Whocopied.me protects this content
RVLT – Digitalisering Handler Om At Have Et Dynamisk Mind-set Og Være Omstillingsparate

RVLT – Digitalisering handler om at have et dynamisk mind-set og være omstillingsparate

RVLT – Revolution laver herretøj og en lille smule dametøj til et segment mellem 15- 45 år. Virksomheden er meget international og er at finde på ca. 25 markeder. For RVLT har deltagelsen i Digital Vækstkultur passet rigtig godt sammen med en udvikling, de allerede var i gang med.

”Vi har hele tiden haft en fuld bevidsthed om, at vi skulle digitaliseres. DVK har skabt ilt til gløderne, givet nuancerne og hjælpen til at reflektere og se, hvilke indsatsområder, der har været rigtige for os. Nu sætter vi lidt mere tempo på og får hjælp til at reflektere over, hvordan vi skal gøre tingene digitalt”, siger Palle Bruun Rasmussen, direktør, medejer og ansvarlig for det kreative hos RVLT.

En vigtig del af at satse digitalt i en virksomhed er at afsætte flere og andre ressourcer. Men dette er samtidig også ofte en stor barriere i virksomhederne, da det kræver fuld opbakning fra ledelsen. Det er der i RVLT, som selv udtrykker, at de i virksomheden har et digitalt mindset og en kultur for at vækste digitalt. Helt konkret peger Palle Bruun Rasmussen også på flere aktiviteter, der er blevet igangsat og gennemført i virksomheden for at fremme den digitale udvikling. Bl.a. er hele sælgernetværket kørt over på en iPad-løsning. Det har krævet noget forandring i virksomhedens normale tilgang, men resultatet er, at salgsprocesserne er blevet nemmere. App’en til det har RVLT selv udviklet i samarbejde med et firma, som spurgte, om RVLT ville være med på ideen.

At føde app’en og gøre den klar var centreret omkring RVLTs behov. Og på trods af, at der har været tvivl og skepsis om det nu vil virke ligeså godt, som det man plejer at bruge, er det gået upåklageligt og smertefrit at indføre det nye digitale system. Derfor er læringen ifølge Palle Bruun Rasmussen også at komme i gang – ikke at være bange for det digitale. Alt digitalt er dynamisk og dermed aldrig færdigt, så man skal heller ikke vente med at gå i gang, indtil alt er færdigt, men anerkende denne dynamik og være omstillingsparat i processen. Digitalisering vil blive ved at være nyt, og man

bliver aldrig færdig. Et andet tiltag i RVLT, der er kommet til under Digital Vækstkultur, er en webshop. Her har RVLT været ude og hente kompetencer til denne levende mekanisme, som en webshop ifølge Palle Bruun Rasmussen er. Desuden er der også blevet tilkøbt ekspertviden til, hvordan virksomheden kan lave kampagner på Facebook, digital kundeservice og markedsføring samt bruge Google AdWords. Dette har samtidig genereret et behov for en person internt i virksomheden, så et stillingsopslag kommer tættere og tættere på.

 Hvor skal man starte og hvad er de gode råd?

Ifølge Palle Bruun Rasmussen handler en digitaliseringsindsats om at komme i gang og ikke være berøringsangst. Det er mind-settet og forandringsvilligheden, der er vigtigst. – Kom i gang og prøv det af, men tag også små skridt. Det tager tid, og man laver fejl, fortæller han.

Og her handler det ifølge Palle Bruun Rasmussen ikke om, at der skal rulle hoveder, og der er ikke nogle, der skal holdes til ansvar. For lederen skal ikke være bedrevidende.

”Det er noget, vi gør sammen. Vi har mind-settet, men jeg ved som leder ikke alting. Jeg er ligeså uvidende og på bar bund i det nye digitale som de andre. Men vi ved mest, når vi gør det sammen, er Palles Bruun Rasmussens holdning. Han understreger også, at det er vigtigt, at man fra ledelsens side er klar i spyttet om, at man er i gang med en forandring, så folk kan følge med og kender præmisserne og rammerne. Til spørgsmålet om den øgede digitalisering har haft konsekvenser i forhold til forholdet til kunderne, såsom mindre kontakt, hvor man kigger kunden i øjnene”, svarer Palle Bruun Rasmussen:

”Vi er stadig i øjenhøjde med kunderne, men om noget andet, da det andet bare kører af sig selv. Og så får vi data ind, som vi kan behandle hurtigere – det gør tingene nemmere. Så nej, vi har ikke mistet relationen, som mange ellers frygter. Det har været en naturlig udvikling og i kølvandet er der kommet så meget andet. Så der har kun været gevinster ved det”, svarer Palle Bruun Rasmussen.

Hvad er strategien?

Har RVLT så fulgt en strategi for den digitale vækst?

”Den har vi lavet gennem forløbet her, men jeg er lidt i tvivl, om den nogensinde bliver færdig. Ikke at vi sjufter den, og den er helt sikkert god at have, men den ændrer sig hele tiden”. Ifølge Palle Bruun Rasmussen skal strategien ikke være for konkret og præcis, og man skal ikke lade den begrænse en. RVLT bruger den som en god rettesnor. Som en god del af fundamentet i en digitaliseringsproces. Den funderer sig i det mind-set vi skal have, og så ikke mere end det.

Så strategien ligger måske nok i skuffen, men de tiltag, der bliver gjort i RVLT, er strategisk forankrede.

”Digitalisering kan både være på kort bane og på lang bane. Vi er blevet nysgerrige på det digitale gennem dette forløb – det har prikket til et mindset, som vi allerede havde”, siger Palle Bruun Rasmussen.

 RVLT ’s bedste råd i forhold til digitalisering

De bedste råd, Palle Bruun Rasmussen, kan give til virksomheder, der skal til at starte deres digitale rejse, er:

  • Trin for trin – slå ikke et større brød op, end du kan gabe over, og lad være at tro, at du når det hele på en gang. Det gør man ikke.
  • Sørg for at have dig selv med i processen – lad være bare at outsource og tro, at der kommer en færdig løsning eller facitliste. Du skal være nysgerrig i processen.
  • Tilkøb viden og ydelser, men byg op indefra
  • Se digitalisering som en hjælp og ikke en begrænsning – som en ny version af det, du allerede gør
  • Se digitalisering som noget, der sikrer din fortsatte eksistens og berettigelse
  • Vær ikke bange – vær ikke berøringsangst

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: