Med afsæt i FN’s 17 verdensmål bidrager tværfaglige teams af studerende til at løse en konkret og aktuel bæredygtighedsudfordring hos en virksomhed inden for design- og livsstilsbranchen.
Om SPIN-IN FOR SUSTAINABILITY
Virksomheder i livsstils- og designindustrien kæmper, ligesom mange andre, med at integrere innovative og bæredygtige fremgangsmåder og løsninger. Det kan kræve eksperthjælp og -vejledning. Eller måske er der blot brug et lille skub til at komme i gang med at arbejde med bæredygtighed eller øge den indsats, der allerede er igangsat.
Lifestyle & Design Cluster har i samarbejde med fire vidensinstitutioner; Aarhus Universitet, Designskolen Kolding, Syddansk Universitet og Det Kongelige Akademi, udviklet konceptet til SPIN-IN for Sustainability.
Projektet henvender sig til virksomheder inden for livsstils- og designbranchen, der ønsker at arbejde med en konkret og aktuel udfordring inden for bæredygtighed, eller som ønsker at videreudvikle deres bæredygtighedsdagsorden generelt.
I SPIN-IN for Sustainability matches en virksomhed med en konkret og velformuleret bæredygtighedsudfordring med et dedikeret tværfagligt talent-team bestående af internationale kandidatstuderende/nyslåede dimittender fra de fire ovennævnte uddannelsesinstitutioner. Studenter-teamet kobles til virksomheden i en kort periode og kommer med anbefalinger til udfordringen.
Udfordringerne har en forankring i FN’s mål for bæredygtig udvikling og løber enten i 4 dage (kort sprint, foregår i virksomheden) eller 4 uger (langt sprint, foregår primært online).
Projektet har kørt siden 2019 og har gennemført 4 år succesfulde år med sprints med 20+ danske virksomheder og 90+ danske og internationale studerende med deres primære fokus på bæredygtighed og aktuelt også eksperimenterer med udfordringer der bevæger sig både inden for digitalisering og cirkularitet.
Challenges 2023
I år vil du få mulighed for at samarbejde med:
- Abena: abena.dk (lang sprint i efteråret)
- Gabba: gabba-denim.com/en-dk (lang sprint i efteråret)
- MidtVask: midtvask.dk (lang sprint i efteråret)
- Our Units: ourunits.com (lang sprint i efteråret)
- Revolution: revolution.co.com (lang sprint i efteråret)
- Trasborg: trasborg.dk/en/ (lang sprint i efteråret)
- Kruse Vask: kruse-vask.dk (lang sprint i efteråret)
- Sika Footwear: sikafootwear.dk (lang sprint i efteråret)
Virksomhedernes udfordringer vil udforske bæredygtighed, digitalisering, produktudvikling og story telling. Stay tuned for at se flere virksomheder, og se nedenfor, hvordan du ansøger om at deltage under fanen: ”Vil du være med?”
Primær kontakt
Marianne Ping Huang, projektleder, Aarhus Universitet
- Mail: mph@cc.au.dk
- Mobil: 51371208
Andre kontaktmuligheder
Kata Börönte, projektkoordinator, Aarhus Universitet
- Mail: borontekata@cc.au.dk
- Mobil: 50158028
Lone F. Toftild, daglig leder IER Udvikling, SDU
- Mail: lft@sdu.dk
- Mobil: 6011392
Helene Jensen, designer, Designskolen Kolding & Det Kongelige Akademi
- Mail: helene_jensen@dskd.dk
- Mobil: 26713393
Vil du være med?
Er du studerende eller dimittend med passion for bæredygtighed og lyst til en udfordring?
-
- Læs SPIN-IN for Sustainability Guide og få mere at vide om projektet
- Se casebeskrivelser og videoer fra tidligere SPIN-INs
- Kontakt os, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning
- Ansøg ved at sende os dit CV og kontaktinformation + et ganske kort notat, hvor du fortæller om din motivation til Marianne Ping Huang (mph@cc.au.dk). Pladserne fordeles efter ’først-til-mølle-princippet.
- Ansøgningsfrist for langt sprint i efteråret er 15. august 2023
Er du en virksomhed med passion for bæredygtighed, og har du en konkret udfordring, du gerne vil have løsningsforslag til?
-
- Læs SPIN-IN for Sustainability Guide og få mere at vide om projektet
- Se casebeskrivelser og film fra tidligere SPIN-INs.
- Se skabelonen til beskrivelse af din udfordring
- Send en ansøgning med kontakt information + et kort notat, der forklarer din udfordring , til Helene Jensen (helene_jensen@dskd.dk) senest 28. april 2023
- Kontakt os også endelig, hvis du har spørgsmål eller mangler vejledning.
Vigtige vilkår
SPIN-IN virksomheden lægger hus til, betaler for teamets rejser, forplejning og evt. ophold. Læs vores guide for mere information.
Hvis du er dagpengeberettiget: jobcentrene ser umiddelbart meget positivt på deltagelse i SPIN-IN, men du opfordres til både at kontakte din A-kasse og din rådgiver i jobcentret – og af den vej få endeligt grønt lys.
SPIN-IN for Sustainability er konceptualiseret, udviklet og testet i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Designskolen Kolding, Det Kongelige Akademi og SDU.
Videoer
The Upcycl – SPIN-IN for Sustainability 2022
SPIN-IN for Sustainability – Team Woden
SPIN-IN for Sustainability 2021 Ana Maria Moldoveanu
SPIN-IN for Sustainability – Gabriella’s Story
SPIN-IN for Sustainability 2021 Anna Kersig
SPIN-IN for Sustainability 2020