Whocopied.me protects this content
Matchmaking I New York

Matchmaking i New York

13 danske livsstilsbrandsdrog i efteråret 2016 til New York for at hente inspiration, viden og netværk. Det gav vellykket matchmaking på tværs af Atlanten. Allerede få uger efter at en gruppe livsstilsvirksomheder kom hjem fra en fire-dages Masterclass i New York, er det blevet til flere flyture mellem USA og Danmark, og der er masser af business i luften.

”Som innovationsnetværk kan vi skabe netværk, der hjælper virksomheder med hurtigt at nå deres mål; som her at komme godt ind på det amerikanske marked,” forklarer projektleder Heidi Svane fra Lifestyle & Design Cluster, der havde arrangeret en række aktiviteter, som gav de danske deltagere værdifulde kontakter. Desuden var der sammen med det danske generalkonsulat i New York opsat møder med agenter, distributører, indkøbere og bloggere.

Stinne Gorell fik amerikansk distributør

Med på turen var Stinne Gorell, som har tøjmærke i eget navn. Hun designer bæredygtig mode i strikkede naturmaterialer, der produceres i Bolivia, Nepal, Litauen, Grækenland og Danmark. Stinne Gorell startede virksomhed i 2008 med lancering af en enkelt style. I 2017-kollektionen er der 48 styles. Hun har egen butik i Næstved og sælger desuden via forhandlere i ind- og udland.Turen til New York resulterede i aftale med en distributør, så Stinne Gorell nu lanceres i bl.a. Seattle og det nordlige Californien.

”Først sagde jeg nej til turen, for jeg følte mig færdig med USA. Sidste år havde jeg en agent dér, men det var en ren pengemaskine. Jeg har senere hørt om andre med samme erfaringer: Agenter, som ikke prioriterer små kunder, men blot afkræver os et fast månedligt beløb, imens de servicerer store kunder. Da jeg opdagede, at de slet ikke havde pakket mine varer ud, var jeg helt færdig med det samarbejde,” forklarer Stinne Gorell.
Et eller andet fik hende alligevel til at prioritere turen til New York – og det lykkedes at sætte spor. For da Stinne Gorell kom hjem, blev hun kontaktet af det danske generalkonsulat, som var involveret i Masterclass og havde inviteret en række distributører til en ’minimesse’ for Masterclass-deltagerne. “Lines of Denmark” havde ikke mulighed for at komme, men modtog Stinne Gorells katalog og ønskede derefter et møde i København.

”Det viste sig at være den helt rigtige repræsentant for mit design, fordi de også arbejder med andre danske mærker, der harmonerer med mit; Rosemunde og Ilse Jacobsen. De vil kun have få brands og synes, at jeg skiller mig ud på design og produktion,” forklarer Stinne Gorell, som tjekkede den nye partner grundigt: ”Jeg ringede til Ilse Jacobsen, og de er meget begejstrede for samarbejdet, så derfor gik jeg ind i det og har nu vildt  med at blive klar til de kommende messer.”

ARKK Copenhagen tog fat på Lemonsqueeze og Skagerak skruer op i USA

Deltagerne besøgte også Lemonsqueeze, der er stiftet af danskeren Mik Strøyberg, som blandt andet står bag koncepterne Sweetdeal, Taylr og issuu. Lemonsqueeze hjælper virksomheder med at komme ind på det nordamerikanske marked, og Mik Strøyberg fortalte levende om alle de detaljer, der er med til at skabe resultater. Sneaker-brandet ARKK Copenhagen var blandt lytterne, for de havde allerede planer med USA, så mødet med Mik Strøyberg og Lemonsqueeze kom på et godt tidspunkt.

Også interiørvirksomheden Skagerak havde held med New York. Download casen og læs mere.

Masterclass i New York
I efteråret 2016 inviterede Service Platform, Lifestyle & Design Cluster, Dansk Mode & Textil, FDIH og Headstart Fashion til Masterclass i New York. Målet var at matche danske livsstilsbrands med relevante amerikanske samarbejdspartnere og lære af best practice. De deltagende virksomheder var InWear, ARKK Copenhagen®, Kähler Design,
Skagerak, Carriwell ApS, Pilgrim, RICE, Yab Yum Clothing Co ApS/GABBA, LauRie, Gudrun & Gudrun, RVLT / Revolution, Stinne Gorell og Encoded.
Matchmaking-turen er finansieret af Styrelsen for Forskning og Innovation under Innovation Express-ordningen.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com