Whocopied.me protects this content
Når æblet Falder Langt Fra Stammen

Når æblet falder langt fra stammen

Beyond Leather Materials giver fødevareindustriens restaffald nyt og smukt liv

Beyond Leather Materials Billede 4

Æblepulp er den masse, der bliver tilbage, når æblerne er revet og mostet.

Oftest slutter æblepulpens liv lige dér. Den kasseres, fordi ingen for alvor har fundet ud af, hvad vi egentlig kan og skal bruge biproduktet fra juice- og ciderproduktionen til.

Alt det var dog inden, Beyond Leather Materials meldte sig på banen.

Den danske virksomhed har skabt et 80 procent biobaseret alternativ til læder, med en ambition om at gøre produktet 100 procent biobaseret, lavet af æblepulp, hvilket gør det unikke produkt markant mere bæredygtigt end både animalsk og syntetisk læder.

Det er det, Beyond Leather Materials kan og vil; lave rester fra æbler om til læder, og grundlæggende handler det om at give nyt liv til restaffald fra fødevareproduktion.

Dermed sprænger virksomheden rammerne for, hvad vi har troet, det er muligt at lave med affald, og en stor investering fra innovative og fremsynede investorer gjorde det muligt at opskalere produktionen, hvilket naturligvis gør ejerne, Hannah Michaud og Mikael Eydt, stolte.

Den animalske læderproduktion har store udfordringer med de miljømæssige påvirkninger, men det er ikke et tema hos Beyond Leather Materials, som på Lifestyle & Design Clusters Circular Fashion Days under CIFF præsenterer et produkt, med en organisk tekstilbagside, en blanding af æblepulp samt en beskyttende belægning.

Bæredygtighed efterspørges

Virksomheden var med i et start-up-program arrangeret af Rockstart, og med yderligere support fra Vækstfonden og Steen Ulf Jensen kom der for alvor fart på udviklingen af Beyond Leather Materials, der er klar til at imødegå de store klima- og miljøudfordringer, vi alle står med i disse år.

Forbrugerne efterspørger i stigende grad bæredygtighed, og det bliver ikke mindre i de kommende år, hvilket Beyond Leather Materials er klar til at imødekomme.

Fem kilo æbler = en kvadratmeter læder

Beyond Leather Materials produkt er skabt uden dyreforsøg, skadelige kemikalier og komplekse garvningsprocesser, og derfor er produktionstiden nede på et minimum.

Hvis virksomheden skal producere én kvadratmeter æble-læder kræver det fem kilo æbleaffald, og hvis man tager Europa alene, findes der 600.000 tons æbleaffald.

Potentialet er enormt for en dansk virksomhed, som satser på lokal produktion, og rammerne er allerede skabt for, at Beyond Leather Materials kan overbevise modeindustrien og alle andre om, at der findes et bæredygtigt alternativ til læder.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Beyond Leather Materials en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: