Whocopied.me protects this content
PUUF, Sagde Det – Og Så Var Der Bæredygtige Møbler

PUUF, sagde det – og så var der bæredygtige møbler

Karol Szmigielski og Mateo Stawczyk står bag en unik virksomhed, der integrerer bæredygtighed og cirkularitet i alle aspekter af virksomhedens virke

PUUF Billede 4

Det mest bæredygtige materiale er det, man ikke behøver producere i første omgang.

PUUF blev stiftet af Karol Szmigielski og Mateo Stawczyk i 2017, og selv om bæredygtighedstankerne var med til fødslen, stod det ikke som et erklæret mål, at PUUF skulle være 100 procent bæredygtig – men via eksperimenter, små skridt og bevidste valg er netop dét en central del af virksomhedens arbejde i dag.

PUUF, paller og puder

PUUF designer og skaber bæredygtige møbler til forskellige events, messer og lignende, og i sortimentet findes blandt andet siddemøbler, borde, barer, diske samt installationer, som det i dag både er muligt at leje og købe, og materialerne er mange og forskellige.

Pallet-serien er skabt af træpaller, som PUUF indsamler, reparerer, polerer og sætter i stand, så pallerne får et nyt formål og en ny betydning – primært som elementær opbygning af arrangementer.

Samme princip er gældende for de gamle armeringsnet, som er fundamentet i møbelserien Rebar, der har puder med naturfarvestoffer fra avocadoer og løgskræller, mens Plywood-serien bruger genanvendte materialer som krydsfiner fra transportkasser, våddragter samt stof fra Recovertex.

Viser møbelserien Play

Det er nu slet ikke noget af ovenstående, folkene fra PUUF bringer med sig til Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days i forbindelse med 3daysofdesign.

Her bliver det i stedet muligt at møde det seneste tiltag fra den innovative og eksperimenterende virksomhed – nemlig PUUF Play.

En møbelserie skabt af PP-plast indsamlet hos lokale virksomheder, og PUUF gør det med store ambitioner om at skabe et grønt fællesskab, hvor bæredygtighed og grøn omstilling er i fokus.

Inkluderet i PUUF Play er også en attraktiv takeback-ordning, hvor kunder får en voucher til nye køb, hvis de afleverer de udtjente PUUF-produkter, og skulle uheldet være ude undervejs, er det naturligvis muligt at købe enkelte dele til produkterne i Play-sortimentet.

Produktionen er trukket hjem

I forbindelse med Play-seriens tilblivelse blev det besluttet at trække hele produktionsfasen hjem, hvilket giver folkene hos PUUF det fulde overblik over værdikæden – og samtidig minimerer manøvren materialespild, transport og overproduktion.

Og produkterne leveres så vidt muligt med cykelbude.

De mener det hos PUUF, når de siger, at det handler om at give noget tilbage, og det ses blandt andet også ved, at virksomhedens base er møbleret med møbler fra genbrugsstationer.

Har du lyst til at lære PUUF bedre at kende, eller har du PP-plast i overskud, så tøv ikke med at kigge ind til det stærke og energiske hold på udstillingen – og indtil da er det muligt at se mere på www.puuf.studio

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er PUUF en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com