Summer Spin-IN

Formålet med SUMMER SPIN-IN er at løse konkrete udfordringer med bæredygtighed i Bolig og Livstilsbranchen med afsæt i FN’s Verdensmål og den enkelte virksomheds specifikke udfordringer.

Tværfaglige talentteams bestående af kandidatstuderende / nyslåede dimittender (kunstnerisk æstetisk, science and technology, business og kulturvidenskaber med digitale kompetencer)  løser konkrete bæredygtighedsudfordringer stillet af virksomhederne. Talentteamet udfører et  4 dages spin-in sprint på virksomheden og pitcher sidste dag for virksomheden og udvalgte stakeholders. De tværfaglige teams bidrager med kunstnerisk æstetiske design-kompetencer, tekniske kompetencer, story-telling, interkulturelle og digitale kompetencer til kommunikation, samt business kompetencer.

Virksomheden får en spin-in af talentfulde studerende / dimittender til at byde ind med løsninger på en bæredygtigheds-udfordring, som er konkret, vanskelig og egnet til åben innovation. Udfordringer, som ikke allerede er placeret i virksomhedens udviklingsafdeling. Udfordringen og løsningsforslaget har en karakter som er interessant på tværs af virksomheden og for dens stakeholders. De tværfaglige teams kan løse store problemer relateret til FN17. Mål nr.12- responsible Consumption and production er for Bolig- og livsstilsbranchen en vedvarende udfordring. Talent teamet kan hjælpe med at finde nye løsninger. Et delmål kunne være reduktion af affaldsmængde gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug. Talentteamet kan i samarbejde med virksomheder arbejde med at integrere oplysninger om bæredygtighed i virksomhedens produktcyklus og markedsføring.

Et eksempel på en bæredygtighedsudfordring er f.eks.: hvordan kan vi forlænge levetiden for et køkken og samtidigt lave god business? Kan man ved hjælp af produkt renæssance på eksisterende produkter forlænge levetiden og skabe nye forretningsområder?

 

Video fra Team Woden

Har din virksomhed en udfordring inden for bæredygtighed og er du interesseret i at deltage i Summer Spin – In 2020 så kontakt projektleder Marianne Ping Huang: mph@cc.au.dk

 

Projektledelse:

Marianne Huang, Aarhus Universitet

 

Partnere:

Designskolen Kolding,

Kunstakademiet

SDU

Institut for Entrepreneurskab

KONTAKT OS

Afdeling i Jylland
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
> Find vej
Afdeling i København
BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: