Whocopied.me protects this content

KONFERENCE: ER TRÆ- MØBELBRANCHEN MED PÅ DEN DIGITALE BØLGE?

I VERDENS MEST DIGITALISEREDE SAMFUND

ER TRÆ- OG MØBELBRANCHEN FULGT MED?

KOM MED TIL EN DAG FYLDT MED INSPIRATION TIL HVORDAN TRÆ- OG MØBELBRANCHEN KAN UDNYTTE DIGITALE MULIGHEDER

  • Hvornår:  D. 22 juni 2022 kl.  09.30-16.30 hos VIA Design & Business, Birk Centerpark 5, 7400 Herning
  • Hvem skal deltage: Ledere og nøglemedarbejdere i træ- og møbelbranchen, som er optaget af, hvordan digitalisering spiller en rolle i alt fra produktion til processer for fremtidens snedker- og møbelvirksomheder.
  • Pris: Gratis deltagelse. Der er begrænsede pladser, så bliver du forhindret efter tilmelding, må du meget gerne meddele os det.

Ifølge en rapport fra Rambøll og Dansk IT scorer møbelbranchen bundkarakter i digitalisering. Det er uholdbart, hvis branchen skal holde sig relevant for næste generation af arbejdskraft og være konkurrencedygtige i fremtiden på det internationale marked. Konferencen skal kickstarte en digital transformation i træ- og møbelbranchen. Gennem inspirerende oplæg og cases kan branchen få indsigt i hvilke potentialer, der ligger i at udnytte mulighederne både inden for eksisterende maskiner og løsninger samt potentielle nye tiltag. Derudover vil en opfølgende handlingsplan fra dagen motivere yderligere støtte til branchens transformation.

Deadline for tilmelding er d. 18. juni 2022

PROGRAM

09.30:  Ankomst og kaffe

10.00: Velkomst v. Lifestyle & Design Cluster

10.10: Dagens program og facillitering v. Morten Resen, TV-vært og Founder af GoLittle

10.20: Digitalisering og industri 4.0 i træindustrien v. Stefan Lageri-Schmidt Jensen, Managing Director at OptiPeople

Hvordan reducerer vi afbrydelser i produktionen med 41%? Hvordan sparer man 50% af tid til vedligehold? Hvordan får man klimaneutral produktion? Industri 4.0 er at virksomheder forbinder maskiner, enheder og teknologier igennem data. I industri 5.0 tilføjes det menneskelige element og særligt her har Optipeople fokus på at fusionere teknologi og data med menneskeligt input gennem brugerflader og teknologier. Vi kigger i dette oplæg nærmere på den transformation branchen står midt i og hvilke barriere- og muligheder der skal overkommes.

10.35: Digitaliseringsrejsen v. Thomas Biehl, CEO & Partner at Nicholaisen A/S

Nicholaisen A/S er inde i meget spændende udvikling og vækst og beskæftiger sig i dag med fire forretningsområder: Innovation og effektivisering, maskiner og anlæg, projektledelse samt service. I dag ser vi frem til at høre om den rejse det er at arbejde målrettet med digitalisering og hvilke gevinster det medføre.

10.45: Panel af cases bl.a. KVIK, OptiPeople med flere som har indført/arbejdet med at implementere måling og registrering af produktiviteten

11.00: Diskussion af de to oplæg ved bordene og refleksioner – alle input samles til opfølgning

11.30: Digital Transformation i Træ- og Møbelbranchen fra bestyrelsesstolen v. TBA

12.00:  Frokost

12.45: Teknologi som katalysator for nye forretningsmuligheder v.  Heidi Svane, Head of Digital at Lifestyle & Design Cluster

Virtuelle teknologier kan øge eksporten af dansk design? Det kan også understøtte af vi sælger mere og producere mindre. Virtuelle teknologier dækker over begreber som Virtual reality, Mixed Reality, Augmentet reality og det helt nye Metaverset. Det er hurtig vækstende teknologier som giver adgang til brugere og partnerskaber på helt nye måder og vil forandre vores måde at kommunikere, handle, designe og producere på.

13.10: Panel om praktik erfaringer med VR og AR cases fra møbelbranchen

TAKT vil sammen med en rækker andre brands dele deres erfaringer fra anvendelse af digitale værktøjer og nye teknologier til at skabe relationer til brugerne, opnå nye indsigter og anvende til det længere ind i forretningen og forretningsmodeller.

13.30: Diskussion af de to oplæg ved bordene og refleksioner

14.00: Blockchain – sporbarhed og transparens. Hvad er mulighederne v. Jan Damsgaard, professor på Institut for Digitalisering, CBS

14.30: Panel af virksomhedscases fortæller hvordan sporbarhed og ny teknologi skaber nye forretningsmodeller, cirkulære løsninger samt udfordrer kopivarer.

Hør brands fortælle: Wehlers lancerede i foråret en af Danmarks første sporbare stole og Fredericia Furniture introducere sporbart læder.

15.00: Kaffe

15.15: Design af fremtidens teknologier Quantum computere & AI sætter turbo på konkurrencekraften v/Line Christa Amanda Sørensen, Trifork

Overgangen mellem fremtidens teknologi og nutidens muligheder er glidende. Med nye muligheder i AI og kvanteteknologi kan branchen allerede i dag tage hul på en ny rejse omkring data, design og optimering i stor skala. Men hvordan arbejder man med radikal ny teknologi? Hvilke muligheder giver nye teknologier i en forretning, hvor fysiske produkter er kernen? Og hvordan kan man bruge ny teknologi til at tiltrække og fastholde medarbejdere i branchen?

15.40: Diskussion ved bordene ang. Uddannelse og næste skridt: hvordan uddanner vi vores unge mennesker til den nye virkelighed, så vi ikke taber konkurrencekraft? Kan branchen allerede sætte gang i projekter, der forbedrer mulighederne? Hvem kan finansiere og understøtte?

16.20: Afrunding og opsamling

16.30: Tak for i dag

For flere oplysninger eller spørgsmål kontakt

Heidi Svane
Head of Digital
Mobil: 2074 7683
heidi@ldcluster.com

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com

Sylab
Marsvej 6
7430 Ikast
Tlf.: +45 7190 8922
E-mail: sylab@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 B1, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 74
1260 København
Tlf.: +45 2074 7683
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: