Whocopied.me protects this content
Læder Er Fedt – Brugt Læder Er Endnu Federe

Læder er fedt – brugt læder er endnu federe

Bakano designer og syr tasker og tilbehør af læder fra sofaer og jakker

”Bakano” betyder ”fedt eller cool” på colombiansk. Og det er præcist, hvad Wilmar Nieto og Astrid Ågot ønsker at skabe med deres produktlinje, som består af designede tasker, der er produceret af genbrugt læder fra møbler og tøj. Det dækker også over, at de med virksomheden udlever deres fælles passion for design og bæredygtighed.

Bakano Design Billede 5 Til Case

Bakano designer hverdagstasker, arbejdstasker og bumbags med fokus på æstetik og funktionalitet, til den bevidste forbruger med et aktivt liv. Både til kvinder og mænd. Brandet har desuden en lille kollektion af bumbags som er designet med fokus på komfort og bevægelsesfrihed.

– Læder er et ekstremt komplekst materiale, når man skal vurdere graden af bæredygtighed, erkender Astrid Ågot. Læderet er jo et restprodukt fra animalsk landbrugsproduktion, som i sig selv er en stor miljøbelastning. Herfra går der enorme mængder ressourcer til at producere læder. Til gengæld er læder et ekstremt holdbart materiale, og plejes det ordentligt, har læder af god kvalitet en holdbarhed på hundreder af år. Det læder, som Bakano bruger, ville ellers være røget på forbrændingen. Desuden skaffes alt materialet lokalt, fra genbrugspladser og fra donationer. Parret får således ugentligt sække med læderjakker til deres produktion.

Plads til mangfoldighed

Taskerne produceres på parrets værksted i Holbæk, hvor de har drevet virksomheden fra i fem år – siden efteråret 2020 på fuld tid.

Produktionen er vokset fra 500 tasker – produceret fra 30 sofaer i 2020 til omkring 2000 i 2022, og Astrid Ågot fortæller, at de ønsker at udvikle virksomheden endnu mere.

De vil gerne etablere et socialt værksted, hvor ledige, der er langt fra det traditionelle arbejdsmarked, kan få job – eksempelvis syrere med erfaring fra tekstilproduktion.

Der er en del funktioner i processen, som ikke kræver stor oplæring, så der vil være rum til at ansætte personale uden krav om den store oplæring.

På længere sigt kan det komme på tale at etablere en egentlig produktion i et land som Spanien, der i forvejen har et bæredygtigt system til genanvendelse af læder.

Brandet har over det sidste år gået fra salg på kunst-markeder og messer til mere online markedsføring og salg.

Ud over tasker designer og producerer Bakano også læder-hynder på specialmål.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Bakano en af de i alt 25 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: