Whocopied.me protects this content
Shirtmakers  – Det ”hemmelige” Brand

Shirtmakers – det ”hemmelige” brand

Shirtmakers i Headstart Fashion House producerer skjorterne, men det er andre brands, der får opmærksomheden

Ansatte i en række store virksomheder, går hver dag rundt med skjorter og bukser uden at vide, at de faktisk er produceret af virksomheden Shirtmakers, der siden 2017 har haft til huse i Headstart Fashion House i Aarhus.

Tøjet har nemlig oftest firmalogo eller et high-end brand på, og man skal se godt efter for at finde et sted, hvor Shirtmakers fremgår.

Shirtmaker får – som navnet antyder – primært produceret skjorter. Men i dag leverer de dog også bukser til kunderne, både som profilbeklædning og som ”private label”.  Bukserne udgør omkring 10 procent af omsætningen, hvor af 80 procent er herretøj, mens der fortsat arbejdes på at øge den del, der er rettet mod kvinder.

I det hele taget leverer Shirtmakers ikke kun hyldevarer, men får også udviklet kollektioner og styles som inspiration til kunderne.

Stort tekstilland

Tøjet produceres både i Danmark og hos fem faste samarbejdspartnere i Makedonien, Det har den fordel, at der hurtigt kan leveres sammenlignet med produktion i eksempelvis Asien.

Det er også vigtigt, at Makedonien er et land med stolte tekstil-traditioner, og at den konkurrencedygtige produktion foregår under ordnede forhold, som det tilmed er til at dokumentere.

– Designere og indkøbere er blevet langt mere opmærksomme på at leve op til krav om øget bæredygtighed, siger Zoran Svalina. Langt de fleste af Shirtmakers leverandører er certificerede, hvilket har stor betydning for de brands, som virksomheden leverer til.

– Vi arbejder for tiden i høj grad på at tilpasse dokumentationen, så den lever op til kundernes krav, siger Sven Salina.

Gode alternativer

Ud over dokumentationen har det også betydning, at Shirtmakers kan byde ind med materialer, der peger i retning af mere cirkulære alternativer som fiskenet og kaffegrums, ligesom Aarhus-virksomheden kan levere 100% recirkuleret bomuld.

-V i arbejder for øjeblikket sammen med samarbejdspartnerne på at udvikle informative labels, der vil gøre det muligt for forbrugerne at træffe mere bevidste valg mellem de forskellige brands, siger Ralf Leerskov.

Godt netværk i Headstart Fashion House

Shirtmakers har gennem de fem år i Headstart Fashion House haft stor glæde af at deltage i ”executive netværk”, ligesom et bredere netværk inden for branchen har givet både forretning og sparring.

Placeringen i Aarhus er desuden god i forhold til de mange jyske kunder, som virksomheden har.

Virksomheden, der blev stiftet i 1997 af Zoran Svalina har for nylig fået ny medejer, da Ralf Leerskov er kommet ind som partner, så han sammen med Sven Svalina i dag ejer 48 procent af virksomheden.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: