Whocopied.me protects this content
Grys Forældre Byggede Et Smukt Hus Til Alle Bamserne

Grys forældre byggede et smukt hus til alle bamserne

Egentlig er hun grafiker, og han er tømrer – men sideløbende har ægteparret Lena og Lars Vilstrup-Sørensen sendt Design Rocket ud i verden med stor succes

Design Rocket Billede 3

Hun havde rigtigt mange bamser, men de havde ikke et sted at bo.

Lille Gry havde derfor altid svært ved at finde den bamse, hun ønskede at lege med, og når bamserne skulle ryddes op, var det ikke videre festligt at proppe dem ned i kasser eller poser.

I dag ser verden anderledes ud.

Bamserne har nemlig fået et hjem, Bamse Bo hedder det, og udover sin funktionalitet er huset med de elastiske tremmer en æstetisk nydelse og bæredygtigt, og det er skabt af Grys forældre, Lena og Lars Vilstrup-Sørensen

Skal inspirere til leg

De står bag Design Rocket, som parret etablerede i begyndelsen af 2019, og først var virksomheden tænkt som et hobbyprojekt, men det ændrede sig hurtigt, for parret, der udstiller på Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign.

Selv om ingen af dem endnu er på fuld tid i Design Rocket, så er visionen fortsat at skabe bæredygtige og håndlavede møbler i enkel, klassisk og nordisk stil, som udover at levere et praktisk formål også inspirerer til leg og er æstetisk flotte i hjemmet.

– Vi vil gerne være med til at skabe hyggelige, funktionelle og unikke hjem til folk, og vi håber, at vi med deltagelse i efterårets messer åbner vejen for, at Lars kan gå ind i virksomheden på fuld tid, siger Lena Vilstrup-Sørensen.

Opstået ud fra egne behov

Design Rocket opstod ud fra familiens egne behov på børneværelset, hvilket historien om Bamse Bo symboliserer, og på samme måde er det med boghylden, hvor børnebøgerne står med fronten vendt ud i rummet, så barnet let kan udpege sin favoritbog – og boghylden hedder naturligvis Gry.

– Vi designer og producerer selv håndlavede møbler i FSC-godkendt træ. Vi laver selv det hele i vores værksted, og producerer kun på bestilling. På den måde holder vi produktionen så bæredygtig og CO2-neutral som mulig, fortæller Lena Vilstrup-Sørensen.

Alle Design Rockets designs fremstilles i FSC-godkendt birkefinér eller valchromat, som er en form for MDF. Det er resttræ fra træværket, som bliver til savsmuld, gennemfarvet med naturfarve, og limet med en speciel harpikslim, hvilket giver et produkt, som er hårdere og vandafvisende i forhold til eksempelvis klassisk MDF.

– Vi producerer kun på bestilling, og alle rester fra vores produktion bliver gemt og brugt til andre produkter. Vi drømmer også om at tage et socialt bæredygtigt ansvar ved at ansætte folk på værkstedet, som af den ene eller anden grund ikke har vinden i ryggen, siger Lena Vilstrup-Sørensen, som fortæller, at de nyeste designs fra Design Rocket er opbevaringskasser.

Lena Vilstrup-Sørensen har designet opbevaringskasser samt leget med nye materialer, og hendes opbevaringskasser findes i to størrelser, som kan stables oven på hinanden.

De produceres i birk og 10 forskellige valchromat-farver, og kasserne kan bruges over alt i hjemmet og til at fragte ting i, og for begge produkter gælder det, at de er tænkt som miljørigtige alternativer til plastikkasser.

Lena-stabelkasser kan blandt andet ses på udstillingen, det samme kan Anni Alfabet-magneterne, som er fremstillet af resttræ fra egen produktion, og alle produkter er selvfølgelig testet på Teknologisk Institut efter gældende sikkerhedsstandarder, så børn roligt kan bruge dem.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Design Rocket en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com