Whocopied.me protects this content
– Jeg Får Tics, Når Nogen Smider Tøj Ud

– Jeg får tics, når nogen smider tøj ud

Efter tre år som iværksætter i Sylab springer Louise Schmidt ud med mere cirkulær tekstil-produktion

35-årige Louise Schmidt er efter tre år som deltids iværksætter nu vokset ud af rammerne i Sylab –  Lifestyle & Design Clusters systue for iværksættere og for fremstilling af prototyper og prøvekollektioner for brands.

– Jeg har haft meget ud af at være en del af Sylab, men jeg havde simpelthen brug for mere plads, siger Louise. Hun bevarer dog kontakten og er faktisk bare flyttet over på den anden side af gaden på Marsvej i Ikast.

I den rigtige retning

Louises forretningskoncept går på at designe styles ved at omsy tøj, der allerede er produceret, men som af forskellige grunde ikke kan eller sælges.

Der er således tale om ubrugt tøj og altså tøj, der ellers ville gå til destruktion, så ser Louise det som et skridt i den rigtige i en mere klimavenlig retning, fordi det reelt sparer produktion.

Louise Schmidt forpligter sig til at sikre, at de færdige produkter kommer til at adskille sig fra de brands, som hun får foræret tøjet fra, at der ikke sker forveksling.

– Mit udgangspunkt er, at tøjet ikke skal ligne genbrug, og for virksomhederne er det vigtigt, at tøjet ikke skal kunne forveksles med deres egne styles, siger hun.

Louise Schmidt går i det hele taget efter at skabe noget farverigt, muntert – og flot – tøj.

Som en del af konceptet kommer Flot til at producere nogle få størrelser, som til gengæld spænder vidt, så flere vil kunne bruge dem.

Kontakter og kolleger

Gennem de år, hun har arbejdet med konceptet, er hun gået fra mest at producere tilbehør til at designe tøjstyles.

Her har hun haft stor gavn af de kontakter, som hun har fået gennem Lifestyle & Design Cluster.

– Der har altid været mulighed for at få hjælp til at finde kontakter, hvis jeg stod med en eller anden udfordring, siger hun.

Samtidig har Sylab haft gode fysiske rammer, ligesom det kreative miljø med andre iværksættere har været givende.

Sideløbende med tiden på Sylab har hun været en del af butikken Design Hub, som blev etableret med hjælp fra Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande for at skabe en afsætningskanal for iværksættere. Her vil hun fortsat være til stede.

Hun er desuden i færd med at etablere egen webshop og arbejder desuden på at få tøjet ud i nogle få butikker, der kan se ideen med tøj produceret på hendes måde, ligesom brandet  ”Flot” kommer også til at deltage på Lifestyle & Design Clusters’ del af CIFF til august.

Louise Schmidt er fuld af optimisme omkring sit projekt.

– Jeg har ikke mødt nogen, der ikke syntes, det er en fed idé, siger hun.

Louise blev uddannet som beklædningshåndværker på TEKO i 2006 og er i maj 2021 sprunget ud i egne rammer efter tre år som en del af Sylab, Lifestyle & Design Clusters systue for iværksætteri, prototyper og prøvekollektioner.

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: