Whocopied.me protects this content
IMG 2974

Vinderen af BaltSe@nioRs Innovation Camp er fundet

I uge 27 deltog designstuderende, virksomheder, lærere og journalister fra Sverige, Polen, Estland, Letland og Litauen og Danmark i BaltSe@nioR Innovation Camp, som Lifestyle & Design Cluster var ansvarlig for.

Formålet var over fem dage at facilitere en proces, hvor virksomheder og designstuderende i fællesskab og på tværs af landene udviklede nye møbler og interiørprodukter, som bedre matcher fremtidens seniorers behov og ønsker. Der blev arbejdet intens i grupperne, hvor de blandt også fik mulighed for at teste deres ideer på en gruppe seniorer, som var inviteret til at afprøve og kommentere de forskellige konceptforslag.

Det resulterede i tre spændende og vidt forskellige løsningsforslag, som alle blev ledsaget af en forretningsmodel, som også var udviklet sammen med de deltagende virksomheder.

I alt var 57 deltagere i gang, heraf 10 virksomheder fra fem forskellige lande og 17 studerende fra seks forskellige lande.

Og vinderen er…
Vinderen blev et interiørprodukt i træ, som indeholder et både fysisk og digitalt spil, som inddrager møbler og interiør i hjemmet, som kan spilles mellem fx bedsteforældre og børnebørn og som både stimulerer den ældre til at bevæge sig, men også fremmer kommunikation mellem generationer og træner brug af sanser. Juryen begrundede valget med stor nyhedshøjde og at det kan bruges i mange sammenhænge – ikke kun i private hjem. Et meget sympatisk produkt, som integrerer lækkert design, intuitiv brug og fin måde at motivere ældre til at bevæge sig på en sjov måde. Konceptet kan også være med til at minimere ensomhed blandt ældre, som er et stort problem.

Det var dog et af de andre koncepter, som efterfølgende fik virksomhedsopmærksomhed.

En af grupperne havde samarbejdet med nogle af de deltagende virksomheder omkring et møbel til ældre

med forskellig funktionalitet. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt røbe så meget mere, da den ene virksomhed nu sammen med de studerende vil undersøge muligheden for et videre samarbejde og evt. produktionsmodning af konceptet.

Den tredje gruppe arbejdede med et møbel-koncept til ældre, hvor de, selv om de ikke længere er så fysisk mobile, kan bibeholde deres interesse for havearbejde og det at dyrke forskellige mindre afgrøder og planter. Et højdejusterbart møbel, som både kan anvendes ude og inde.

Alle tre prototyper bliver i slutningen af september udstillet i forbindelse med ”Open Days in Tibro” i Skövde, Sverige, hvor bl.a. Mexicos ambassadør har meldt sin ankomst.

– Det er utroligt vigtigt, at virksomheder og designstuderende på tværs af lande og uddannelser arbejder sammen om at løse den demografiske udfordring der ligger i, at vi bliver flere og flere ældre. På denne måde får vi både forskellige kulturer og kompetencer sat i spil og produkt og forretningsmodel udvikles samtidigt. Det skaber dels en stor forståelse for hinandens fagligheder men også meget mere innovative produkter med større salgspotentiale, siger Joan Knudsen, der er projektleder på BaltSe@nioR.

Projektet er støttet af Den Europæiske Union (European Development Fund) indenfor INTERREG Baltic Sea Region.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: