Skagerak er en dansk designvirksomhed med base i Nordjylland. Virksomheden har et bredt udvalg af designmøbler og accessories, som eksporteres til mere end 40 lande. Skagerak kom med i Digital Vækstkultur (DVK) på et tidspunkt, hvor de var midt i en stor, digital ændring med at få strømlinet alle data i arbejdet hen mod en stor webshop. Så indsatsen er centreret omkring det store arbejde, der ligger i at få strømlinet alle stamdata og få dem til at spille sammen. Her har Skagerak brugt de forskellige workshops på DVK til bl.a. at strukturere arbejdet med disse data samt de interne omstruktureringer i forbindelse med denne indsats, så man sikrer, at alle er med, både processer og mennesker.
Digitalisering skal ske i teams, ikke siloer – og ledelsen skal bakke op
Skageraks deltagere i DVK er fra både salg og marketing, og det at være et team og flere på tværs af indsatsen betyder ifølge Maj Thierry Krabbe, Skageraks Project Manager på marketing, meget, da digitalisering netop krydser på tværs i hele virksomheden. Især når der skal strømlines store mængder data og sørges for, at det kan bruges optimalt. Ikke kun af marketing, men også i salg og andre afdelinger. Udover at man i virksomheden har ville investere i digitalisering, oplever Maj Thierry Krabbe og hendes team en klar opbakning fra ledelsen og en kultur for at vækste digitalt. Og dette spiller ifølge Maj Thierry Krabbe en stor rolle, når man satser digitalt. I Skagerak er der en ledelse, der godt kan se, at det er den rigtige vej frem at investere digitalt, og at det betaler sig at komme endnu flere kræfter og ressourcer i det i forhold til det udbytte, der venter i den anden ende.
Maj Thierry Krabbe understreger også, at digitalisering er en længere proces, og det er nødvendigt at være tålmodig. Det tager tid, men på den anden side bliver det godt, det er hun ikke i tvivl om. Næste år går Skagerak i luften med deres webshop, og derfor har de især kunne bruge DVK’s workshops til meget.
”Vi har kigget på, hvordan vi brugte vores stamdata inden forløbet og fået strømlinet og skabt automatiske trækninger af data. Så vi bruger og organiserer vores data bedre nu”, siger Maj Thierry Krabbe.
Ifølge hende er dette et langt, sejt træk og en masse hårdt fodarbejde. – Men det bliver helt klart det værd, at vi får godt og grundigt styr på data og dataflows, og at de interne systemer er på plads, til når webshoppen skal launches, forklarer hun. Et andet konkret eksempel på at DVK har været givtigt for Skagerak har været at arbejde med servicedesign og kunderejsen gennem spillet Add Value. Dette brugte Skagerak konkret til at få viden og få set tingene på en ny måde i forhold til deres webshop-tiltag. Konkret tænkes der meget over at lede kunden ud i butikkerne og sikre, at der er fokus på, at både forhandlere og kunder kan tilgå det, de har brug for.