Whocopied.me protects this content
Designtalenter Udvikler Innovativt Udtræksbord Til Små Storbyboliger

Designtalenter udvikler innovativt udtræksbord til små storbyboliger

BoConcept fik flere nye møbelidéer med sig, da fire virksomheder arbejdede sammen med talenter fra forskellige designskoler ved Lifestyle & Design Clusters talentudviklingsprogram.

Da BoConcept i efteråret 2015 deltog i et talentudviklingsprogram på tværs af de danske designskoler, blev der udviklet ideer til møbler med innovative funktioner, der var så attraktive for BoConcept, at virksomheden nu overvejer at arbejde videre med møblerne. I starten af forløbet gav BoConcept de designstuderende et brief om deres ønsker til innovationer og fik blandt andet en ny teknik til at lave udtræksborde.

Ny æstetik til udtræksborde

Gruppen af studerende, der lavede designoplæg til BoConcept, gav deres bud på flere designs. De lavede blandt andet et udtræksbord og en stabelstol, da ét af møbelvirksomhedens krav var, at møblerne skulle være nemme at opbevare, når de ikke var i brug. Udtræksbordet er nytænkt i den forstand at det, udover at være funktionelt, også har et flot æstetisk udtryk, både når det er samlet og slået ud. Det appellerer til unge og målgrupper med smag for urban living.

Juryen var ikke i tvivl om, at de unge designtalenter havde fat i en potentiel succes, og bordet faldt også helt i BoConcepts smag: ”De studerende skulle sætte sig ind i vores DNA og koncept og arbejde derfra – det har de løst på fortræffelig vis. Bordet har den effekt, vi gerne vil have, og ligger inden for vores DNA,” fortæller Dan Nielsen.

Døren til nye muligheder

De studerende arbejdede på tværs af designskolerne. Én af dem var Malene Ejsing Nørgård fra VIA Design, som fortæller:

”Det er en fordel at få et virksomhedsaspekt med i uddannelsen. I projektet har vi fået kontakt til en virksomhed, hvor det ellers kan være svært at komme i betragtning. Under forløbet arbejdede vi sammen med BoConcepts produktionsudviklingsteam. Ved at få foden indenfor har jeg kunnet bevise over for dem, at de kan bruge det, jeg kan. Der er mange designere om buddet, og jeg har efterfølgende fået en opgave fra dem, som jeg skal tænke over, så der er blevet åbnet en dør for mig igennem talentudviklingsprogrammet.”

Om Talentudviklingsprogrammet

Talentudviklingsprogrammet var arrangeret af Lifestyle & Design Cluster, der matchede kommende designtalenter med møbel- og interiørvirksomheder for at skabe nye idéer til designs. Derudover inspirerede programmet til samarbejde omkring talentudvikling og vidensdeling imellem uddannelser, studerende og virksomheder.

Deltagere
Deltagervirksomhederne var:

  • BoConcept
  • Carl Hansen & Søn
  • Frandsen Group
  • Andersen Furniture

Fire studerende arbejdede med opgaven hos BoConcept:

  • Malene Ejsing Nørgård fra VIA Design
  • Nanna Åkjær Sørensen fra Designskolen Kolding
  • Jeppe Steenberg Jensen fra Arkitektskolen Aarhus
  • Jieun Yoo fra Kunstakademiets Designskole

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com