Whocopied.me protects this content
IDEM-produkter Tilpasses Alle Kropstyper Og Størrelser

IDEM-produkter tilpasses alle kropstyper og størrelser

Julie Zafiri står bag en virksomhed, hvor kvalitet, bæredygtighed og cirkularitet går side om side i en branche, hvor det er nødvendigt at tænke anderledes

IDEM Copenhagen Billede 3

Et års research.

Det var, hvad Julie Zafiri præsterede, inden hun i 2019 lancerede IDEM Copenhagen.

Et tøjbrand med en bæredygtig og cirkulær forretningsplan, som Julie Zafiri udviklede på baggrund af sin grundige research. Målsætningen var at skabe en virksomhed, der indtænker bæredygtighed og cirkularitet i alle led af værdikæden – lige fra design over materialevalg, produktion, logistik til brug og genbrug af IDEM-produkter.

– På en startup-bootcamp hos Rainmaking blev forretningsplanen testet og videreudviklet, og som alle brugbare forretningsplaner tilpasses den naturligvis løbende de muligheder og udfordringer, der opstår, siger Julie Zafiri.

The Ocean Colletion

Hun ser frem til på at vise styles fra den nyeste kollektion på Circular Fashion Days, under CIFF. Kollektionen hedder ”The Ocean Collection” og er inspireret af havet og livet i og omkring det.

– Vi ønsker med kollektionen at understrege vores forbundethed med og afhængighed af havet. Vi er alle forpligtet til at passe på og bevare den natur, vi er en del af, siger stifteren af IDEM Copenhagen, som med kollektionen også ønsker at vise, at det er muligt at skabe en kollektion af økologiske og certificerede monomaterialer uden at gå på kompromis med hverken æstetik, anvendelighed eller komfort.

På udstillingen kan du blandt andet møde Coral-jakkesættet skabt af GOTS-certificeret bomuldstwill med en vendbar jakke.

Vendbar er kjolen Zoe også, sandfarvet twill på den ene side, mens den anden side består af hvidt twill, der er håndfarvet med blå indigo plantefarve i et havinspireret batikmønster.

Det bliver også muligt at hilse på Aia lounge-sættet bestående af skjorte, bukser og shorts samt kjolerne Sirene og Daphne, og ens for alle IDEM-produkter er, at de er designet med fokus på lang levetid.

Har udviklet 10 grundstørrelser

Derudover spiller brugen af organiske og fornybare materialer en stor rolle, mens der er tænkt i størrelser og pasform, da blot otte procent af danske kvinder passer de klassiske grundstørrelser.

– Når vi udvikler nye styles, fitter vi den samme style på tre forskellige kropstyper og størrelser, og ud fra det tilpasser vi gradueringen af de ti grundstørrelser, vi har udviklet, siger Julie Zafiri, som tilføjer, at det aldrig er muligt at ramme alle – og netop derfor tilbyder virksomheden også made-to-measure, hvilket betyder, at kunden kan få IDEM-produkter tilpasset egen krop.

Primært efter ordre

Som udgangspunkt producerer IDEM Copenhagen kun efter ordrer – dog findes der hos Langsamt på Vesterbro i København et mindre udvalg på 10-20 stykker tøj, som kunderne kan prøve inden køb – hvilket skyldes mange forespørgsler fra kunder på netop den mulighed.

Produktionen foregår udelukkende i Danmark, og IDEM Copenhagen kigger hele tiden efter nye, innovative muligheder, hvilket også gælder teknologisk.

– Lige nu tester vi 3D-apps, som gør det muligt for kunderne at få taget deres mål digitalt. Kunden scanner sig selv med sin mobil, hvorefter appen genererer kropsmål og en avatar, Tanken tanken er at gøre det nemmere og mere tilgængeligt for kunderne, når de bestiller tøjet made-to-measure. Det optimerer produktionsprocessen og salget, og det er samtidig endnu et bidrag til den bæredygtige omstilling, forklarer Julie Zafiri.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er IDEM Copenhagen en af de i alt 25 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com