Whocopied.me protects this content
Kreative Direktører Skal Trække I Lederdresset

Kreative direktører skal trække i lederdresset

En undersøgelse viser, at det kræver forbedret forretningsforståelse og lederkundskaber, hvis kreative skal overleve i livsstilsbranchen. Med Nordic Buzz’ kompetenceforløb klædes nystartede virksomheder på til at skabe vækst og arbejdspladser.

Kreative iværksættere skal bygge deres virksomhed på andet og mere end kreativitet. Mogens Dilling-Hansen, lektor på Institut for Økonomi, BSS, Aarhus Universitet, afslører med en undersøgelse, at succes afhænger af grundlæggende økonomiske færdigheder som marketing, salg og ledelse.

”Disse iværksættere har en kreativ impuls, som driver dem fremad, når de designer produkter. Og det er meget vigtigt; men det er også vigtigt, at de har lederkundskaber og kender til forretningsudvikling og vækststrategier, hvis de skal have det optimale ud af deres virksomheds potentiale,” fortæller Mogens Dilling-Hansen.

Målrettet forløb kortlægger akilleshæl

Undersøgelsen følger de kreative virksomheder i kompetenceforløbet Nordic Buzz over en treårig periode, og formålet er at finde ud af, hvor skoen trykker. De første analyser viser et behov for at supplere kreativiteten med basal forretningsforståelse. For der er stor forskel på iværksætternes faktiske kompetencer inden for salg, networking, ledelse, marketing og økonomistyring og deres ønskede færdigheder.

Det vil Nordic Buzz-forløbet rette op på: ”Her får iværksætterne hjælp til at gøre deres forretning bæredygtig, så de kan skabe vækst og arbejdspladser. Kreative direktører skal skabe et miljø, hvor andre kan hjælpe med at folde deres vision ud. Derfor prøver vi i Nordic Buzz-forløbet konstant nye metoder og værktøjer af for at skræddersy det rette program til deltagernes specifikke behov,” fortæller Heidi Svane Pedersen, projektleder hos Lifestyle & Design Cluster.

Effektivt kompetenceforløb

Efter et og to år afslører nye analyser, hvordan virksomhederne udvikler sig. Nelli Arnth, stifter af Hönshuset Creative Studio, kan allerede efter ét års deltagelse i Nordic Buzz begynde at se effekten:

”Som kreativ iværksætter bestemmes retningen lidt for ofte af intuition og spontanitet. Nordic Buzz-forløbet har hjulpet mig med at stoppe op og definere, hvad min virksomhed er, og hvor den er på vej hen. Og det er nødvendigt, hvis man skal lykkes i denne branche.”

Nordisk samarbejde giver inspiration

Nordic Buzz er et nordisk projekt, der adskiller sig fra andre iværksætterkoncepter ved at arbejde på tværs af grænserne i Norden.

”Vi henter inspiration fra de svenske økosystemer – altså miljøer hvor du kan gå fra uddannelse til iværksætter og søge crowdfunding i samme område. I Danmark har vi en stærk iværksætterkultur og enormt inspirerende kreative miljøer, mens de i Finland er dygtige til investor-matchmaking. Det er vigtigt, at vi kan inspirere hinanden på den måde og sikre de bedste forudsætninger for skandinavisk design,” siger Heidi Svane Pedersen.

Om Nordic Buzz

Nordic Buzz er et nordisk kompetenceudviklingsprogram udviklet af Lifestyle & Design Cluster i samarbejde med en række danske og nordiske partnere, som ønsker at understøtte kreative virksomheder i Norden i at skabe vækst.

Deltagerne tæller 120 virksomheder. Hver udarbejder en strategi- og forretningsplan, der fintunes under hele forløbet.

Projektet strækker sig over tre år og består af tre årlige workshops, hvor deltagerne præsenteres for værktøjer, der skal løfte deres kompetenceniveau inden for forretningsforståelse, ledelse, salg, kunderelationer m.m. Forløbet afsluttes med en fælles, nordisk konference, hvor resultaterne præsenteres.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com