscyklus, siger Stine Sandermann.

Tøjet, der er en blanding af showpieces og mere brugbare styles, bliver fremvist til konkurrencens afsluttende gallamiddag, som ikke blot er en designkonkurrence.

– Der vil være modeller iført designernes forskellige kreationer under gallamiddagen, hvor der fra juryens side er lagt vægt på, at alt vurderes efter en mere holistisk tankegang. Jeg krydser selvfølgelig fingre for, at det går godt, men under alle omstændigheder tror jeg, det bliver en god oplevelse, slutter designeren.

Du kan se en video med alle deltagerne samt stemme på din favorit til publikumsprisen HER  

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com