Whocopied.me protects this content
Producerer Af Restprodukter Fra Et Restprodukt

Producerer af restprodukter fra et restprodukt

Gudrun & Gudrun udstiller unikke lammeskind, redesignet jakke og kjole af genspundet garn

Det færøske brand Gudrun & Gudrun deltager i Lifestyle & Design Clusters Circular Fashion Days på CIFF med tre cirkulære produkter; en lammeskindspels, en redesignet genbrugsjakke og en håndstrikket mohairkjole i genspundet garn.

Lammeskindspelsen er produceret af skind, der ellers ville været endt i forbrænding. I kraft af at skind oftest er fugtige, er det en energikrævende proces – og det er dermed klimabelastende at få skindene til at brænde.

Der slagtes årligt omkring 50.000 lam, hvoraf 80 procent i dag går til forbrænding.

De skind, som Gudrun & Gudrun køber, er et restprodukt af et restprodukt – nemlig de mest ukurante skind fra kødproduktion, som ikke vil kunne finde anvendelse i mere traditionel produktion, hvor ensartethed er et vigtigt punkt.

– Vi køber det, som ikke kan bruges, siger medstifter af Gudrun & Gudrun, Gudrun Rogvadottir.

Skindene er dog i samme høje kvalitet, og tilmed fra lam, der har gået ude i naturen, så de er også økologiske.

En ulempe ved beliggenheden ude i Atlanten er, at skindene må fragtes til Polen for garvning, da der ikke længere er et garveri på Færøerne, hvor det sidste gik konkurs

– Jeg tror, at tiden er en anden, og at det vil være muligt at få forretning i et garveri på Færøerne, siger Gudrun Rogvadotir, der mener, at kunder er blevet mere bevidste om, at prisen på et produkt også skal vurderes ud fra miljøbelastningen, og at flere derfor er villige til at betale prisen.

– Der kommer et tidspunkt, hvor kunderne vil spørge, hvad CO2-prisen er på et produkt, mener hun.

Redesign som forretning

Gudrun & Gudrun udstiller desuden en redesignet jakke. Den er indkøbt som genbrug og redesignet med strik.

Tanken er, at den skal være en prototype for at illustrere, hvordan brandet også kan fremstille unika-styles af genbrug.

Sidste style er en håndstrikket mohairkjole med trimming i håndspundet og håndfarvet genspundet garn.

Den ligger i tråd med brandets produktion af håndstrikkede produkter, der fremstilles forskellige steder i verden, herunder også i Jordan og Peru, hvor kvinder får muligheden for at tjene penge ved at strikke.

Næste skridt er take back

Virksomheden er en del af et GCO-projekt, som Lifestyle & Design Cluster faciliterer.  Her arbejder Gudrun & Gudrun med at indføre et take back-system, hvor kunder kan returnere produkterne, som enten kan bruges til recycling eller sælges igen.

I kraft af de strikkede trøjers kvalitet, er der livlig handel med brugte Gudrun & Gudrun-produkter på, hvad der svarer til Den Blå Avis. Det salg vil brandet gerne have ind på egen platform, så også internationale kunder kan købe brugte eller redesignede produkter. Og her er distributionen desuden tænkt så grøn som muligt. Alle webordrer bliver vakuumpakket, hvilket reducerer volumen og vægten med 80 procent.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Gudrun&Gudrun en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com