Whocopied.me protects this content

KONFERENCE: ER TRÆ- MØBELBRANCHEN MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE?

I VERDENS MEST DIGITALISEREDE SAMFUND

ER TRÆ- OG MØBELBRANCHEN FULGT MED?

KOM MED TIL EN DAG FYLDT MED INSPIRATION TIL HVORDAN TRÆ- OG MØBELBRANCHEN KAN UDNYTTE DIGITALE MULIGHEDER

  • Hvornår:  D. 22 september 2022 kl.  09.30-16.30 hos VIA Design & Business, Birk Centerpark 5, 7400 Herning
  • Hvem skal deltage: Ledere og nøglemedarbejdere i træ- og møbelbranchen, som er optaget af, hvordan digitalisering spiller en rolle i alt fra produktion til processer for fremtidens snedker- og møbelvirksomheder.
  • Pris: Gratis deltagelse. Der er begrænsede pladser, så bliver du forhindret efter tilmelding, må du meget gerne meddele os det.

Ifølge en rapport fra Rambøll og Dansk IT scorer møbelbranchen bundkarakter i digitalisering. Det er uholdbart, hvis branchen skal holde sig relevant for næste generation af arbejdskraft og være konkurrencedygtige i fremtiden på det internationale marked. Konferencen skal kickstarte en digital transformation i træ- og møbelbranchen. Gennem inspirerende oplæg og cases kan branchen få indsigt i hvilke potentialer, der ligger i at udnytte mulighederne både inden for eksisterende maskiner og løsninger samt potentielle nye tiltag. Derudover vil en opfølgende handlingsplan fra dagen motivere yderligere støtte til branchens transformation.

Deadline for tilmelding er d. 19. september 2022

PROGRAM

09.30:  Ankomst og kaffe

10.00: Velkomst v. Lifestyle & Design Cluster

10.10: Dagens program og facillitering v. Morten Resen, TV-vært og Founder af GoLittle

10.20: Digitalisering og industri 4.0 i træindustrien v. Stefan Lageri-Schmidt Jensen, Managing Director at OptiPeople

Hvordan reducerer vi afbrydelser i produktionen med 41%? Hvordan sparer man 50% af tid til vedligehold? Hvordan får man klimaneutral produktion? Industri 4.0 er at virksomheder forbinder maskiner, enheder og teknologier igennem data. I industri 5.0 tilføjes det menneskelige element og særligt her har Optipeople fokus på at fusionere teknologi og data med menneskeligt input gennem brugerflader og teknologier. Vi kigger i dette oplæg nærmere på den transformation branchen står midt i og hvilke barriere- og muligheder der skal overkommes.

10.35: Digitaliseringsrejsen v. Thomas Biehl, CEO & Partner at Nicholaisen A/S

Nicholaisen A/S er inde i meget spændende udvikling og vækst og beskæftiger sig i dag med fire forretningsområder: Innovation og effektivisering, maskiner og anlæg, projektledelse samt service. I dag ser vi frem til at høre om den rejse det er at arbejde målrettet med digitalisering og hvilke gevinster det medføre.

10.45: Panel af cases bl.a. KVIK, OptiPeople med flere som har indført/arbejdet med at implementere måling og registrering af produktiviteten

11.10: Diskussion af de to oplæg ved bordene og refleksioner – alle input samles til opfølgning

11.40: Digital Transformation i Træ- og Møbelbranchen fra ledelsesstolen v. Jens Bach Mortensen

Til dagligt er Jens Bach Mortensen administrerende direktør i KVIST Industries. KVIST Industries er en af de største leverandører til bl.a. den danske møbelindustri. Det forpligter til altid at være klar til kundens efterspørgsel, bringe de mest effektive måder at producere på samt sikre en agil og leveringsdygtig forsyningskæde. Digitalisering kan understøtte flere af disse indsatser men digital transformation starter i ledelsen og herfra skal der prioriteres hårdt på ressourcer, økonomi og investering. Vi ser frem til at høre hvordan KVIST industriens ser digitalisering, hvor skal ledelse være risikovillig? Hvilke gevinster ser man frem til og hvor ser man det største potentiale? Samt hvordan prioriterer ledelsen når så mange andre store emner presser ledelsesdagsorden.

12:00 FROKOST OG NETVÆRK

12.45: Teknologi som katalysator for nye forretningsmodeller v.  Heidi Svane, Head of Digital at Lifestyle & Design Cluster

Virtuelle teknologier kan øge eksporten af dansk design? Det kan også understøtte af vi sælger mere og producere mindre. Virtuelle teknologier dækker over begreber som Virtual reality, Mixed Reality, Augmentet reality og det helt nye Metaverset. Det er hurtig vækstende teknologier som giver adgang til brugere og partnerskaber på helt nye måder og vil forandre vores måde at kommunikere, handle, designe og producere på.

13.10: Panel om praktik erfaringer med alt fra 3D modeller, digital afsætning og nye teknologier i anvendelse i møbelbranchen.

TAKT fortæller deler deres erfaringer med 3D modeller, virtuelle teknologier samt hvordan de skaber værdi direkte mod slutbruger og på digitale platforme. Innovation Living vil dele deres erfaringer fra anvendelse af digitale værktøjer og nye teknologier til at skabe relationer til brugerne, opnå nye indsigter og anvende til det længere ind i forretningen og forretningsmodeller. Nicholaisen A/S deler erfaringer med anvendelse af VR briller til dialog og samarbejde med udenlandske specialister på bl.a. deres maskiner og sikre reparationer. JYSK deler deres erfaringer om digital transformation i afsætningskanaller og deler hvad er blevet det nye normal efter en tid med COVID-19.

13.40: Diskussion af de to oplæg ved bordene og refleksioner

14:00 Digital transformation fra ledelse- og bestyrelsesstolen v. Majken Pape adm. Direktør i Unoliving.

I dag er Majken Pape adm. Direktør i UnoLiving derudover varetager forskellige bestyrelsesposter og har bl.a. været bestyrelsesmedlem i Holmris B8, Imerco Holding samt Skovby Møbelfabrik. I dag vil Majken sætte ord på hvordan bestyrelsen og ledelsen bedst muligt hjælper virksomheder videre på den digitale rejse. Hvilke muligheder og udfordringer har hun har hun fra bestyrelsesstilen hjulpet med at overkomme? Hvilke digitale sejre har hun især oplevet hjælper virksomheder til nye forretningsmuligheder og styrket konkurrenceevne?

14.20: Blockchain – sporbarhed og transparens. Hvad er mulighederne v. Jan Damsgaard, professor på Institut for Digitalisering, CBS

14.30: Panel af virksomhedscases fortæller hvordan sporbarhed og ny teknologi skaber nye forretningsmodeller, cirkulære løsninger samt udfordrer kopivarer. Hør brands fortælle: Wehlers lancerede i foråret en af Danmarks første sporbare stole og Fredericia Furniture introducere sporbart læder samt FSC tester hvordan blockchain kan understøtte bæredygtig skovbrug. 

15.00: Kaffe

15.15: Design af fremtidens teknologier Quantum computere & AI sætter turbo på konkurrencekraften v/Line Christa Amanda Sørensen, Trifork

Overgangen mellem fremtidens teknologi og nutidens muligheder er glidende. Med nye muligheder i AI og kvanteteknologi kan branchen allerede i dag tage hul på en ny rejse omkring data, design og optimering i stor skala. Men hvordan arbejder man med radikal ny teknologi? Hvilke muligheder giver nye teknologier i en forretning, hvor fysiske produkter er kernen? Og hvordan kan man bruge ny teknologi til at tiltrække og fastholde medarbejdere i branchen?

15.40: Diskussion ved bordene ang. Uddannelse og næste skridt: hvordan uddanner vi vores unge mennesker til den nye virkelighed, så vi ikke taber konkurrencekraft? Kan branchen allerede sætte gang i projekter, der forbedrer mulighederne? Hvem kan finansiere og understøtte?

16.20: Afrunding og opsamling

16.30: Tak for i dag

 

I diskussionen deltager repræsentanter fra uddannelserne:

  • Hanne Pein, Sekretariatschef samt Ole Egemose begge fra Snedkernes Uddannelser
  • Erik Helt Veje, Snedker Faglærer, Roskilde Tekniske Skole
  • Rasmus Holten, Uddannelsesleder, Snedkeruddannelserne, Herningsholm

For flere oplysninger eller spørgsmål kontakt

Heidi Svane
Head of Digital
Mobil: 2074 7683
heidi@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: