Whocopied.me protects this content
Mater Med Bæredygtigt Format

Mater med bæredygtigt format

Lancerer nyt cirkulært samarbejde i forbindelse med 3daysofdesign

Mater Billede 3

Earth Stool og Earth Stool Backrest – produceret af plastaffald fra Novo Nordics insulin penne, der er blandet med bønneskaller fra BKI-kaffe eller mask fra Carslbergs ølproduktion. Designet af Eva Harlou. Mask Stool – produceret af plasticaffald fra Novo Nordisk og mask fra ølproduktion. Designet af Eva Harlou. Ocean Collection – en nyfortolkning af et design fra 1955, nu produceret af genbrugt fiskenet og øl-fustager. Det oprindelige design er af Jørgen og Nanna Ditzel.

Det giver rigtigt god mening at tale cirkulært, når brugte fustager af plast bliver til stole, der så ender tilbage på bryggeriet Carlsberg, mener marketing-chef Trine Mark Egebjerg fra Mater.

Designvirksomheden viser den cirkulære stol og en række andre bud på genanvendelse af plastaffald, på Lilfestyle & Design Clusters Circular Furniture Days under 3daysofdesign.

Stolene kommer på Circular Furniture Days til at stå side om side med møbelserier af restplast fra Novo Nordisk, ligesom Mater er klar til at løfte sløret for en helt ny serie med en ny samarbejdspartner.

Bæredygtigt først og fremmest

Markedet har taget godt imod produkterne fra Mater, hvor Ocean-serien er den mest solgte. Det er både virksomheder og private, der har fået øjnene op for produkterne, hvor design og den gode cirkulære historie går hånd i hånd.

– Vi adskiller os måske lidt ved, at vi altid først fortæller den bæredygtige og innovative historie først, siger marketing-chef Trine Mark Egebjerg.

Med til den gode historie hører blandt andet, at det genbrugte materiale udleder 53 procent mindre CO2 end ny-produceret plast.

Det er vigtigt for Mater, at den gode historie kan fortælles troværdigt, og virksomheden har derfor taget nogle skridt ind i en, sammen med Lifestyle & Design Cluster. Målet er at kunne dokumentere den indvirkning, som brandets produkter har på miljøet og gøre det på en enkel, transparant og troværdig måde.

Altings moder

Mater blev etableret i 2006 og har fra starten bevidst arbejdet med bæredygtighed og etik udtrykt i designvalg og udført ud fra skandinaviske håndværkstraditioner.

Målet er fortsat at sikre mindst muligt indvirken på klima og samfund ved at følge etiske og bæredygtige produktionskriterier og skabe produkter, der både vil stå tidstesten og inspirere forbrugeren til at værne om og nyde dem. Mater (der betyder ”mor”) vælger at se muligheden for at genoverveje tvivlsom produktions-praksis og skabe etisk og bæredygtigt design med færre ugunstige sociale og miljømæssige påvirkninger.

Ny produktion og nyt samarbejde

Mater arbejder for øjeblikket på at starte en ny produktion, hvor processen med at støbe erstattes af en presseform.

Hertil kommer, at designvirksomheden under 3daysofdesign formentligt er klar til at løfte sløret for endnu et spændende samarbejde med en større dansk virksomhed, hvis restplast kan bruges til nye bæredygtige møbler.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Mater en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: