Whocopied.me protects this content
Superhelte Brander Bæredygtigt Børnetøj

Superhelte brander bæredygtigt børnetøj

Børnetøjmærket Fred’s World by Green Cotton har i projektet ’Børn & Bæredygtighed’ arbejdet sammen med designduoen Tadaaa på at fremme oplysning om bæredygtige tekstiler via fem superhelte, der formidler de gode principper i børnehøjde.

Et er at producere bæredygtigt tøj til børn; noget ganske andet at formidle de gode intentioner, så børn og forældre køber tøjet. Børnetøjsvirksomheden Fred’s World by Green Cotton har mere end 30 års erfaring med bæredygtig tøjproduktion at trække på, så ved første øjekast var der måske ikke så meget for designduoen Tadaaa at komme efter. Men så alligevel…

 

Bæredygtigt børneunivers

”Designerne troede, at de skulle hjælpe os med at blive mere bæredygtige, men de kunne straks se, at det var vi allerede. Til gengæld manglede vi noget i forhold til gennemslagskraft. Vi er så optaget af det tekniske; at kunne dokumentere vores bæredygtighed og forklare arbejdsgangene.

Vi føler os mest troværdige, når vi forklarer hele sammenhængen, men det bliver hurtigt kedeligt for andre at høre på,” fortæller adm. direktør Sanne Nørgaard fra Fred’s World by Green Cotton, der lynhurtigt oplevede designernes ’Tadaaa-effekt’: ”Projektet ’Børn & Bæredygtighed’ matchede os med nogle meget dynamiske og sprælske designere, som passede utrolig godt ind i vores børnetøjs farverige univers.

De kunne se, at en model – de fem R´er – som vi havde udviklet og arbejdet med siden 1990´erne, kunne skabes om til superhelte, der fortæller på børnesprog, hvad vi gerne vil med vores produkter,” siger Sanne Nørgaard og opremser de fem R´er: Reject, Reduce, Recycle, Reuse og Repair.

TADAA Fem nye superhelte!

Designerne Rikke Carlsen og Maja Lindstrøm står bag designduoen Tadaaa. Siden de blev færdiguddannede på Designskolen Kolding, har de arbejdet målrettet sammen med børnetøjsmærket Fred’s World by Green Cotton om at udvikle et koncept, der skal gøre det sjovere at købe bæredygtigt.

For at budskabet skal nå børnene, valgte designerne at fortælle om bæredygtighed på en kreativ måde, hvor de har udviklet animerede figurer, der repræsenterer hver sit bæredygtige princip ud fra fem ’R’; Reject Rabbit, Reduce Moose, Recycle Owl, Reuse Racoons og Repair Bear. Desuden findes den slemme Toxy Fox i universet.

Børn & Bæredygtighed

Børn & Bæredygtighed er et projekt under faggruppen Nye Materialer v/ Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning med partnerne Designskolen Kolding og VIA Teko Design & Business. Det har til formål at synliggøre, hvordan man kan udvikle eller fremme salget af bæredygtige produkter i praksis.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com