Whocopied.me protects this content

FASCINATE

Samarbejde om bæredygtig mode skal penetrere nye markeder
Fem erhvervssklynger I samarbejde om en international strategi for små og mellemstore mode- og tekstilsvirksomheder

Kan teknologier som ”blockchain” gøre det lettere at spore produkter? Kan kunstig intelligens hjælpe med at optimere varelager? Hvilke værktøjer hjælper med at forudse, hvad forbrugeren ønsker? Og hvad kan hjælpe med til at reducere branchens miljø-påvirkning? Disse og andre spørgsmål er kernen i det europæiske projekt FASCINATE (Sustainable Fashion Alliance for International Markets), som vil skabe en fælles strategi mellem mode-, fodtøjs- og den digitale branche. FASCINATE er rettet mod de små og mellemstore virksomheder inden for tekstil- og modebranchen, der arbejder med mere bæredygtige og innovative former for design, produktion og genbrug.

Udfordringerne

Tekstil- og modeindustrien er en af ​​de vigtigste fremstillingsindustrier i Europa; de er dog også den næststørste globale forurener efter olieindustrien. FN beskrev i februar 2018 ”Fast Fashion” som en miljømæssig nødsituation.

Målet

Opbygning af et europæisk samararbejde mellem klynge- og virksomhedsnetværk med det formål at udvikle​​ cirkularitet og bæredygtighed inden for mode-, tekstil- og skobranchen. At fremme nye europæiske værdikæder, gennem udveksling af viden og erfaring og skabe samarbejde på tværs af sektorer – herunder ikke mindst den digitale. Internationalisering af ​​bæredygtige EU-mærker og -virksomheder rettet mod markeder uden for EU med interesse for bæredygtige modeprodukter.

EU-projektet, der løber i 18 måneder frem til februar 2022, retter sig mod små og mellemstore virksomheder i Spanien, Bulgarien og Danmark.

Den geografiske fordeling af klyngerne giver en ideel dækning med projektpartnere fra Sydeuropa og Bulgarien med stor produktion, Danmark med stor erfaring med renere teknologi.

FASCINATE består af:

 • 5 strategiske klynge- og forretningsnetværk
 • 5 nye transnationale værdikæder
 • 650+ europæiske enheder (480 SMV’er)
 • Mere end 170 understøttende organisationer
 • Samarbejde med 10 internationale netværk
 • 3 internationale tredjelandes markeder
 • 60 deltagende SMV’er fra EU-lande.
 • 15 europæiske strategiske partnere og 5 samarbejdsaftaler

Vil du gerne sælge dine produkter på det Japanske, Amerikanske eller det Canadiske marked? Så skal du læse vores market study rapport HER om lige præcist de tre lande.

Fascinate Projekt Konsortium:

Christian Chapelle
Head of Incubation
Mobil: 2420 7207
christian@ldcluster.com
 LinkedIn

 

Gabriella Constantinou
Projektmedarbejder, cirkulær økonomi & textile recycling
Mobil: 20222605
gabriella@ldcluster.com
 LinkedIn

De fysiske butikker udfordres

De kommende generationer kommer ikke til at tænke i butikker.

Det var et af budskaberne, da åbningskonferencen blev afviklet i det EU-støttede projekt Fascinate, som Lifestyle og Design Cluster er med i. Projektet skal få europæiske brands ud på udvalgte internationale markeder og samtidig få dem til at arbejde mere cirkulært og digitalt.

Bevægelsen mod mere online shopping var i gang, inden Covid-19 væltede ud over hele verden, og for de kommende generationer bliver det klart mere digital shopping, der kommer til at præge indkøbsmønstret, lød det fra nogle af indlægsholderne til åbningskonferencen.

Det vil også påvirke, hvordan brands skal markedsføre deres produkter, hvor også de digitale muligheder får ny betydning – herunder hvad eksempelvis Blockchain-teknologi kan gøre for sporbarhed og dermed dokumentation af produkternes aftryk på klimaet.

Brug for mere internationalisering

Fascinate projektet har indtil videre spurgt brands, hvilke markeder de kunne overveje at penetrere, men som de på grund af forskellige udfordringer ikke har haft mulighed for endnu. Undersøgelsen resulterede i følgende: Japan, USA, Canada, Kina og Rusland som de spændende markeder. Der skal nu udarbejdes markedsundersøgelser for at forbedre mulighederne for eksport fra de europæiske virksomheder.

Næste event for 3 deltagerne virksomheder i Fascinate er Neonyt i Frankfurt 6.-8. juli, der på nuværende tidspunkt er planlagt til at finde sted fysisk.

Hvis du er interesseret i at blive en af de 3 virksomheder, kan du allerede nu tage kontakt til os. Udgifter vil blive betalt af projektet, som støttes af COSME- programmet fra den europæiske union. Til efteråret 2021 vil en workshop finde sted for brands med fokus på blandt andet, hvordan bæredygtighed kan agere som en konkurrence fordel på internationale markeder.

Projektet slutter til marts 2022.

Følg med i projektet på Linkedin

FASCINATE afvikler en række arrangementer gennem projektperioden

Tidligere afviklet events:

 • 25. January kl. 13.30 – kl. 15.30: Webinar: Bæredygtighed og cirkulær økonomis rolle på internationale markeder som Japan, USA & Canada. Se webinaret HER.

Bliv klogere på det japanske, amerikanske eller canadiske marked – hvordan anses bæredygtighed og cirkulær økonomi på disse markeder og hvilke behov er der fra markedets, herunder forbrugernes side? Workshoppen vil byde på faglige spændende oplæg, netværk og ikke mindst vil du under workshoppen kunne dele alle dine ønsker og behov for at komme ind på internationale markeder. FASCINATE projektet vil nemlig kreere en platform for Europæiske mode- og tekstilvirksomheder som kan støtte rejsen udenfor Europæiske markeder. Se invitation HER

Program:

 • Alessandro Perna in charge of the EU-Japan Centre’s information desk. His expertise on Japan spanning over a decade of digging within the internet, allows him to find a possible answer, or signpost the enquirer to the relevant organization with the answer. Download præsentationen HER. Læs mere om EU in Japan.
 • Imke Myrick, er en international bæredygtighedsekspert med fokus på cirkulær økonomi og offentlige-private partnerskaber. Som konsulent i DI USA’s internationale kontor i New York rådgiver hun danske virksomheder om strategisk forretningsudvikling og skaber muligheder for at fremvise danske løsninger på det amerikanske marked. Hun er direktør for Circular City Week, som er blevet til en toneangivende årlig event i Nordamerika. Download præsentationen HER.
 • Claus Jensen er ekspert inden for eksport på 36 markeder og har mere end 30 års erfaring med at hjælpe virksomheder med at penetrere internationale markeder. Han har beskæftiget sig med salg og markedsføring af danske brands som ECCO, Hummel og Sebra Interiør til mere end 35 lande i det meste af verdenen og har udarbejdet og gennemført go to market strategier til bl.a. Nordamerika, Japan og flere lande i Asien. Hans afsæt kommer altid fra et indgående kendskab til markedet og de store kulturelle forskelle som der er og som mange gange spænder ben for at vi får den succes som brands og produkter fortjener.

 • 6. – 8. oktober 2021: Fysisk modemesse i Porto, Portugal:

Onsdag d. 6. oktober 2021 gik turen til Porto i Portugal med projektets partnere: Modacc – Clúster Català de la Moda i el Textil , Clúster Digital de Catalunya , Cluster Têxtil: Tecnologia e Moda , Bulgarian Fashion Association

Her besøgte vi bl.a. Riopele (producent af vævede metervarer) Hata (producent af strikkede metervarer) og Pedrosa & Rodrigues S.A. (tøjproducent) sammen med de tre danske brands Le Pirol, Imarit og Liiteguard og andre europæiske modebrands. Det var fascinerende at opleve en af Europas mest travle tekstilproduktioner og se at deres værdikæde primært er lokal.

Derudover gik turen til den fantastiske modemessen Modtissimo, som havde udstillere fra hele værdikæden: producenter af garn, tekstil, beklædning, sko m.m. Ydermere afholdte projektet en workshop omkring internationale strategier, hvor virksomheder delte deres behov og ønsker til nye markeder i form af Japan, USA og Canada.

Hvis din virksomhed ønsker mere viden om internationale markeder og cirkulær økonomi, er du meget velkommen til at deltage i vores workshop tirsdag d. 30. november.

Læs mere om denne aktivitet HER. Du finder det detaljeret program over turen HER.

 

 • 16. marts 2021 kl. 15 – kl.19.30: Opening conference & workshop: “A new era for EU-Fashion Brands – Embracing Digitalization & sustainability.

 

 • 24. marts 2021 kl. 15 – kl. 16: Internationalization strategies for sustainable fashion & textile brands

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Billeder fra Porto:

Udgivelser

Gør noget andet end de andre 

Det internationale projekt Fascinate, der arbejder for at skabe en alliance for bæredygtig modeindustri på internationale markeder, har spurgt en række ”front runnere” fra de forskellige deltagerlande om deres erfaringer og strategi, når det drejer sig om internationalisering.

Et af rådene er at gøre noget andet end de andre. Det gælder både i forhold til at skabe opmærksomhed og også for at få skabt de kontakter, der er afgørende for at få succes på et nyt marked.

Blandt de vigtigste anbefalinger var desuden at sikre sig, at aktiviteterne tilpasses det specifikke marked og det niveau af kendskab, som markedet har til det pågældende produkt.

Timing, god forberedelse, godt netværk, god kommunikation og viden om forbrugerønsker er også essentielle faktorer, når man skal angribe nye markeder.

Netop kontakter og netværk med partnere inden for relevante organisationer og videnscentre er gode kort at have på hånden.

Modebrandsene anbefalede desuden at overveje samarbejde med lokale designere, der kan have kendskab til de lokale markeders behov.

Også på den juridiske front er man godt hjulet af specialister inden for national og international jura.

Vær tålmodig

Betragtningerne fra de erfarne brands peger endelig på, at det er vigtigt at være tålmodig.

Man skal således ikke forvente masser af ny forretning ved at være afsted på en enkelt messe. Erfaringen er, at det kan tage adskillige år at blive et kendt brand på et nyt marked og udvikle de nødvendige kontakter og netværk.

De to danske brands, der har medvirket i surveyen er Bruuns Bazaar og Better World Fashion.

FASCINATE event under Circular City Week New York 2021

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com