Dansk Wilton præsenterer tæpper af ufarvede uld-garner og løsninger på genanvendelse på Circular Furniture Days
Når et krydstogtskib eller et hotels gulvtæpper bærer præg af at have haft mange gæster, er det ofte Dansk Wilton, der leverer løsningen. Og det er typisk mange kvadratmeter, der skal til.
Materialevalget er derfor også af stor betydning, når det skal sættes ind i en bæredygtigheds-kontekst.
Derfor præsenterer Dansk Wilton konceptet ORIGIN på Circular Furniture Days. Her er tale om tæppeløsninger baseret på u-farvede uld-garner til brug for skibe, biografer og hoteller, men også spændende nyheder, der ligeledes er henvendt til det private boligmarked.
– Uld er en hurtig fornybar, naturlig ressource. Ved at undgå farvestoffer bringes uldens egenskaber og karaktér endnu mere i spil og giver tæpperne et unikt udtryk, siger Marketing Manager, Lone Ditmer, Dansk Wilton.
Tæpperne produceres endvidere i Danmark ved brug af vindenergi, og kvaliteten er udviklet til at have lang levetid, hvilket også de klassiske farver medvirker til. Bagsiden af tæpperne består af filt, der er produceret på genanvendte materialer.
– Naturmaterialer er på mange felter uovertrufne, siger Lone Ditmer, der påpeger, at Dansk Wilton søger at finde den pragmatiske vej, hvor hensynet til bæredygtighed går hånd i hånd med æstetik og kommercielle interesser.
– Vi går jo aldrig på kompromis med æstetik, som også er en del af det miljø og indeklima, som vores produkter er med til at skabe, siger hun.
Cradle to Cradle
Produktudviklingen er sket i rammerne af Cradle to Cradle certificeringen som værktøj, hvor forholdene inden for alle fem kategorier af certificeringen er kortlagt og vurderet; materialesundhed, materiale genanvendelse, håndtering af vandressourcer, vedvarende energi og social ansvarlighed. Således er der anlagt en bred tilgang til bæredygtighed.
– Det er vigtigt at tænke holistisk, siger Lone Ditmer om baggrunden for at arbejde med ”Cradle to Cradle”, selvom det naturligvis gør arbejdet mere omfattende og komplekst. Men det er nødvendigt for at tænke alle aspekter ind. At optimere på egne produkter kræver samtidig et tæt samarbejde med leverandørerne.
– Det ville ikke være muligt, hvis vi ikke havde vores underleverandører med, siger hun. Men denne tilgang skubber jo til hele tanken om, ikke at blive for afhængig af udvalgte leverandører.
– Men med den måde, vi samarbejder med vores leverandører på, bliver det muligt at optimere vores egen produktion. På den måde får vi mere værdi for hinanden, siger hun.
Næste step er genanvendelse
På Circular Furniture Days, udstiller Dansk Wilton desuden prototyper på produkter, som kan fremstilles af genanvendte materialer. Brugte tæpper omdannes til et non woven materiale af forskellig karaktér. Det genanvendte materiale kan så bruges til at producere pads i forskellige tykkelser.
– Det er en af de veje, vi vil kunne gå i forhold til at se på affalds-problematikken, siger Lone Ditmer.