Designstuderende Monique Consentino er ikke i tvivl: ”Jeg tror på, at det er det, dergør forskellen. At stå ansigt til ansigt med dem. Være ude i den virkelige verden, have øjenkontakt og trykke deres hånd.” Hendes ord indrammer vigtigheden af, at studerende på landets designskoler får lov til at deltage i store designmesser og udstillinger. Det er der, de møder forbrugerne, virksomhederne og ikke mindst producenterne, og får skabt de kontakter, der er altafgørende for vejen mod det første job.
DANISH MADE
Monique Consentino er Furniture Design-studerende på VIA Teko Design & Business og var i september 2014 en del af den danske udstilling DANISH MADE på London Design Festival. Det var hun sammen med studerende fra Designskolen Kolding og Kunstakademiet.
Alle tre institutioner er partnere i Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, som med initiativet ville promovere dansk design og give de studerende en chance for at udstille produkter og skabe kontakter til branchefolk.
Kemi og kontakter
”Som studerende er det spændende at være med til et så stort, internationalt arrangement. Man mærker, at det er seriøst – at nu er det ikke kun de andre studerende og undervisere, der kigger med – men at vi skal ud og vise den ’virkelige’ verden, hvad vi kan,” fortæller Monique Consentino. For hende er den vigtigste gevinst ved at deltage i udstillinger som London Design Festival, at hun møder potentielle samarbejdspartnere og arbejdsgivere personligt.
”Det personlige møde har stor betydning. Der mærker man, om der er kemi – for den er mindst lige så vigtig som faglige kompetencer, hvis der skal være udsigt til et samarbejde eller job,” fortæller den kommende designer, der via dstillingen i London var heldig at få åbnet op for et muligt samarbejde med en virksomhed, der er interesseret i hendes daybed db100 – et af de møbler, hun udstillede ved DANISH MADE.