Whocopied.me protects this content
Bæredygtig Iværksætter Tager Springet På Future Of Fashion

Bæredygtig iværksætter tager springet på Future of Fashion

Den unge designer Liselotte Hornstrup fik på modemessen CIFF vigtig messeerfaring og optimale rammer for at opbygge sin virksomhed, der fokuserer på langtidsholdbart håndværk og beklædning.

Den danske modevirksomhed Liselotte Hornstrup bygger på idéen om at skabe kollektioner med rå detaljer ud fra rest- og affaldsprodukter som et modspil til den voksende køb-og-smid-væk-kultur. Ejeren bag, Liselotte Hornstrup, er uddannet fra VIA Design og Designskolen Kolding og har altid vidst, at hun ville være selvstændig: ”Jeg har aldrig ønsket at være en lille del af en stor virksomhed, men hellere en stor del af en lille virksomhed, hvor jeg har en finger med i det hele,” fortæller Liselotte Hornstrup om sine drømme.

Værdifuldt udstillingsvindue
På CIFF-standen fik Liselotte Hornstrup en ekstra god plads, som ifølge hende selv fik betydning for den succesfulde messeoplevelse: ”Jeg stod der, hvor alle kom forbi, så de ikke kunne undgå at se mig – derfor fik jeg enormt stor respons på min kollektion,” forklarer Liselotte Hornstrup, som samtidig følte det meget personligt og intimt at vise sine kreationer frem: ”Man er jo altid nervøs, når det er første gang, man viser noget frem, men det gik virkelig godt, og jeg fik positiv feedback fra internationale virksomheder i Belgien, Holland og Sverige,” uddyber designeren.

Den nyopstartede virksomhedsejer er alt i alt meget tilfreds med forløbet, som betød, at hun kom i snak med mange forskellige virksomheder og fik udvidet sit netværk. Generelt oplevede Liselotte Hornstrup stor efterspørgsel på sine designs og flere henvendte sig for at få et interview med den kreative up coming-designer.

Mentorhjælp
Som led i forberedelserne til udstillingen rådgav Education Programme Manager Rikke Stetter fra Kopenhagen Fur Liselotte Hornstrup. ”Hun havde nogle gode punkter, som vi sammen gennemgik. Blandt andet hvordan jeg skulle håndtere de kunder, der kom forbi min stand. Det var jo en helt uvant situation for mig at stå i, så det var virkelig rart at blive vejledt,” siger Liselotte Hornstrup.

Allerede i den nyuddannede designers Masterprojekt indgik hun et samarbejde med Rikke Stetter og Kopenhagen Fur med fokus på bæredygtigt design. Projektet formede Liselotte Hornstrup som forarbejde til sin virksomhed, så hun kunne starte som selvstændig umiddelbart efter sin færdiggjorte kandidatuddannelse.
”Jeg er simpelthen hoppet lige ud i det. Det betyder også, at jeg har opbygget en virksomhed for 0 kroner, og det understøtter hele min bæredygtige virksomhedsfilosofi,” fortæller Liselotte Hornstrup.

Om Future of Fashion
Future of Fashion arbejder for at fremme modebranchens synlighed og understøtte udviklingen af dansk designs nye talenter gennem et årligt modeshow.
Mange nyuddannede designere drømmer om at etablere egen virksomhed, og derfor sponsorerede messen CIFF en stand under Københavns modeuge i august 2016, så dimittender kunne fremvise deres modige kreationer, som internationale indkøbere havde mulighed for at købe.

Future of Fashion er et projekt, som Lifestyle & Design Cluster arrangerer sammen med partnerne Designskolen Kolding, Kunstakademiets Designskole og VIA Design i samarbejde med Dansk Mode & Textil, WEAR/Dansk Erhverv og Kopenhagen Fur.

Fire designtalenter vandt i januar 2016 en konkurrence for deres forslag om en sofa til storbyboliger – skabt til møbelvirksomheden Andersen Furniture.

Der er et stort potentiale i at samarbejde på tværs af de danske designskoler – og mellem skolerne og de danske møbel- og interiørvirksomheder. Det viste en talentkonkurrence, da fire unge designere vandt med deres forslag om en sofa til storbyboliger – skabt til møbelvirksomheden Andersen Furniture.

Glæde hos Andersen Furniture

Hos Andersen Furniture var de glade for, at det var gruppen, som de fik tilknyttet, der løb med sejren: ”Vi er glade og stolte over at være med i projektet, som har flere attraktive aspekter for os, både samarbejdsmæssigt og kommercielt. Dog handler det primært om de studerende, og at de får indblik i virksomheders krav samt bliver stillet over for konkrete udfordringer, som de skal forholde sig til,” fortæller designchef Jørgen Andersen.

Erfaring med lækre detaljer

En ekstern jury udpegede vindermøblet, som var en jordfarvet, flerfunktionel sofa med bordplads og stel af massivt træ med løse hynder og puder, så den kan laves om til sovesofa. Produktet var skabt til det urbane miljø og opfyldte de kriterier, som juryen skulle vurdere ud fra.
Sofaen blev udtænkt og designet af en gruppe studerende fra fire forskellige uddannelsesinstitutioner, som arbejdede sammen på tværs af uddannelser. Julie Dam Andersen fra Arkitektskolen Aarhus er ikke i tvivl om udbyttet af at deltage i talentudviklingsprogrammet:

”Det har betydet rigtig meget at få en direkte forbindelse til en virksomhed. Det får vi ikke normalt. Det er et kæmpe forspring for at kunne komme videre med at lave design. Vi fik indsigt i, hvordan man når fra idé til produkt, og i det kompakte forløb kunne vi hurtigt få råd fra de erfarne medarbejdere hos Andersen Furniture. De har viden om træ helt ned i årerne og kender håndværket godt; de har styr på, hvordan man laver lækre detaljer ud af materialet.”

Fra brief til færdigt design

Andersen Furniture havde givet gruppen et brief på opgaven, og Designchef Jørgen Andersen roser de unge talenter: ”De studerende ramte på flot facon design-briefet. De blev bedt om at designe et storbymøbel, der kan noget ekstra, og det har de gjort rigtig godt. Processen har også været givende for os, fordi de unge designere kom uden indforståethed og stillede os nogle uventede spørgsmål.”

Samarbejdet med andre designere gav de studerende nye perspektiver, fortæller Julie Dam: ”At skabe design på tværs af skoler har været vildt inspirerende. Man opnår noget helt nyt ved at arbejde sammen på den måde. Vi kommer med forskellig viden hver især, lige fra uddannelser og oplevelser til måderne at udvikle på og indhente inspiration.”

Udover at kåre en vinder af programmet uddelte Lifestyle & Design Cluster sammen med de fire deltagende virksomheder – Andersen Furniture, BoConcept, Frandsen Group og Carl Hansen & Søn – også priser for bedste idé, bedste design og æstetik, mest produktionsklare idé og bedste præsentation.

Om talentudviklingsprogrammet

Talentudviklingsprogrammet har ført til vellykkede matches mellem unge designtalenter og danske møbel- og interiørvirksomheder, som fik friske og nytænkte input, da studerende fra forskellige designskoler gav deres bud på kreative møbel- og interiøridéer.

Talentudviklingsprogrammet var arrangeret af Lifestyle & Design Cluster, der matchede kommende designtalenter med møbel- og interiørvirksomheder for at skabe nye idéer til designs. Derudover inspirerede programmet til samarbejde omkring talentudvikling og vidensdeling imellem uddannelser, studerende og virksomheder.

Vinderne af Talentudviklingsprogrammet:

Christian Kau fra Designskolen Kolding

Diana Claudia Mot fra VIA Design

Julie Dam Andersen fra Arkitektskolen Aarhus

Mathias Hejgaard Wiik fra Kunstakademiets Designskole

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: