Whocopied.me protects this content

Circular Furniture Days

Circular Furniture Days er en årlig udstilling, som Lifestyle & Design Cluster står bag under det internationale event 3daysofdesign i København. Her sætter vi fokus på cirkulære og innovative løsninger inden for møbler og interiør.

Om Circular Furniture Days

Dansk design inden for møbel og interiør har gennem generationer haft stolte traditioner for at være unikt og i høj kvalitet. Det er denne tradition, som Lifestyle & Design Cluster bygger videre på i forbindelse med eventet Circular Furniture Days som vi siden 2019 har afviklet under det internationale event 3daysofdesign.

Circular Furniture Days udvælger og udstiller møbler og interiør, eller løsninger omkring disse, som på den ene eller anden måde ligger inden for den cirkulære økonomi. Det kan være produkter som for eksempel:

 • er produceret af genanvendte, overskuds-, og/eller organiske materialer
 • er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi
 • er designet til at kunne holde
 • er lette at reparere og renovere
 • er designet til at blive skilt ad, så materialerne kan genanvendes
 • lejes ud i stedet for at blive solgt
 • har komponenter, som kan genanvendes i andre processer eller produkter
 • er en del af en take-back-ordning, der sørger for at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger.

Der kan være tale om genanvendelse af plast fra verdenshavene, plastikflasker eller fiskenet, kreativ udnyttelse af de sidste kvadratcentimeter træ fra møbel-produktion, minimalistisk ressource-forbrug, genanvendt metal og mange andre kreative nyskabelser, der alle har til formål at reducere forbrug og spild eller at genanvende og genbruge materialer.

Udstillerne kurateres ud fra deres initiativer, bedømt ud fra temaerne:

 • Cirkulært design
 • Produktion og distribution
 • Brug
 • Genanvendelse og genbrug
 • Materialer/sourcing

Talks og Guidede ture

I forbindelse med Circular Furniture Days etableres desuden en række relevante ”talks” og engagerende debatter, hvor oplægsholdere og debattører sætter fokus på aktuelle emner målrettet møbel- og interiør-industrien. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupter-virksomheder, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom brands præsenterer sig selv.

Vi afvikler desuden guidede rundture i udstillingen, hvor virksomhederne præsenterer deres produkter.

Cirkulær Økonomi

I fremtiden skal lineære forretningsmodeller erstattes af mere cirkulære, hvor for eksempel møbler er langtidsholdbare og lette at reparere. Cirkulært vil også være, at de materialer, der benyttes, er rene og bæredygtige, eller at møblet efter endt brug kan blive til materialer, som kan genanvendes flere gange.

Den teknologiske udvikling indenfor materialer (biomaterialer, genanvendelse af materialer uden tab) løber hurtigt, og inden længe vil vi formentlig se de første fuldt cirkulære produkter. Med det fokus, der er på klima, biodiversitet og sundhed, kan virksomheder, som favner de nye muligheder fuldt og helt, opnå et betydeligt kommercielt forspring.

Hvordan deltager man?

Der ansøges om deltagelse ved at udfylde et ansøgningsskema. 

Udstillere vil få besked om deltagelse i dagene efter deadline.
Selvom man som udgangspunkt bliver udvalgt til deltagelse, er det stadig Lifestyle & Design Cluster der kuraterer hvilke genstande, der skal udstilles. Der er ikke garanti for at alle de ansøgte genstande tages med.

Efter deadline vil udvalgte udstillere modtage et link til endelig udfyldelse af de tekster, der skal bruges i udstillingen, og der være løbende dialog med Lifestyle & Design Cluster – både i forhold til disse udstillingstekster og andet materiale på produkterne, korrektur på endelige tekster, samt i forhold til praktiske informationer før, under og efter selve udstillingen.

Hvad koster det at deltage?

Deltagelse i udstillingen koster et symbolsk beløb, som opkræves, hvis ansøgning godkendes.
Beløbet vil bl.a. gå til en officiel åbningsceremoni, involvering af et mediebureau, der kan hjælpe os med at trække yderligere presse og besøgende til udstilling og events, samt til at vi kan lave sociale events for udstillerne – herunder fredagsbar.
Vi differentierer beløbet efter størrelsen på den udstillende virksomhed så alle kan være med:

 • 1-4 ansatte – 2500 kr.
 • 5-20 ansatte – 3500 kr.
 • Over 20 ansatte – 6000 kr.

For at muliggøre en så omfattende udstilling modtages der desuden støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Dette kræver at deltagende virksomheder udfylder og underskriver en deltagererklæring, der estimerer, hvor mange timer, der kommer til at blive brugt på udstillingen.
I vil ved godkendelse af ansøgning, modtage erklæringen til udfyldelse og underskrift.

Hvem kan deltage?

Danske virksomheder, små som store, som har et eller flere færdige møbler og/eller interiørprodukter at fremvise, og som lever op til nedenstående vurderingskriterier, kan deltage. Eneste krav er, at virksomheden har et CVR-nummer og er minimum et år gammel.

Virksomheden skal prioritere at være til stede under udstillingen. Hvis det ikke er muligt hele tiden, så som et minimum på de tidspunkter, der afholdes guidede rundture, når pressedelegation etc. kommer forbi, samt ved andre fælles begivenheder i udstillingen.

OBS: virksomheden skal selv stå for at levere produkterne til udstillingsadressen, tage emballage med retur (der er ikke plads til opmagasinering på udstillingsstedet) og hente det hele igen efter endt udstilling.

Promovering under Circular Furniture Days

Circular Furniture Days er tilmeldt 3daysofdesign som en fællesudstilling, og vil blive promoveret på 3daysofdesigns hjemmeside. Her vil udstillingen blive præsenteret og samtidig sikrer vi at alle deltagende virksomheder bliver listet, så det er muligt at se, hvem der udstiller.

Det skal understreges, at ved deltagelse via et fælles event som dette, får man ikke samme individuelle brand-promovering på 3daysofdesigns platforme, som hvis man var tilmeldt (og havde betalt for) med eget event/brand direkte hos 3daysofdesign.

Udstillingen vil stadig deltage i 3daysofdesigns presseaktiviteter med besøg af et pressehold, som besøger udstillingen og møder udvalgte udstillere, ligesom holdet får tid til at gå rundt i udstillingen.
Lifestyle & Design Clusters kommunikations- og PR-team vil derudover arbejde målrettet med at promovere udstilling og deltagere både før og under udstillingen. Derudover arrangeres også en officiel åbning af udstillingen.

Det er vigtigt at understrege, at det er ikke en messestand eller et markedsføringsevent, hvor hele kollektioner står side om side med roll-ups og andet markedsføringsmateriale. Udstillingen bliver derimod “pakket ind” i et samlet visuelt koncept, så formidlingen om de cirkulære værdier og jeres engagement i denne kontekst bliver tydelig.

Vurderingskriterier

Lifestyle & Design Cluster kuraterer udstillingen ud fra nedenstående kriterier. Det er ikke et krav, at ALLE cirkulære elementer er sat i spil, men jo flere cirkulære løsninger, der er indarbejdet i produktets fulde værdikæde – jo bedre.

NYHEDSVÆRDI

DESIGN FOR CIRKULARITET

 • Forlænget levetid
 • Personliggørelse
 • Adskillelse

PRODUKTION & DISTRIBUTION

 • Energi
 • Flytning & lokal produktion
 • Digitalisering 

BRUG

 • Reparation   
 • Dele eller leje
 • Gensalg

RECYKLERING

 • Take-back
 • Redesign
 • Genbrug / anvendelse

SOURCING

 • Sekundære råmaterialer
 • Fornybare / organiske materialer
 • Sporbarhed og transparens

LÆS MERE OM VURDERINGSKRITERIER HER

Stemningsvideo fra Circular Furniture Days 2022

Tidligere års udstillinger:

2022

Circular Furniture Days 2022 blev afholdt d. 15. -17. juni i Lifestyle lab, Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2022 her.

2021

Circular Furniture Days 2021 blev afholdt d. 16.-18. september på Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2021 her.

2020

Circular Furniture Days 2020 blev afholdt d. 3.-5. september i Pakhus 11.

Læs mere om Circular Furniture Days 2020 her.

Kontakt

Maria Hørmann
Projektleder, cirkulær økonomi
Mobil: 40354043
mah@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: