Whocopied.me protects this content
Talentprogram Baner Vejen For Nye Samarbejder

Talentprogram baner vejen for nye samarbejder

Talentprogrammets formål er at matche danske designskolers talenter med velrenommerede danske møbel- og interiørvirksomheder for at skabe nye produkter og innovation hos virksomhederne. På længere sigt er målet at skabe større integration og samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og møbel-og interiørvirksomheder samt illustrere nye typer samarbejder.

Projektet udspringer af anbefalinger fra en tænketank for udvikling og innovation i møbelbranchen, som blev nedsat i 2012. Tænketanken afdækkede en række indsatsområder, som er afgørende for at skabe innovation og vækst i træ- og møbelbranchen, herunder:

– Identifikation af virksomhedernes behov for input til nye idéer og udvikling af nye produkter
– Inddragelse af designere på en ny måde samt udklækning af designtalenter
– Mere fokus på sammenhæng mellem design, kvalitet, produktion og økonomi
– Tilvejebringelse af en platform, hvor virksomheder og designtalenter sammen kan afprøve et samarbejde omkring konkrete udfordringer og idéer.

Med udgangspunkt i dette behov etablerede møbelfaggruppen under Lifestyle & Design Cluster det såkaldte Talentprogram, hvor fire udvalgte møbel- og interiørvirksomheder hver især blev matchet med en gruppe på fire designtalenter fra uddannelsesinstitutioner i hele Danmark.

De enkelte virksomheder identificerede nogle udviklingsmuligheder og formulerede en opgavebeskrivelse, som uddannelsesinstitutionerne brugte til at udpege talentfulde studerende, der kunne matche hver af de givne opgaver.

For at træne samarbejdet med en virksomhed og andre designere, og for at skabe vidensdeling på tværs af skolerne, skulle de fire talenter løse opgaven i fællesskab. Samtidig konkurrerede de mod de tre øvrige teams om at udvikle de bedste produkter.

I dette katalog beskriver vi de fire samarbejder mellem virksomheder og talentteams, og hvad virksomhederne og de studerende har fået ud af at deltage. Talentprogrammet er en aktivitet i Innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster.

Deltagende virksomheder:
– Carl Hansen & Søn
– Andersen Furniture
– Frandsen Group
– BoConcept

Deltagende uddannelsesinstitutioner:
– Kunstakademiet
– Designskolen Kolding
– VIA Design
– Arkitektskolen Aarhus

Projektet løb af stablen i efteråret 2015 og sluttede i december 2015 med en præsentation af produkterne og kåring af vindere. Præmierne blev sponsoreret af de fire virksomheder samt af Lifestyle & Design Cluster.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: