Whocopied.me protects this content
VON LINNÉ Træder Elegant Ind I Modebranchen

VON LINNÉ træder elegant ind i modebranchen

Nathalie Gaia Dahl står bag et dansk designstudio, som spænder vidt – men som aldrig forlader sit bæredygtige og cirkulære fundament

Von Linné Billede 1

En entré på modescenen kan ske på mange måder.

Det kan være med store og voldsomme armbevægelser, akkompagneret af benhårde technorytmer, men det kan også fint og elegant, hvor produktet i sig selv berettiger entréen.

Nathalie Gaia Dahl bruger den sidste model.

Hun står bag VON LINNÈ, som tidligere har gjort sig positivt bemærket med boliginteriør, men det danske designstudio kan og vil meget mere end det.

Derfor præsenterer hun nu en kjole, der har dybe rødder i den danske biodiversitet, og tilblivelsen er udviklet efter flere forespørgsler fra kunder.

– Jeg har lyttet til mine kunder, kan man sige, og jeg er aldrig bange for at udvide sortimentet. Kjolen er en prototype, men den kan hurtigt sættes i produktion, fortæller Nathalie Gaia Dahl, som i samme ombæring præsenterer et hårbånd.

Cirkulære grundsten

Noget er dog, som det altid har været – nemlig de bæredygtige og cirkulære tanker, som danner grundstenene i virksomheden.

– Det er mine kerneværdier, som jeg ikke afviger fra, slår Nathalie Gaia Dahl fast, inden hun afslører, at hun også arbejder på at etablere et samarbejde med en dansk, socialøkonomisk systue.

Nathalie Gaia Dahl upcycler kasserede tekstiler fra samarbejdspartneren Vraa Dampvaskeri, der har som 2025-målsætning at genbruge alle deres tekstiler – blandt andet via samarbejder som det, de har med Nathalie Gaia Dahl og VON LINNÉ.

Det kommer der blandt andet puder og duge ud af, og nu altså også en smuk kjole og et hårbånd.

Udfordrer branchen

Hun glæder sig til at præsentere, hvad hendes designstudio har at byde på, og især ser hun frem til at udfordre branchen i forhold til begrebet bæredygtighed, som er meget andet end et buzzword for brandingeksperter.

– Det er et fundament, man bygger sin virksomhed på. Cirkularitet er en af de tunge grene i det at være bæredygtig, og det handler blandt andet om at bruge materialer, som allerede har haft en livscyklus, men fortsat rummer potentiale, siger Nathalie Gaia Dahl.

Hun erkender, at det umiddelbart kan være mere besværligt, men en stor del af verden har indset, at vi ikke kan fortsætte som før.

– Vi er nødt til at gentænke vores forbrug via innovative metoder, og derfor arbejder VON LINNÉ med en eksperimenterende tilgang til materialeforbrug, fortæller designeren.

Det er, som hun siger, stadig muligt at omgive sig med smukke ting, uden det koster på karmakontoen – også af materialer vi hidtil har set ned på.

– Forhåbentlig vil udstillingen fungere som katalysator for nye, spændende samarbejder på tværs af virksomheder, og jeg ser frem til at netværke med andre ildsjæle, siger Nathalie Gaia Dahl.

I forhold til bæredygtighed ser hun sig selv og VON LINNÉ i en konstant læringskurve, som stiger lineært hver eneste dag.

– Bæredygtighed er ikke blot en midlertidig trend – det er kommet for at blive – og heldigvis lyder det ikke længere fremmed i folks ører. Næste skridt må være at gøre cirkulær økonomi lige så almindeligt, og det er netop dét, Lifestyle & Design Clusters udstilling kan være med til at præge – hvordan man via cirkulært design kan skabe attraktivt interiør, som har så meget på hjerte, og samtidig er mega cool.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Von Linné en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com