FASCINATE

Samarbejde om bæredygtig mode skal penetrere nye markeder
Fem erhvervssklynger I samarbejde om en international strategi for små og mellemstore mode- og tekstilsvirksomheder

Kan teknologier som ”blockchain” gøre det lettere at spore produkter? Kan kunstig intelligens hjælpe med at optimere varelager? Hvilke værktøjer hjælper med at forudse, hvad forbrugeren ønsker? Og hvad kan hjælpe med til at reducere branchens miljø-påvirkning? Disse og andre spørgsmål er kernen i det europæiske projekt FASCINATE (Sustainable Fashion Alliance for International Markets), som vil skabe en fælles strategi mellem mode-, fodtøjs- og den digitale branche. FASCINATE er rettet mod de små og mellemstore virksomheder inden for tekstil- og modebranchen, der arbejder med mere bæredygtige og innovative former for design, produktion og genbrug.

Udfordringerne

Tekstil- og modeindustrien er en af ​​de vigtigste fremstillingsindustrier i Europa; de er dog også den næststørste globale forurener efter olieindustrien. FN beskrev i februar 2018 ”Fast Fashion” som en miljømæssig nødsituation.

Målet

Opbygning af et europæisk samararbejde mellem klynge- og virksomhedsnetværk med det formål at udvikle​​ cirkularitet og bæredygtighed inden for mode-, tekstil- og skobranchen. At fremme nye europæiske værdikæder, gennem udveksling af viden og erfaring og skabe samarbejde på tværs af sektorer – herunder ikke mindst den digitale. Internationalisering af ​​bæredygtige EU-mærker og -virksomheder rettet mod markeder uden for EU med interesse for bæredygtige modeprodukter.

EU-projektet, der løber i 18 måneder frem til februar 2022, retter sig mod små og mellemstore virksomheder i Spanien, Bulgarien og Danmark.

Den geografiske fordeling af klyngerne giver en ideel dækning med projektpartnere fra Sydeuropa og Bulgarien med stor produktion, Danmark med stor erfaring med renere teknologi.

FASCINATE består af:

  • 5 strategiske klynge- og forretningsnetværk
  • 5 nye transnationale værdikæder
  • 650+ europæiske enheder (480 SMV’er)
  • Mere end 170 understøttende organisationer
  • Samarbejde med 10 internationale netværk
  • 3 internationale tredjelandes markeder
  • 60 deltagende SMV’er fra EU-lande.
  • 15 europæiske strategiske partnere og 5 samarbejdsaftaler

SENESTE NYT

Vi søger et bureau til at udføre en markedsundersøgelse for FASCINATE projektet.

Kender du eller er du et bureau med kompetencer inden for mode & tekstil og kan udarbejde en markedsundersøgelse skal du tage kontakt os.

Læs mere om udbuddet her

Fascinate Projekt Konsortium:

Christian Chapelle
Head of Incubation
Mobil: 2420 7207
christian@ldcluster.com
 LinkedIn

 

Gabriella Constantinou
Projektmedarbejder, cirkulær økonomi & textile recycling
Mobil: 20222605
gabriella@ldcluster.com
 LinkedIn

FASCINATE afvikler en række arrangementer gennem projektperioden.

På grund af Covid 19-restriktioner vil en del af disse blive afviklet online.

16. marts 2021 kl. 15 – kl.19.30: Tilmeld dig her

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [449.27 KB]

24. marts 2021 kl. 15 – kl. 16: Tilmeld dig her

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [304.89 KB]

 – FASCINATE sker under Circular City Week New York d. 24. marts.

De fysiske butikker udfordres

De kommende generationer kommer ikke til at tænke i butikker.

Det var et af budskaberne, da åbningskonferencen blev afviklet i det EU-støttede projekt Fascinate, som Lifestyle og Design Cluster er med i. Projektet skal få europæiske brands ud på udvalgte internationale markeder og samtidig få dem til at arbejde mere cirkulært og digitalt.

Bevægelsen mod mere online shopping var i gang, inden Covid-19 væltede ud over hele verden, og for de kommende generationer bliver det klart mere digital shopping, der kommer til at præge indkøbsmønstret, lød det fra nogle af indlægsholderne til åbningskonferencen.

Det vil også påvirke, hvordan brands skal markedsføre deres produkter, hvor også de digitale muligheder får ny betydning – herunder hvad eksempelvis Blockchain-teknologi kan gøre for sporbarhed og dermed dokumentation af produkternes aftryk på klimaet.

Brug for mere internationalisering

Fascinate projektet har indtil videre spurgt brands, hvilke markeder de kunne overveje at penetrere, men som de på grund af forskellige udfordringer ikke har haft mulighed for endnu. Undersøgelsen resulterede i følgende: Japan, USA, Canada, Kina og Rusland som de spændende markeder. Der skal nu udarbejdes markedsundersøgelser for at forbedre mulighederne for eksport fra de europæiske virksomheder.

Næste event for 3 deltagerne virksomheder i Fascinate er Neonyt i Frankfurt 6.-8. juli, der på nuværende tidspunkt er planlagt til at finde sted fysisk.

Hvis du er interesseret i at blive en af de 3 virksomheder, kan du allerede nu tage kontakt til os. Udgifter vil blive betalt af projektet, som støttes af COSME- programmet fra den europæiske union. Til efteråret 2021 vil en workshop finde sted for brands med fokus på blandt andet, hvordan bæredygtighed kan agere som en konkurrence fordel på internationale markeder.

Projektet slutter til marts 2022.

Følg med i projektet på Linkedin

FASCINATE event under Circular City Week New York 2021

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: