Whocopied.me protects this content
Innovative Designløsninger Forbedrer Livskvalitet

Innovative designløsninger forbedrer livskvalitet

En Innovation Camp, Comfort in Living, gav studerende og virksomheder mulighed for at skabe innovative design- og teknologiløsninger, der skal gøre det muligt at blive boende i eget hjem i længere tid.

Design og nytænkning af køkkener til 65+ segmentet

En hjælpende hånd, der kan skrue låg af og flytte ting og en væghængt, automatiseret hylde er bud på, hvordan man i fremtiden kan gøre det nemmere for ældre selv at lave mad og trives i et køkken. Design og nytænkning af køkkener til 65+ segmentet var nemlig på programmet, da designstuderende, businessfolk og design-, bolig- og livsstilseksperter fra Danmark, Finland, Sverige, Estland, Letland, Litauen og Polen mødtes på en intens Innovation Camp på Kunstakademiets Designskole i København i juli 2013.

Studerende og virksomheder blev sat sammen i tværnationale teams, og på den fem dages Innovation Camp var målet, at holdene skulle udvikle en række koncepter og prototyper på bæredygtige køkkener, de kunne præsentere for en jury. Projekterne blev bedømt ud fra kriterierne ’mest innovative’ og ’største realiseringspotentiale’.

Værdifulde relationer

”Campen har ikke blot givet de studerende mulighed for at arbejde professionelt og intensivt med deres fag – den har også givet nye samarbejdsrelationer både inden for produktion, distribution og afsætning landene imellem,” forklarer Betina Simonsen fra Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, der er projektpartner i Comfort in Living projektet og ansvarlig for Innovation Campen.

Betina Simonsen fremhæver, at alle de nye løsninger er blevet til i samarbejde med producenter, hvilket skaber potentiale for mersalg og dansk eksport. Hun tilføjer, at der er tale om et område, som kan bidrage til at skabe bedre livskvalitet: ”Med nye måder at indrette og bruge køkkenet på, har vi mulighed for at blive boende længere i eget hjem”.

Om projektet

Innovation Camp Comfort in Living indgår i det fælles nordisk-baltiske projekt StarDust, som er en del af det EU-finansierede projekt BSR Stars, Innovation in the Baltic Sea Region (www.bsrstars.se), som i Danmark har deltagelse af Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, der hører under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

KONTAKT OS

Afdelinger i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
E-mail: sylab@ldcluster.com
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: