Whocopied.me protects this content

Circular Furniture Days / Think Circular 2024

“Think Circular” bygger videre på ‘Circular Furniture Days’, som fandt sted i København 12.-14. juni i år under 3daysofdesign. Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Lifestyle & Design Cluster, Formland, Designmuseum Danmark og Plastindustrien.

Se de første udstillere på Circular Furniture Days

Circular Furniture Days 2024

En række brands inden for møbler og interiør, design og livsstil giver under overskriften ‘Think Circular’ deres bud på cirkulære løsninger og forretningsmodeller på årets udgave af Formland Autumn. Konceptet og udstillingen blev afholdt under navnet ‘Circular Furniture Days’ i Designmuseum Danmarks have i juni og flyttes altså nu til Formland med både gengangere og nye udstillere.

Den kombinerede udstilling og eventplatform giver de besøgende et indblik i, hvilke muligheder, der er i branchen i forhold til cirkulære design, produkter og produktionsgange.

– Design er i denne sammenhæng meget mere end formgivning. Design handler også om at se på materialevalg, produktion, levetid og recirkulation, påpeger CEO i Lifestyle & Design Cluster Betina Simonsen.

Hun fremhæver desuden værdien af samarbejdet mellem netop Lifestyle & Design Cluster, Designmuseum Danmark, Plastindustrien og Formland, der sammen står bag ‘Think Circular’-konceptet.

– Der ligger et stort udbytte i det samarbejde, som betyder, at vi kan løfte den form for udstillinger og events til et højere niveau i kraft af de kompetencer, ressourcer, faciliteter og netværk, som partnerne kan byde ind med. Vi ser frem til nogle spændende dage, hvor vi får mulighed for at give de besøgende på Formland en øjenåbner i forhold til, hvad livsstil og design også er, siger hun.

I ‘Think Circular’-området har relevante aktører mulighed for at tale om cirkulære initiativer, at vidensdele og inspirere – uanset hvor langt i processen, det enkelte brand er. Det taler ind i tiden, og i Formland-ledelsen glæder man sig derfor over realiseringen af ‘Think Circular’ og samarbejdet bag konceptet.

– Formland ønsker med dette stærke samarbejde at medvirke til øget fokus på cirkulære løsninger og produkter i livsstilsbranchen – nu og i fremtiden. Et fokus, vi som eventplatform ser som et naturligt, ansvarligt skridt, siger Formland-projektleder Flemming Andersen.

‘Think Circular’-området er bygget op om Plastindustriens ‘Plastic Pavilion’, der oprindeligt blev bygget og opført i forbindelse med UIA Verdenskongressen for Arkitekter (verdens største kongres om bæredygtig arkitektur og byggeri, red.) i sommeren 2023, og som nu skal rumme en række udstillere med fokus på cirkularitet.

‘Think Circular’, der bygger videre på ‘Circular Furniture Days’, som fandt sted i København 12.-14. juni i år, er skabt i samarbejde med Lifestyle & Design Cluster, Designmuseum Danmark og Plastindustrien.

Formland Autumn 2024 finder sted i MCH Messecenter Herning 17.-19. august 2024.

Om Circular Furniture Days

Dansk design inden for møbel og interiør har gennem generationer haft stolte traditioner for at være unikt og i høj kvalitet. Det er denne tradition, som Lifestyle & Design Cluster bygger videre på i forbindelse med eventet Circular Furniture Days, som vi siden 2019 har afviklet under det internationale event 3daysofdesign.

Circular Furniture Days udvælger og udstiller møbler og interiør, eller løsninger omkring disse, som på den ene eller anden måde ligger inden for den cirkulære økonomi. Det kan være produkter som for eksempel:

  • er produceret af genanvendte, overskuds-, og/eller organiske materialer
  • er produceret ved hjælp af vedvarende eller fornybar energi
  • er designet til at kunne holde
  • er lette at reparere og renovere
  • er designet til at blive skilt ad, så materialerne kan genanvendes
  • lejes ud i stedet for at blive solgt
  • har komponenter, som kan genanvendes i andre processer eller produkter
  • er en del af en take-back-ordning, der sørger for at produkter eller materialer kan indgå i nye produkter/løsninger.

Der kan være tale om genanvendelse af plast fra verdenshavene, plastikflasker eller fiskenet, kreativ udnyttelse af de sidste kvadratcentimeter træ fra møbel-produktion, minimalistisk ressource-forbrug, genanvendt metal og mange andre kreative nyskabelser, der alle har til formål at reducere forbrug og spild eller at genanvende og genbruge materialer.

Cirkulær Økonomi

I fremtiden skal lineære forretningsmodeller erstattes af mere cirkulære, hvor for eksempel møbler er langtidsholdbare og lette at reparere. Cirkulært vil også være, at de materialer, der benyttes, er rene og bæredygtige, eller at møblet efter endt brug kan blive til materialer, som kan genanvendes flere gange.

Den teknologiske udvikling indenfor materialer (biomaterialer, genanvendelse af materialer uden tab) løber hurtigt, og inden længe vil vi formentlig se de første fuldt cirkulære produkter. Med det fokus, der er på klima, biodiversitet og sundhed, kan virksomheder, som favner de nye muligheder fuldt og helt, opnå et betydeligt kommercielt forspring.

Talks og Guidede ture

I forbindelse med Circular Furniture Days etableres desuden en række relevante ”talks” og engagerende debatter, hvor oplægsholdere og debattører sætter fokus på aktuelle emner målrettet møbel- og interiør-industrien. Her kan man møde og høre om inspirerende first-mover- og disrupter-virksomheder, der kan påpege cirkulære brændpunkter og en vej til løsning af disse, ligesom brands præsenterer sig selv.

Vi afvikler desuden guidede rundture i udstillingen, hvor virksomhederne præsenterer deres produkter.

Circular Furniture Days 2024 (8)

Stemningsbilleder fra Circular Furniture Days 2024

I partnerskab med:

Finansieret af:

Friday 17th

To be announced

Saturday 18th

To be announced

Sunday 19th

To be announced

Yuzu Studio

Website

Habiwe

Website

Venge

Website

Tenksom

Website

Njord

Website

Lübech Living

Website

Tidligere års udstillinger:

2023

Circular Furniture Days 2023 blev afholdt d. 7.-9. juni i Designmuseum Danmarks have.

Læs mere om Circular Furniture Days 2023 her.

2022

Circular Furniture Days 2022 blev afholdt d. 15. -17. juni i Lifestyle lab, Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2022 her.

2021

Circular Furniture Days 2021 blev afholdt d. 16.-18. september på Designmuseum Danmark.

Læs mere om Circular Furniture Days 2021 her.

2020

Circular Furniture Days 2020 blev afholdt d. 3.-5. september i Pakhus 11.

Læs mere om Circular Furniture Days 2020 her.

Kontakt

Maria Hørmann
Projektleder, cirkulær økonomi
Mobil: 40354043
mah@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com