Whocopied.me protects this content
Det Handler Om Mere End Lys  Hos Embacco

Det handler om mere end lys hos Embacco

Lysfirmaet kommer til Circular Days med en helt ny cirkulær akustikpendel

Bettina Schori Billede 2

Vi skal først nogle år tilbage.

Lise Nørgaard, stifter af Embacco Lighting blev over kort tid mere og mere følsom over for støj – det kunne være støj i en reception, et kontor eller et andet lokale med hårde ikke-absorberende materialer og mange folk samlet – når folk talte sammen, var det nærmest umuligt for Lise at opholde sig i disse rum.

Hun blev utilpas og følte et pres i hovedet, og forlod derfor hurtigt rummet og situationen.

Disse ”støj”-oplevelser førte til, at Lise begyndte at lave sine egne observationer, og derudover spurgte hun andre mennesker til råds om deres erfaringer med at opholde sig i støjende rum med dårlig akustik.

Denne lille antropologiske undersøgelse overbeviste hende om fremadrettet at integrere taktile bløde materialer og akustik i lyset.

Støj giver stress

Mange folk led nemlig på grund af det høje støjniveau og manglende akustik, og støjen udviklede sig også til en begyndende stress. Kort tid efter skiftede Embacco og Lise kurs fra at designe i de mere traditionelle hårde materialer til at fokusere på bløde taktile og lydabsorberende overflader – overflader som samtidig bidrager til et mere blødt, taktilt og humant miljø i indretningen.

 

I forbindelse med Circular Furniture Days og 3daysofdesign kommer Embacco på udstillingen med det første design af akustiske pendler, der qua sit lydabsorberende materiale forener det gode lys med den gode akustik. Embacco har mere end to årtiers erfaring med lysdesign for større, danske virksomheder, og det har dannet rammen for MoM-pendelserien, som kan opleves på Designmuseet under 3daysofdesign den 16.-18. september.

MoM vil her blive vist i én farve, og vil efter udstillingen komme på markedet i mathvid, sort og gyldent metal, og med mulighed for at kombinere disse med 9 forskellige tekstiler på frontpladen.

Det lydabsorberende materiale, som sidder bag tekstilpladen, er resultatet af et tidligere forskningsprojekt mellem Danish Sound, DTU Akustik og Embacco, hvor opgaven var at finde nye, lydabsorberende materialer i naturen fremfor de allerede eksisterende på markedet  – de såkaldte ”man-made” materialer.

– Efter målinger på blandt andet tang, mos og hør, endte vi med hamp som det optimale lydabsorberende, bæredygtige materiale. Hampen bliver leveret fra Møllerup Gods på Djursland, mens frontpladen er betrukket med Remix- og Muse-tekstiler fra Kvadrat og Maharam – Muse er fremstillet af genbrugsplast fra blandt andet Coca Cola-flasker, fortæller Lise Nørgaard.

Skru op for velværen

I jagten på nyt lydabsorberende materiale blev det gode lys selvfølgelig aldrig glemt, og MoM giver derfor et fantastisk direkte lys med høj brillans, så Embacco og MoM-pendlen leverer både gode ting til syns- og høresansen. Målet er – qua stimulering af sanserne og på daglig basis – at skrue ned for støj og op for det enkelte menneskes indre velvære.

 

Noget andet, der også har et stort fokus, er bæredygtighed og cirkularitet, og MoM er f.eks designet til at holde og er derudover nem at skille ad, hvis en enkelt del alligevel skal udskiftes. Alt bliver produceret i Danmark, og de fleste leverandører er valgt i nærmest cykelafstand fra Embacco.

 

Vi lader ejer Lise Nørgaard få det sidste ord, da hun står i spidsen for en virksomhed, som mener det, når der tales om indre velvære for øjne, ører og sind, og det cirkulære gennemsyrer Embacco Lighting, som udelukkende producerer efter ordre.

– Ja, vi er faktisk nået ret langt, men stadig er der et stykke vej at gå. Jeg er netop ved at lægge sidste hånd på overfladerne, og skal finde de tre overflader til metaldelen, og så udvælge de helt rigtige tekstiler for frontpladen. Når det kommer til det cirkulære, er der stadig plads til forbedring – jeg har for eksempel ikke taget fat på transport og distributionsdelen endnu. Jeg tænker, det handler om at sætte sig for at gøre sit bedste, og så helst integrere forbedringer efterhånden, som mulighederne opstår. Men kig forbi Bredgade, og mød den første cirkulære MoM-akustikpendel på Circular Furniture Days og det er tilladt at samtale – det gør jo, at vi samtidig kan få testet det akustikregulerende materiales egenskaber – så på hjerteligt gensyn i september.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Embacco Lighting en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com