Whocopied.me protects this content
LIVETS TRÆ Præsenteres Af Nordicbydesign

LIVETS TRÆ præsenteres af Nordicbydesign

Bæredygtighed har været en del af det danske designstudio i mange år – og de står bag et unikt track-and-trace koncept bestående af en serie med havemøbler

Nordicbydesign Billede 2

Det er en helt speciel og unik oplevelse at sidde ude i naturen i en Salto Deck Chair fra Nordicbydesign.

For det første sidder man godt og med god samvittighed.

Derudover sørger virksomhedens track-and-trace system for, at du som forbruger ved, hvor stolens træ-stel kommer fra.

Det handler ikke kun om, at det varmebehandlede asketræ stammer fra jyske skove, for via en mærkat med GPS-koordinater og et Træbevis får forbrugeren det præcise sted for stolens opvækst i skoven.

Dette kan forbrugeren supplere med, at forarbejdningen af træet sker hos PA Savværk ved Fåborg, mens produktionen af møblerne foregår i Farre ved Randers – så Salto Deck Chair er et udtryk for lokale råvarer, dansk produktion samt ikke mindst Nordicbydesigns kompromisløse tilgang til bæredygtighed.

På Lifestyle & Design Clusters Circular Furniture Days i forbindelse med 3daysofdesign er det muligt at møde se Salto Deck Chair, der er en del af LIVETS TRÆ – et track-and-trace koncept som består af en serie havemøbler med lang levetid og mulighed for løbende at udskifte møblernes enkelte komponenter, hvis det bliver nødvendigt.

Fra Vietnam til Danmark

I begyndelsen blev møbler producret i Vietnam med bambus som omdrejningspunkt, men i 2015 vendte Karen og David Mintz tilbage til Danmark, hvilket dog ikke stoppede produktionen af bambusmøbler i Vietnam – i dag sker det under navnet Satz Furniture.

For Nordicbydesign har det i mange år været centralt at kombinere æstetisk skønhed med langtidsholdbare designs, kvalitetsmaterialer og bæredygtighed.

Salto Deck Chair er et glimrende eksempel på filosofien bag virksomheden – en stol som blev designet ud fra fire kriterier:

  • Stellet skal produceres på en CNC-maskine i tre enkelte operationer, hvorved der spares strøm
  • Stellet skal kunne skilles ad, så de enkelte dele nemt kan udskiftes
  • Betrækket sys på under én time, så det ikke bliver for dyrt at producere i Danmark
  • Betrækket er let at aftage og vaske – og kollektionen af betræk udvides løbende

Sporbarhed og holdbarhed

– Den lange holdbarhed betyder noget, det samme gør den lette vedligeholdelse, den korte transportvej fra skov til forbruger samt naturligvis sporbarheden, siger Karen Mintz, som tilføjer, at stolens betræk kan genbruges og blive en del af en cirkulær produktion af tekstiler.

– Vores stel indeholder ingen kemiske stoffer, og de enkelte dele kan for eksempel bruges til at lave mindre produkter som plantekasser eller fuglehuse – eller det er muligt at brænde træet og efterfølgende bruge det som gødning i haven – derved vil træets livscyklus være fuldbragt, siger Karen Mintz.

Fra Vietnam er parrets idé om at forarbejde råmaterialer tæt på deres habitat udviklet for at undgå den lange og energikrævende transport af råvarer, og det er groft sagt samme filosofi, der danner en fin bund for Nordicbydesigns arbejde i Danmark i dag.

– LIVETS TRÆ kan som projekt/koncept let overføres til andre lande end Danmark, de nordiske lande er oplagte, men alle lande har lokale træsorter, der kan anvendes. Vi forestiller os for eksempel at lave projektet i Indien, hvor møblerne kan laves i enten eukalyptus eller mango med stofsæde af børstet jutekanvas – og såvel eukalyptus som mango er plantagetræer (FSC) med kontinuerlig genudplantning, siger Karen Mintz.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Nordicbydesign en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com