Whocopied.me protects this content
60 års Jubilar – Og På Evig Jagt Efter Miljøskånsomme Materialer

60 års jubilar – og på evig jagt efter miljøskånsomme materialer

November 2021 kan Mogens Hansen DENMARK fejre at de i 60 år har formået at bibeholde produktion af deres modeller på egen fabrik ved Aarhus/Danmark. En hård kamp – som kun lader sig gøre ved hele tiden at have fokus at bibringe deres møbler mere værdi i form af endnu bedre komfort, kvalitet og bæredygtige materialer.

Mogens Hansen Billede 3

På Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign udstiller møbelproducent Mogens Hansen DENMARK en opdateret udgave af møbelklassikeren MH Sling designet af Tom Stepp.

Ud over at have lettet designet er sofaens læderbetræk garvet med oliven og ikke chrom, som normalt.

Mogens Hansen er storforbruger af læder, og selvom garverierne i Europa for alvor er er kommet ind i kampen om at skabe bedre og mere miljøskånsomme produkter, er garvning en nødvendig men også en miljømæssig belastende del af produktionen

– Derfor er vi hele tiden på jagt efter gode alternativer som både opfylder de stigende krav til miljøskånsomhed, men også giver den nødvendige komfort og især forventninger til holdbarhed, siger forretningsudvikler Christoffer la Cour, Mogens Hansen DENMARK, der giver 25 års garanti på deres stel!

Samtidig er MH Sling monteret med nyudviklede puder fra deres danske underleverandør NORTEX, hvor både komfort og indhold er optimeret. Puderne består af certificeret skum og indeholder nu 30 procent genbrugt PET-plast fra plastikflasker. Puderne er et resultat af et langstrakt udviklingssamarbejde de to danske producenter imellem.

Mikroindflydelse

Christoffer la Cour ser virksomhedens bevægelse frem mod en bæredygtig produktion som en række af mindre tiltag på mange forskellige planer – fra produktion til personale. Han kalder det selv ”mikroindflydelse” – og de små tiltag har ofte overraskende følgevirkninger.

Som et eksempel nævner han virksomhedens ønske om at udvise mere lokal ansvarlighed. Her har virksomheden plantet en 6000 kvadratmeter stor græsplæne til med blomster, som tilgodeser bier, der er en vigtig del af flora-kredsløbet. Ud over at have gjort noget godt for det lokale plante- og dyreliv, har det haft den effekt, at langt flere ansatte viser stor interesse for de “nye” udearealer og holder deres pauser udendørs nu.

Sammen med Lifestyle & Design Cluster gik Mogens Hansen DENMARK i gang med et projekt, hvor virksomhedens CO2-forbrug skal evalueres. Sammen med specialisterne i virksomheden MÅLBAR, vil de i de kommende måneder undersøge alle aspekter af materialer og produktionsprocesser på deres fabrik ved Aarhus.

– Vi har et stort ønske om hele tiden at blive klogere på vores materialevalg og omgivelser, hvor vi kan ændre på produktionen mod et mere bæredygtigt perspektiv, siger Christoffer la Cour.

Således håber han også at samarbejdet med Lifestyle & Design Cluster og MÅLBAR kaster et lige så effektfuldt resultat af sig, som kan være med til at skabe “mikroindflydelse” hos slutbrugeren af deres møbler.

Virksomheden får sine stel fra en nordjysk leverandør. De kommer direkte til fabrikken på paller, så der er ikke en masse overflødig emballage. Puderne kommer fra danske NORTEX i Odense, kun iført beskyttende plastposer, som virksomheden genanvender til videre levering og affaldsposer.

I kraft af, at møblerne er af høj kvalitet med 25 års garanti på stel, kommer der fra tid til anden møbler retur til reparation, og virksomheden ser for øjeblikket på mulighederne for at indføre en egentlig take-back ordning, så møblerne kan gensælges og få endnu længere levetid.

Ny retning på gammel virksomhed

Mogens Hansen har til efteråret 60 års jubilæum som producent af møbler og vægter stadig den dag i dag “at kunne levere kvalitetsmøbler til det danske folk”, som stifteren Mogens Hansen formulerede det i 1961.

Ud over fokus på det bæredygtige element – har man i samarbejde med designerne Oliver og Lucas WeissKrogh og Claus Simonsen skabt to “ikoner” som præsenteres på 3daysofdesign. Og håber således også at kunne nå “resten af verden” med danskproducerede og miljøskånsomme møbler.

Lille og nærværende

En af Mogens Hansens DENMARKS kerneværdier er at være dansk-producerende, og virksomheden køber om muligt underleverancer i Danmark, også selv om det er dyrere. Mogens Hansen DENMARK producerer ikke møbler til lager, kun pr. bestilling og den danske produktion giver øget fleksibilitet, så eksempelvis sofaer kan produceres individuelt efter mål.

– Vores mål er ikke at producere mere eller at blive større, men at udvikle vores produkter til at have en endnu bedre komfort, en endnu bedre kvalitet og med et endnu større fokus på bæredygtige materialer og produktionsprocesser.

Og det er rent faktisk lykkedes, da Mogens Hansen netop nu har en stor ordreindgang, hvilket har betydet, at der er ansat tre nye til produktionen inden for det sidste år.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Mogens Hansen af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: