Whocopied.me protects this content
Affaldssortering På En Stilren Og Gennemtænkt Måde

Affaldssortering på en stilren og gennemtænkt måde

Det hele begyndte hjemme hos Tenna Holdorff Christiansen, hvor den daglige affaldssortering udfordrede, men det sluttede med etableringen af ReCollector

Recollector Billede 1

Måske har en lille bunke af aviser og reklamer hobet sig op.

På bordet står en samling plastikemballage fra aftenens madlavning, mens en lille gruppe af flasker står skulder ved skulder med tre konservesdåser.

Det roder mere, end det pynter.

Affaldssortering er kommet for at blive, men dermed følger en daglig irritation og frustration over de forskellige klumper af affald, som i en travl hverdag ofte fremprovokerer dybe suk i hjem over hele verden.

Et brugbart alternativ

Hvor er det brugbare alternativ, som er lige ved hånden? Et alternativ hvor der også er tænkt æstetiske og bæredygtige tanker ind i funktionaliteten.

Det findes faktisk.

Hos ReCollector.

Den nystartede virksomhed er en del af Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days, der afvikles i forbindelse med 3daysofdesign, og bag det fine alternativ står Tenna Holdorff Christiansen, der med ReCollectors sorteringssystem opløser den daglige emballage-samling, men samtidig kommer med et oplagt produkt til de mennesker, der ser værdien i at affaldssortere, fordi det giver mening i et større perspektiv.

Kan genanvendes igen og igen

Selve produktet er lavet af 100 procent genanvendt PP-plast fra industrispild i Italien, og materialet blandes ikke med andre plastmaterialer, hvilket betyder, at produktet kan genanvendes igen og igen.

– Vi har desværre ikke mulighed for at få den rette og regelmæssige mængde af den lyse plasttype i Danmark, men vi håber, det bliver muligt på sigt, da det giver mere mening med genanvendeligt plast fra Danmark, fortæller Tenna Holdorff Christiansen.

ReCollector produceres i Danmark for at undgå lang transport af produktet, og virksomhedens print kommer fra en cradle to cradle-certificeret printvirksomhed i Danmark.

– Vi kigger hele tiden efter nye, bæredygtige tiltag, så vi konstant udvikler os i en endnu mere bæredygtig retning, siger hun.

Grundigt forarbejde

Tenna Holdorff Christiansen lavede et grundigt forarbejde, inden hun sendte ReCollector på markedet i begyndelsen af 2021.

Hun afviklede workshops, udførte antropologiske observationer af affaldssorteringen hos venner og bekendte, og hele tiden ledte hun efter det, som udfordrede og irriterede i forhold til affaldssortering, men også hvad der fungerede godt.

– Det hele tænkte jeg ind i designprocessen – for eksempel har de færreste plads under køkkenvasken, så derfor blev designet væghængt. Jeg fokuserede også på, at de mest anvendelige typer af genanvendeligt affald skulle af vejen, og derfor baserede jeg målene på vinflasker og store konservesglas, fortæller Tenna Holdorff Christiansen om sit omhyggelige, antropologiske arbejde

Skulle være stilrent

Da en væghængt løsning blev valgt, skulle designet være stilrent, enkelt, nordisk samt i flotte farver, og en lang række andre behov, præferencer og idéer fra antropologiske undersøgelser skabte ReCollectors sorteringsboks, som du kan se meget mere til på udstillingen.

En gennemtænkt og miljørigtig løsning, som samtidig tager sig rigtig godt ud, og den er klar til at klare de stigende udfordringer i takt med, at vi i fremtiden skal sortere flere og flere typer af affald.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Recollector en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com