Whocopied.me protects this content
Mere End Blot æstetik: Cirkulært Interiør Med Fokus På Social Ansvarlighed

Mere end blot æstetik: Cirkulært interiør med fokus på social ansvarlighed

SOFACOMPANY x Sheworks-samarbejdet har resulteret i en ny kollektion af cirkulære mosaikpuder med en social ansvarlig agenda.

Sofacompany Billede 1

I forbindelse med Circular Furniture Days præsenterer SOFACOMPANY og Sheworks Atelier deres anden kollektion af cirkulære mosaikpuder skabt i et holistisk samarbejde med fokus på lokalproduktion, zero-waste og jobskabelse hos minoriteter. Herudover har SOFACOMPANY verdenspremiere på deres nye bæredygtige sofa.

Danske SOFACOMPANY har for længst taget en beslutning om at være et ansvarligt og så bæredygtigt foretagende som muligt.

Det går det rigtig godt med, og samtidig fortsætter de med at sælge sofaer til glade kunder i hele verden.

Interkulturelle puder

Sheworks Atelier er et dansk designstudio, som skaber cirkulære produkter af resttekstiler doneret af tekstil- og møbelindustrien – blandt andet fra SOFACOMPANY.

Ateliet er placeret i Kolding, hvor dygtige immigrant- og flygtningekvinder udvikler produkter i et smukt fællesskab, og på den måde skabes der både cirkulær økonomi og arbejdspladser til minoriteter, som ellers har svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet.

SOFACOMPANYxSheworks puderne er designet i samarbejde på atelieret i Kolding under et besøg fra SOFACOMPANYs designere. Pudernes udtryk er inspireret af den interkulturelle baggrund i atelieret, samt en bestræbelse på at bruge selv de mindste tekstilrester, således at intet går til spilde. Dette har resulteret i en kollektion af unikke, moderne og tidsløse puder.

Certificeret sofa

Sofaens design er nordisk med referencer til 1970’erne. Rammen er udarbejdet af FSC-certificeret asketræ, alle sofaens dele samles uden brug af skruer. Desuden kan sofaen fladpakkes.

Indvendigt består hynderne af naturlatex, fibre fra kokosnødder samt genanvendt polyester, og udvendigt er der skabt et smukt, hør-lignende tekstil af 100 procent genanvendt polyester.

Sofaen, som produceres i Europa, har været en stor læring for virksomheden, når det kommer til nye materialer og leverandører.

De to ovennævnte produkter står langt fra alene med hensyn til bæredygtighed – det gælder for hele virksomheden, hvor hovedkontoret for eksempel er en nulenergi bygning drevet af solenergi og geotermisk opvarmning.

El baseres på vindenergi, SOFACOMPANYs fabrik i Vietnam er BSCI-certificeret, hvilket sikrer et etisk regelsæt for hele virksomhedens værdikæde, og desuden har den solceller på taget.

Derudover er der indgået et samarbejde med Trees For The Future.

Samarbejdet indebærer, at SOFACOMPANY planter fem træer for hvert møbel, der bliver solgt, og der er ligeledes et makkerskab med Plastic Change, som har til formål at reducere plastikforbruget på verdensplan.

For SOFACOMPANY handler det ikke kun om at sælge mange sofaer – det er en virksomhed, som værner om hele værdikæden samt ikke mindst det klima og miljø, der er under pres i disse år.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er SOFACOMPANY en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com