Whocopied.me protects this content
 MG 1807 1 Resized

Sylab-designer viser industri-kritisk modekollektion i London

Stine Sandermann fra Hammerum tog i begyndelsen af 2017 springet og startede sit womenswear-brand, SANDERMANN, baseret hos iværksætter-fællesskabet Sylab i Ikast. Nu skal hun udstille sin kollektion, ”Through Another Prism”, til et kollektionsfremvisnings-event i London.

SANDERMANNs kun anden kollektion ”Through Another Prism”, handler om at se affaldsmaterialer i et andet lys og gøre oprør mod modeindustrien og dens miljømæssige udfordringer. Kollektionen designes af Stine Sandermann, grundlægger af den nyopstartede modevirksomhed SANDERMANN, som har gjort det til sin mission at redde materialer fra afbrænding og transformere dem til beklædning.

Stine Sandermann bruger udelukkende lokale spild- og overskudsmaterialer, hovedsageligt uld fra danske naturpleje- og kødfår, da denne uldtype ofte kasseres, når fåreavlere klipper deres får. Ulden samles, sorteres og sendes til et spinderi på Fyn, og de færdige garner indgår derefter i Stine Sandermanns strikdesigns, lavet i Sylab-lokalerne i Ikast på håndstrikkemaskiner.

”Jeg opdagede for et par år siden, at mange danske fåreavlere med små- og mellemstore besætninger ofte brænder ulden, fordi de tror, den ikke kan bruges til noget. Jeg var lige ved at tabe kæben. I 2014 lavede jeg så bachelorprojekt om det, hvor jeg fik spundet mine egne garner og påvist, at gennem et grundigt udtænkt system, kan grov, dansk uld sagtens bruges til noget”

Udover brugen af uld finder Stine Sandermann også lokale restmetervarer fra den midtjyske tekstilindustri. De restruller, som fabrikanterne ikke længere kan bruge, fordi der er for få meter, eller fordi farven ikke er moderigtig, bruger Stine Sandermann til toppe, nederdele, kjoler og bukser. For hende, gør det ikke noget, at der kun er få meter at gøre med – det gør bare tøjet mere eksklusivt. Kjolerne, toppene, og nederdelene er tilmed konstrueret med en ”zero waste” tilgang, således at hele metervaren bliver brugt, når delene klippes. Disse konstruktioner tager tid at udvikle, men til gengæld udmunder de i nogle helt unikke og miljømæssigt forsvarlige designs. Der er ikke ret mange i modebranchen, der praktiserer dette, hvorfor der har været stor interesse fra både ind- og udland.

”Jeg oplever stor international interesse for mine designs, hvilket er helt fantastisk, så for at komme ud og møde nogle af de mennesker, jeg har netværket med online, var beslutningen om en showdeltagelse i London oplagt. Jeg elsker at tage ud over Danmarks grænser og suge til mig af inspiration og viden fra alle mulige andre kulturer, men jeg elsker ligeså meget at komme hjem igen til den jyske hede, og bearbejde de ting, jeg nu har lært”

Den nyeste kollektion, ”Through Another Prism”, er en showkollektion bestående af fire looks, hvor Stine Sandermann tester visionære idéer af, såsom en dyrevenlig, naturlig ”pels”-jakke, lavet med lange uldfibre fra lokale får. Dette betyder, at fåret kun er blevet klippet, og altså ikke aflivet, for at lave jakken, i modsætning til konventionel pels. De pågældende anvendte designteknikker vil efterfølgende blive brugt til mere kommercielle styles solgt på SANDERMANNs webshop.

“Through Another Prism” vises på the Pullman Hotel St. Pancras i London d. 28. Oktober til et kollektionsfremvisnings-event arrangeret af Fashion Designers and Craftmakers Network. Det er et non-profit velgørenhedsevent skabt for at samle penge ind til, og udbrede bevidsthed om, sygdommen Angelman Syndrome.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com