Whocopied.me protects this content
En Terrasse Kan Føre Til Mange Ting

En terrasse kan føre til mange ting

Tre kvinder står bag FLID – en virksomhed som fremelsker bæredygtighed og skabertrang på én og samme tid med unikt håndværktøj, byggemanualer og snart også byggekits

Bettina Schori Billede 3

En dag går Solveig Kolstad rundt i sin have.

Hun drømmer om en træterrasse, men hun har drømmen for sig selv.

Hendes kæreste er ikke med på idéen, men hun drømmer videre.

På et tidspunkt spørger kæresten:

– Hvorfor går du ikke selv i gang?

Den tygger hun lidt på, og til sidst beslutter hun sig for at tage udfordringen op.

Solveig Kolstad tager i byggemarkedet, hvor hun får et chok.

 

Egentlig er hun uddannet journalist og har også læst retorik, men i dag præsenterer hun sig som medstifter af FLID sammen Julia Sand og Ditte Marie Ibsen, der begge er industrielle designere – og trioen står bag en virksomhed, der laver håndværktøj af upcyclet træ og læder fra produktionen af danske designmøbler.

Det har de gjort i cirka halvandet år, og på Lifestyle & Design Clusters udstilling Circular Furniture Days i forbindelse med 3daysofdesign viser FLID håndværktøj fra øverste hylde – en hammer, en skruetrækker med bits, en lille flad skruetrækker, en japansk sav samt ikke mindst en lædercase til værktøjet.

Det hele produceret af resttræ og -læder.

 

– Vores værktøj er designet til at kunne blive skilt ad og bruges igen (design for disassemply), og værktøjet er produceret af restmaterialer i den bedste kvalitet. Derudover inviterer værktøjet til, at flere bruger deres hænder til at skabe med, fortæller Solveig Kolstad.

FLID er i samarbejde med Kvist Industries, Industriens Fond og Teknologisk Institut i gang med at udvikle et nyt koncept – building-sets af restmaterialer – hvilket i praksis betyder, at FLID designer og udvikler produkter tilpasset de restmaterialer, som kommer fra produktionen hos Kvist Industries.

– Udover vores værktøjssortiment tilbyder vi byggemanualer, og vi arbejder ligeledes på at tilbyde byggekits, hvor alle materialer er med. Vi ønsker at fremelske lyst og inspiration til at skabe, og første gang kan det være en lille skammel eller bænk – det er ikke så afgørende, som Solveig Kolstad siger, og det bringer os tilbage til hendes besøg i byggemarkedet, hvor hun måbende kiggede på udvalget af håndværktøj.

 

– Æstetik og bæredygtighed betyder meget for mig, og jeg så intet af det i byggemarkedet, fortæller Solveig Kolstad.

Lige præcis i disse sekunder opstod idéen til FLID.

Solveig Kolstad byggede sin terrasse, og hun har den endnu i lighed med sin kæreste, som hjalp med at skrue de mange skruer i træet, og følelsen efter sidste skrue var fantastisk for Solveig Kolstad.

– Jeg var megahøj over at skabe noget selv, og netop den følelse forsøger vi at indlejre i FLID’s værktøj, som både inspirerer og motiverer til at bygge noget, du har lyst til at passe på.

For eksempel en terrasse hvor et glas rosé smager bedre med tanke på, at man selv byggede den.

Med sine hænder og sit FLID-værktøj.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Flid Tools en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com