Whocopied.me protects this content
Dansk Modebrand Med Generøs Take Back-ordning

Dansk modebrand med generøs take back-ordning

Det er en værdifuld, naturlig råvare, cashmere, og hos Pure Cashmere Copenhagen får materialet den respekt, som det fortjener

Pure Cashmere Billede 1

Pure Cashmere Copenhagen er et dansk modebrand, som har specialiseret sig i design, produktion og salg af 100 procent cashmere-tøj i højeste kvalitet, men det er også et brand, som bidrager til at øge bæredygtighed og cirkularitet i en branche, hvor den generelle kultur er køb-brug-smid væk.

Bag virksomheden står Susanne Fridberg, og hun vil på Circular Fashion Days blandt andet vise recycled cashmere-cardigans og -veste frem for de besøgende, og hun fortæller, at Pure Cashmere Copenhagens eksistensberettigelse handler om cirkulær mode.

– Vores fremtidige recycle-produkter strikkes af genanvendt cashmere indsamlet i vores egen take back-service, fortæller Susanne Fridberg.

En krone per gram

Fra d. 1. august 2021 kan kunder hos Pure Cashmere Copenhagen returnere uønsket og beskadiget Pure Cashmere-tøj til virksomheden, og til gengæld få tilgodebeviser, hvis størrelse afhænger af tøjets vægt – for eksempel lyder tilgodebeviset på 400 kroner for en trøje på 400 gram.

– Tilgodebeviset kan bruges til nyt køb til enhver tid, men helst ser vi, at vores kunder passer godt på tøjet, så levetiden forlænges, og som udgangspunkt ønsker vi ikke at opfordre til at købe nyt hele tiden. Derfor kan tilgodebeviset også blive stående hos Pure Cashmere Copenhagen frem til 2025, hvor det enten udbetales, eller indgår i opstarten af et fælles andelsprojekt for zero waste, forklarer Susanne Fridberg.

En værdifuld råvare

Ifølge hende bør intet tøj indgå i smid væk-kulturen, og da slet ikke 100 procent cashmere-produkter.

– Cashmere er en værdifuld og naturlig råvare, men i dag, hvor cashmere-tøj kan købes billigt og ofte uden mellemled, er der en risiko for, at cashmere bliver smidt ud i lige så stort omfang som andet tøj.

Det er blandt andet derfor, Susanne Fridberg sammen med resten af staben lancerer endnu et cirkulært tiltag i virksomheden, når der senest 1. januar 2022 åbnes op for at modtage cashmere-tøj fra andre producenter.

– Det bliver dog nødvendigvis på andre og ikke helt så generøse betingelser, da vi ikke har det fornødne kendskab til oprindelse og kvalitet i andre virksomheders cashmere-produkter, siger Susanne Fridberg.

Den cirkulære genfødselsproces gennemføres i samarbejde med Re-Verso i Italien – en gruppe med fem integrerede virksomheder, som fremstiller den højeste kvalitet i den cirkulære proces med cashmere, hvilket blandt andet understreges af, at flere internationale Premium-brands samarbejder med den italienske gruppe.

– Transportstrækningen fokuserer vi også på, og vores recycle-tøj strikkes i Italien, hvorefter det transporteres til Danmark. Vi har en målsætning om at holde transportdelen nede på et absolut minimum, siger Susanne Fridberg, der står bag en virksomhed, som er til for alle dem, der påskønner den delikate luksus, som netop cashmere kan tilbyde: Varme, lethed og blødhed, og som derudover ønsker lækkert design.

I Pure Cashmere-teamet står to danske designere for kollektionen, og de arbejder med den reneste cashmere i den bedste kvalitet.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Pure Cashmere Copenhagen en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com