Whocopied.me protects this content
– Vi Var Længerere, End Vi Troede

– Vi var længerere, end vi troede

Warm Nordic tager vejen mod bæredygtighed med mange skridt i den rigtige retning

Warm Nordic Billede 1

– Vi har fundet ud af, at man jo godt kan tage nogle skridt i den rigtige retning, samtidig med at vi har produktudviklet og driftet, siger indkøbschef og produktudvikler Charlotte Høegh Fallesen fra møbel- og interiørvirksomheden Warm Nordic.

Undervejs i dén proces kunne virksomheden desuden med glæde konstatere, at man på nogle områder faktisk var længere end som så. Charlotte Høegh Fallesen mener derfor, at det bør være helt legitimt at skilte med, at man er på vej i en proces, og at man ikke når alle mål fra den ene dag til den anden.

Møbel- og interiør-producenten har i samspil med Lifestyle & Design Cluster set indad i virksomheden for at undersøge de processer i produktionen, der har en miljømæssig betydning.

På Circular Furniture Days under 3daysofdesign kan man blandt andet se møblerne Pebble og Herringbone, som er et resultat af Warm Nordics deltagelse i et projekt omkring cirkulær økonomi med Lifestyle & Design Cluster.

Nyfortolkede klassikere

Designbrandet Warm Nordic rendyrker den nordiske æstetik og har en stærk forankring i den skandinaviske designhistorie. Brandet har et stort udvalg af klassiske møbler og lamper fra 50’erne og 60’erne samt moderne design af danske og internationale designere.

Det betyder også, at det er design-klassikere, der skal nyfortolkes i en mere bæredygtig kontekst med blandt andet nye materialer. Og her oplever Warm Nordic, at designerne og i nogle tilfælde, deres familier, finder det meget spændende at deltage i opdateringerne.

Flere skridt

Warm Nordic går stadig mere i retning af pre-order på de produkter, som egner sig til det, hvilket betyder, at overproduktion undgås.

Virksomheden er desuden i gang med at se på, hvordan mindre rester fra produktionen kan aktiveres som give-aways eller som merchandise.

Ud over selve produktionen har Warm Nordic kastet sig ud i at blive mere konkrete omkring brugen af emballage og en undersøgelse af mere grønne løsninger. Det har betydet et farvel til flamingo og plast, hvor FSC-pap og såkaldt honeycomb overtager.

– Vi arbejder på at komme med ideer til, hvad man eventuelt kunne bruge emballage-pap til, som for eksempel at bygge legehuse, hvis man er børnefamilie, fortæller Charlotte Høegh Fallesen.

Samtidig vil virksomheden udarbejde en vejledning til forbrugerne om, hvordan de skal sortere brugt emballage korrekt.

På Circular Furniture Days vil brandet udstille:

  • Pebble barstol og Herringbone konsolbord med re-plast fra Carlsbergs fustager. (Upcycling)
  • Fried Egg lænestol og sofa og Gesture spisestuestol i FSC certificeret træ og certificerede råvarer.

De samme møbler bliver også udstillet, når Warm Nordic deltager på messen Design London sammen med Lifestyle & Design Cluster og et dusin andre brands.

– England og USA er super spændende markeder, så det er en god mulighed for os, for at støtte op om de forhandlere og agenter, vi i forvejen har dér, siger hun.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Warm Nordic en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com