Whocopied.me protects this content
Kvist Industries: Samarbejde Og Indsigt Er I Højsædet For Vores Bæredygtige Udvikling

Kvist Industries: Samarbejde og indsigt er i højsædet for vores bæredygtige udvikling

Kvist Industries producerer møbler for forskellige møbelbrands som Hay, E15, Muuto og FDB Møbler. Kvist Industries arbejder tæt sammen med kunderne om at bringe møbelproduktionen i en bæredygtig retning. Kvist Industries vil i løbet af 2019 arbejde udelukkende med FSC-certificeret træ.

Arne Jacobsen og Piet Hein tager imod i showroomet med udødelige klassikere flankeret af ny-klassiske opkomlinge som HAY, Muuto og BoConcept. Fra hovedkontoret i Årre leverer Kvist Industries stadig de formspændte klassikere, som generationer af danskere er vokset op med. De har spændt finer til perfektion for diverse danske møbelbrands de seneste 50 år, og nu vil de også spænde buen for bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Kvist Industries fylder en betragtelig del af Årre bys samlede areal set fra luften.

I mange år har de skabt møbler, primært stole og borde, for hæder- kronede designere og designhuse.

Nu vil de forsøge at skabe en grønnere tilgang til det at være møbelproducent, som samtidig er en holdning, de skal sælge til deres kunder. Kvist Industries producerer for adskillige prominente, danske designvirksomheder. Møbelproducenten Kvist Industries sælger dog ikke direkte til slutforbrugeren, hvilket betyder, at deres kunders kunder skal sige god for forretningsudviklingen.

– Vi arbejder meget med os selv for tiden i forhold til bæredygtighed, men for os er det et samarbejde med vores kunder, der lægger ordrer hos os. Vi skal i høj grad være deres medspiller, rådgiver og sparringspartner, så vi sammen kan integrere cirkulær økonomi og bæredygtighed i vores produktion og dermed i deres virksomhed, siger Michael Eirup, Quality Control & Training Manager.

Lærerige og længerevarende partnerskaber

For Kvist Industries er der ingen tvivl om, at deres rolle i hele omstillingen til en mere bæredygtig tilgang til det

at være møbelproducent skal findes i samarbejder med deres kunder. Kvist Industries kan lettere præge kunder, de har et længerevarende samarbejde med i den bæredygtige retning.

– Vores langtidskontrakter er dem, vi arbejder meget med. Vores kunder ved naturligt nok ikke, hvordan de implementerer bæredygtighed og cirkulær økonomi i deres forretningsmodel i forhold til produktion. Det er der, vi har en vigtig rolle. Vi skal hele tiden være på forkant, så vi kan rådgive kunderne i forhold til en mere bæredygtig produktion, for der er ingen tvivl om, at deres kunder efterspørger det, siger

Michael Eirup.

Netop derfor er tillid ogsåvirkelig vig- tig for Kvist Industries.

– Vores kerneydelse er ikke møbler. Det er den service, vi tilbyder. Den fulde pakke, hvor vi foruden produktion, sourcing af materialer, logistik og meget mere også tager os af det bæredygtige aspekt. Vi træffer beslutninger for vores kunder, for at vi kan forblive foran og ikke ”bare” er en møbelproducent, forklarer Michael Eirup.

Udfordrende branche at navigere i

Der er efterhånden et mindre hav af certificeringsordninger i verden.

Kvist Industries vil i løbet af 2019 arbejde udelukkende med FSC-certificeret træ og vil gerne sikre sig retten til at benytte sig af EU-blomsten. Noget, de også oplever interesse for blandt deres kunder. Som producent ser de dog udfordringer i forhold til certificeringsordninger generelt.

– Der er rigtig mange certificeringsordninger at vælge mellem i dag. Vi går efter Blomsten, men vi ville ønske, der var en fælles europæiskcertificeringsordning. Det ville gøre alt meget nemmere. Hvis alle skulle leve op til de samme krav og dermed have den samme certificering, så var det hele meget mere transparent.

Hos Kvist Industries så de gerne, at der, med de teknologiske landvindinger, kom øget fokus på ”Internet of Things”, hvilket ville gøre deres arbejde med genanvendelse meget nemmere. Noget firmaet ser stor fidus i, hvis det kunne implementeres på fælles, europæisk plan.

– Kan man sætte en chip i eller en stregkode på et produkt, der ved scanning med det samme afslører, hvad samtlige komponenter består af. Det ville gøre det langt mere simpelt at arbejde med genanvendelse af de forskellige komponenter i møblerne, hvis vi vidste præcis, hvad de indeholder, siger Michael Eirup.

På samme måde kunne de hos Kvist Industries også godt se fidusen i en standardiseret løsning for produkterne, der kan indgå i et cirkulært kredsløb.

– Vi bliver i stigende grad mødt af krav om, at visse produkttyper skal indeholde et minimum af et genanvendt materiale. For eksempel plast. Der ville det være ideelt, hvis vi kunne source materiale fra en leverandør, der kun sælger materialer, der overholder de krav, vi bliver mødt med, så vi er sikre på at overholde disse.

 

Fremtiden ser cirkulær ud

Kvist Industries ved godt, at de ikke er det firma, der er allerlængst fremme i omstillingen til cirkulær økonomi. Det er der dog flere årsager til, blandt andet at de ikke sælger direkte til en slutforbrugeren. Ergo skal de selv drive udviklingen i tæt samarbejde med deres kunder, møbelfirmaer som COOP, HAY og Muuto for at nævne et par stykker.

– Vi tror på, at cirkulær økonomi kommer til at betyde rigtig meget for vores branche. Det skal bare løbes i gang for alvor. Det bliver vigtigere og vigtigere, hvilket også er en af de indlysende årsager til, at det er noget, der ligger os meget på sinde. Det er selvfølgelig også noget, vi kan profilere os på, forklarer Michael Eirup.

Endnu er firmaets målsætning angående cirkulær økonomi med Michael Eirups egne ord ”under udvikling”, da den i sidste ende er kraftigt inspireret af kundernes ønsker.

– Vi kommer til at stille strengere krav til vores underleverandører i fremtiden, da vores kunder vil være mere bæredygtige i fremtiden. Ergo skal vores materialer også være det. Vi kommer i fremtiden også til at undervise meget i produkterne, så vores kunders sælgere kan redegøre for flest mulige aspekter af produkterne, de sælger. Vi tror på, at det er helt okay at være nørdet omkring produkterne i disse tider.

Sidstnævnte er blandt andet sagt med henblik på, hvor gennemsigtige mange produktionsfaciliteters arbejdsgange er i dagens Danmark og mange andre lande for den sags skyld.

– Troværdighed er umådeligt vigtigt for vores arbejde. Hvis alle processer er gennemsigtige, så er det nemmere med tiltro, og så har kunderne også ro i maven ved at lade os træffe beslutninger for dem.Det skal vi i højere grad end nu leve af i fremtiden, hvor vi også uddanner vores kunder til at tænke cirkulært og bæredygtigt, siger Michael Eirup.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: