Whocopied.me protects this content
Circular Fashion Days Billede 1

Circular Fashion Days – 2022

Pressemeddelelse, april 2022

Modebrands inviteres til at udstille produkter og løsninger, der er baseret på cirkulær økonomi under den københavnske modeuge d. 10-12. august 2022

Den nationale erhvervsklynge Lifestyle & Design Cluster har gennem flere år været brobygger mellem modebrands og vidensinstitutioner i arbejdet med cirkulær økonomi.

Mange virksomheder er allerede i gang med at omstille deres forretningsmodel i en mere bæredygtig retning, og vi har allerede udstillet nogle af de innovative løsninger og forretningsideer på Circular Fashion Days i 2021.

Vi følger succes’en op her i 2022 hvor virksomheder hvis brand, produkter eller løsninger, er baseret på en cirkulær model, kan ansøge om at deltage på udstillingen, der arrangeres i samarbejde med CIFF.

Circular Fashion Days

– Vi ønsker at fremme deling af viden og inspiration og ser frem til igen i år at fremvise de gode eksempler, siger direktør Betina Simonsen fra Lifestyle & Design Cluster.

Direktør for CIFF Christina Neustrup ser også frem til den cirkulære udstilling, der er åben for alle.

– Vi er rigtigt glade for igen i år at kunne byde velkommen til en række udstillere, der arbejder med cirkulære løsninger. Vi oplevede allerede i 2021 stor interesse for Circular Fashion Days, hvor gæsterne kunne opleve eksempler på den grønne omstilling, der er så nødvendig for modebranchen, siger hun.

Talks og speakere

Som et ekstra trækplaster for de besøgende afvikles desuden en række såkaldte “Speaker’s Circles”, hvor publikum i planlagte tidsrum kan tilmelde sig guidede rundture i udstillingen, og hvor udstillerne kan præsentere deres produkter og cirkulære forretningsmodeller samt fortælle deres historie.

Hertil kommer, at der både på standen og som en del af det officielle program afvikles en række talks og debatter om aktuelle emner i modebranchen. Her vil man kunne møde og høre om brands, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom det her vil være muligt at præsentere og udrulle cases fra selve udstillingen. 

Hvad kan de udstillede produkter omhandle?
I fremtiden skal den lineære- og miljøbelastende forretningsmodel erstattes af en cirkulær og mere klimaneutral forretningsmodel. De nyeste udmeldinger om EUs tekstilstrategi, der for nyligt blev offentliggjort, understreger betydningen af, at branchen omstiller sig til en meget mere cirkulær tankegang med genanvendte materialer og i et design og kvalitet, der sikrer lang holdbarhed. Det er eksempler som disse, der kan finde plads på udstillingen sammen med løsninger som udlejnings- eller gensalgsordning, der optimerer brug og forlænget levetid. Endelig kan produkter, der indgår i take back-ordninger også være en mulighed.

Læs mere om kriterierne for at deltage her.

Yderligere oplysninger:

Projektleder

Lone Haumann

Mobil: 26232663

lone@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: