Whocopied.me protects this content
Fra Idé Til Fabrik

Fra idé til fabrik

For virksomheden Advance Nonwoven A/S har deltagelsen i Rethink Business ført til udvikling af en helt ny forretningsmodel og kontakt til flere potentielle kunder.

Avancerede maskinanlæg

Da Advance Nonwoven A/S meldte sig til projektet Rethink Business, var det med et ønske om at finde flere aftagere af deres avancerede maskinanlæg, der kan fremstille isoleringsmåtter, madrasser og polstring af forskellige typer fibermateriale. Projektet ændrede imidlertid fokus, allerede første gang virksomheden fik besøg af en konsulent fra Rethink Business.

Dialogen mellem konsulenten og direktør Stig Gamborg resulterede i ideen om selv at etablere et ’multianlæg’, der kunne producere for andre virksomheder, der ikke har tilstrækkelige mængder affald eller råmateriale til, at det er rentabelt at investere i eget anlæg. ”Den idé kunne jeg godt se perspektiverne i,” siger Stig Gamborg og fortsætter: ”Det ville nemlig gøre det muligt for selv mindre virksomheder med små mængder affald at udnytte vores teknologi”.

En ny forretningsplan

Da først ideen om et multianlæg havde taget form, lå næste skridt lige for. Først og fremmest gjaldt det om at identificere et passende antal potentielle kunder til at levere nok materiale. Desuden skulle der udarbejdes en forretningsplan og en business case som beslutningsgrundlag. Også her kunne Rethink Business-konsulenten hjælpe ved at skabe kontakt til virksomheder – bl.a. nogle af de andre deltagere i Rethink Business, som ønskede at genanvende produktionsaffald eller udtjente produkter. Den færdige forretningsmodel resulterede i ideen om en helt ny virksomhed – Convert A/S. Den skal kunne tilbyde kunderne en komplet pakkeløsning, som bl.a. også omfatter lagerplads til opbevaring af kundernes affaldsmateriale.

Om Rethink Business

Region Midtjylland har igangsat Rethink Business for at skabe grøn innovation og vækst i regionen.

Mere end 30 virksomheder deltog i projektet, der blev afviklet fra oktober 2012 til december 2014. Development Centre UMT er projektoperatør på vegne af Region Midtjylland, og UMT har indgået en underleverandøraftale med COWI A/S og Vugge til Vugge ApS. Konsulenter fra COWI og Vugge til Vugge udgør det virksomhedsrettede team, som vejleder virksomhederne individuelt gennem tre faser; innovationsfasen, afprøvningsfasen og omstillingsfasen.

Læs mere om Rethink Business

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com