Whocopied.me protects this content
Kulturmin Og Stud

VIA-studerende får kulturministerros og præmieres af Statens Kunstfond

Der var fint besøg for VIA Designs studerende på Milano Design Week, hvor den danske kulturminister Mette Bock (LA) svingede forbi.

Søndag den 9. april sluttede Milano Design Week.

Det betød også, at VIA Designs udstilling Remedy Rush lukkede ned og de studerende rejste hjem. Med sig i bagagen havde de dog noget mere, end de tog til Milano med.

De 12 designs tilknyttet til udstillingen blev nemlig sammen præmieret med 25.000 kroner fra Statens Kunstfond, der begrundede præmien med disse ord:

”Udstillingen præmieres for at bearbejde en række stigmatiserende og tabubelagte emner på en overbevisende måde og derved demonstrere, hvad den nye generation af designere og kunsthåndværkere kan og vil med faget.”

Ros fra ministeren
Mette Bock lagde også vejen forbi Milano, hvor hun lod sig begejstre af de studerendes løsninger. Som tidligere direktør hos Muskelsvindsfonden ved kulturministeren udmærket, at design og funktionalitet ikke nødvendigvis går hånd i hånd. Netop af den årsag var hun også meget begejstret for de løsninger, der studerende kunne fremvise, hvor både funktionalitet og æstetik vægtede højt.

– Ved at kombinere design, æstetik og funktionalitet betragter man mennesker med funktionsnedsættelser som mennesker, der selvfølgelig har de samme behov for æstetik som alle andre. Det her er virkelig et udtryk for respekt, og det gør mig enormt glad, sagde Mette Bock.

Ministeren prøvede sågar flere af de designs, de studerende havde fremstillet. Heriblandt en ”krammestol”, der kan berolige mennesker, der lider af angst, et sæt højtalere at have om halsen og andre spændende designs.

– Når jeg ser, hvad de unge laver her, bliver jeg i virkelig godt humør. Jeg er oprigtigt imponeret. Her kombinerer man design, æstetik og funktionalitet, og det tror jeg er noget, der betyder rigtigt meget for mennesker med funktionsnedsættelser, sagde ministeren.

Også VIA Designs uddannelses- og forskningschef René Foli er begejstret for de nylige anerkendelser.

– Med udstillingen viser de studerende, at de formår at kombinere deres kreative evner med samfundsansvar. Både standen og produkterne er opsigtsvækkende, så jeg er fuld af beundring over det, de præsterer her. Som chef må jeg sige, at jeg er meget stolt af både de studerende og deres undervisere, siger han.

Alle 12 designs kan ses her på VIA Designs hjemmeside.

kulturmin-med-hoejtaler

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com