Whocopied.me protects this content
KVIST Går Grønt

KVIST går grønt

KVIST er en af de danske produktionsvirksomheder, der har hånd på flest bæredygtige projekter indenfor kvalitetsmøbler og -interiør.

Kvist Billede 5

Virksomheden laver løsninger med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi for omkring 80 danske og internationale brands. Fire af disse virksomheder er med ved Lifestyle & Design Cluster’s Circular Furniture Days under 3daysofdesign, hvor KVIST deltager med sin egen udstilling.

KVIST har gennemført certificeringerne EU Ecolabel og Nordic Swan og anvender primært FSC®-certificeret træ.  Derudover tilbyder de CO2-beregninger på både nye og eksisterende produkter, når kunderne skal gøre deres klimaregnskab op.

Know-how og grøn energi

KVIST har hovedsæde i Årre i Vestjylland og har med produktionen i Letland i alt omkring 900 ansatte.

For virksomheden er det en del af selvforståelsen at forske i know-how omkring bæredygtige tiltag.

– Vi har gjort en dyd ud af at forstå bæredygtighed og mange af vores kunder bruger aktivt denne viden i deres virksomhed, udtaler CCO, Kim Berg Jacobsen.

Virksomheden har en række certificeringer, men det er i lige så høj grad de initiativer, der indføres i den daglige drift, der er vigtige for, at KVIST tager store skridt i den bæredygtige retning, og netop derfor har KVIST valgt at arbejde med seks af FN’s verdensmål.

Hos KVIST anvendes bl.a. certificeret grøn elektricitet, ligesom der arbejdes konsekvent med at minimere resttræ fra produktionen ved enten at anvende det til opvarmning, eller til upcycling hos andre virksomheder, der anvender træ til nye produkter.

Vandbaseret lak

Et af de seneste tiltag hos KVIST er indførelsen af vandbaseret lak, som er et godt alternativ til PUR-lakkerne.

KVIST producerer udelukkende langtidsholdbare kvalitetsmøbler, hvilket stiller større krav til lakken. Der har været mange forsøg undervejs, før det nu er lykkedes at finde en lakering, der er holdbar nok til overflader som bordplader.

– Det har ikke været uden udfordringer, men vi har løst opgaven, fortæller Kim Berg Jacobsen.

Vandbaseret lak har et stort potentiale, da det skal bruges på samtlige overflader til både stole og borde. Det er lykkedes at få omkring 70 procent af overfladebehandlingen udskiftet med vandbaseret lak og ambitionen er 100 procent.

Overgangen til en alternativ lakering har reduceret virksomhedens VOC-emission med 25 procent.

Spændende produkter med lang levetid

TAKT Soft Lounge Chair er produceret med fokus på lang levetid. Stolen er udarbejdet til design for disassembly og komponenter kan enten genbruges, repareres, eller udskiftes. Stolen er flad-pakket for at reducere CO2-udslip og EU-miljømærket for at minimere miljøpåvirkningen.

Flid Tools’ populære ”Tool Set” er ligeledes langtidsholdbart og bliver produceret af restressourcer samt restmaterialer fra KVISTs produktion, hvilket betyder at træ og læder upcycles til et helt nyt produkt.

– Her er der tale om et projekt, hvor vi har været med hele vejen og gjort restmaterialer til et nyt produkt”, siger Kim Berg Jacobsen.  Vi har haft godt af at blive udfordret, så vi kan bruge vores håndværksmæssige kompetencer sammen med unge mennesker, der kommer med nye ideer.

I det hele taget bliver designere stadig mere miljøbevidste, hvilket også kommer til at skubbe produktionsvirksomhederne i samme retning. Den samme tendens slår igennem hos virksomhedens kunder.

– Vi kan se, at vores arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi tiltrækker nye kunder, som netop vægter denne del af vores service højt, siger han.

Egetræ med smil

For KVIST ligger det i DNA’et at fortsætte med en bæredygtig udvikling og konstant at være selvkritiske i forhold til at finde nye punkter at udvikle produktionen på.

Virksomheden prioriterer kvalitet højt og bruger derfor kun den bedste del af træet – kerneveddet.

Bagsiden af medaljen er, at det efterlader en rest på 90 procent af træet, som primært bruges på steder, hvor det ikke er synligt.

– Vi skal finde måder at bruge den del af træet på, og spørgsmålet er, om vi ikke godt kan bruge egetræ med knaster i, eller ”egetræ med et smil””, som Kim Berg Jacobsen kalder det.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Kvist Industries en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com