Whocopied.me protects this content
Talentprogram Er Et Vigtigt Skridt På Uddannelsesvejen

Talentprogram er et vigtigt skridt på uddannelsesvejen

 

For at få nye produktidéer, og afprøve samarbejdet med unge studerende, deltog Frandsen Group i talentudviklingsprogrammet, der matcher designtalenter med møbel- og interiørvirksomheder. Med sig hjem fra arrangementet fik Frandsen Group et oplæg til en ny lampeserie.

En lys designidé
Det var vigtigt for Frandsen Group, at de studerende skabte en lampeserie, som passer til virksomhedens designsprog. Det lykkedes, fortæller direktør Benny Frandsen, som er godt tilfreds med resultatet: ”Det var spændende at være med i projektet. Det var nyt for os, og vi har fået produktnyheder med herfra. De studerende ramte vores opgavebeskrivelse meget godt, og det er faktisk det, der har imponeret mig mest.”
Den nye serie består af fire lamper og hedder Reflect, idet lamperne reflekterer lyskilden ud i rummet. Selve pæren er gemt i midten bag en rund skærm, der matcher lampens runde form. Med en drejefunktion kan flere af lamperne give både direkte og indirekte lys.
Der blev udviklet fire lamper med hver sin funktion holdt i samme designsprog: En væglampe, standerlampe, bordlampe og en pendel. Alle lamper har samme mål, hvilket kan holde produktionsomkostningerne nede.

Lærerigt talentprogram
For de studerende var mødet med virksomheden et godt skridt på uddannelsesvejen. Rune Aude Holm, som studerer på Arkitektskolen i Aarhus, fortæller: ”Vi fik en bedre forståelse for kravene fra erhvervslivet til designere og arkitekter og har fået indsigt i, hvad der foregår i den virkelige verden. Vi har nu oplevet de krav, der er, hvis man skal have noget i produktion, og hvor meget økonomi betyder.”
Også samarbejdet med de øvrige studerende har været gavnligt. ”Det var interessant at se, hvordan studerende fra de andre skoler arbejder, og hvilke redskaber de har. Man kunne se, at vi har forskellige styrker og svagheder. Vi var gode til at supplere hinanden, og samarbejdet gik fint, selvom vi geografisk var langt fra hinanden. Vi brugte Skype til at tale sammen og lagde vores ting op digitalt, så de andre i gruppen kunne kigge ind i det,” fortæller Rune Aude Holm.

 

 

Gruppen af studerende, som arbejdede sammen med Frandsen Group, bestod af:
-Charlotte Nøkleby fra VIA Design
-Eva Fly fra Kunstakademiets Designskole
-Julie Fabricius fra Designskolen Kolding
-Rune Aude Holm fra Arkitektskolen Aarhus

Projektet løb af stablen i efteråret 2015 og sluttede i december 2015 med en præsentation af produkterne og kåring af vindere. Præmierne blev sponsoreret af de fire virksomheder samt af Lifestyle & Design Cluster. Talentprogrammet er en aktivitet i Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com