Whocopied.me protects this content
Merinould Er I Fokus Hos By Basics På CIFF

Merinould er i fokus hos by basics på CIFF

Det er en rutineret kvartet, der står bag Herning-virksomheden by basics. De fire ejere tror på made-to-order slow fashion i en branche, hvor tsunamier af kollektioner rammer forbrugerne. 

By Basics Nye Billeder 1

Hos by basics fra Herning gider de fire ejere ikke noget pjat, billige mellemregninger eller tilfældige hop over det lave gærde.

Det handler om ordentlighed og sund fornuft, lyder ræsonnementet fra Gitte Borup.

Hun er en del af ejer-kvartetten, og blikket er stift rettet mod etiske processer og den cirkulære tankegang.

– Vi arbejder ud fra en 360° etisk tankegang, hvor alt, vi laver, har et etisk og cirkulært fokus: Dyrevelfærd, ingen brug af kemikalier, “kun køb, hvad du har brug for”-tilgang og socialt ansvar. I alle dele af processen stræber vi efter at finde den bedste løsning. Vi er fuldt ud klar over, at vi ikke kan nå det hele på én gang, men vi arbejder målrettet på konstant at gøre det lidt bedre.

100% mulesing-free merinould – hver en tråd tæller

Virksomheden fokuserer på den Øko-Tex certificerede merinould-linje på CIFF-udstillingen, en linje som retter sig mod kvinder, mænd og børn.

Ulden kommer fra New Zealand og Australien, er naturligvis mulesing-free, og designes og strikkes i Danmark.

– Vi har én kollektion, hvor vi to gange om året tilføjer få, udvalgte styles og farver. Det har blandt andet den fordel, at når du har fundet din favorit, kan du altid få den, fortæller Gitte Borup.

Merinoulden håndklippes og der er intet spild, da fraklip enten bruges til børnelinjen, eller optrevles og spindes igen.

Relationer og samarbejde vægtes højt

by basics arbejder også med bomuld, hør og bambus, men har i denne udstilling valgt at fokusere på merinould, som har en lang holdbarhed med den rette behandling. Og netop den rette behandling kan én af by basics samarbejdspartnere hjælpe med. Norske På Stell producerer nemlig økologisk vaskemiddel specielt udviklet til uld. Gitte fortæller:

– Vi elsker at arbejde på tværs af brancher med samarbejdspartnerne, som også brænder for at udvikle etiske og cirkulære produkter. Vi tror på synergien i at skabe communities – at vi sammen opnår endnu bedre resultater. Som for eksempel På Stell, som hjælper vores kunder med at gøre det nemt for deres kunder at vælge den rigtige behandling til tøjet og dermed forlænge levetiden.

– Vi håndplukker alle vores samarbejdspartnere og tror på, at langvarige relationer er vejen frem. Vi har egen systue i Polen, så vi har snor i arbejdsforholdene for de ansatte, for etik og bæredygtige initiativer handler i høj grad også om socialt ansvar, slår Gitte Borup fast.

Køb kun det du har brug for

by basics har oplevet vækst under Corona-pandemien, og det kan være et tegn på, at virksomheden er på det helt rigtige spor – også i forhold til produktionen.

I modebranchen har de fleste været vant til at bestille i faste sortimenter, men den slags er der ikke noget af hos by basics.

Her er det muligt at bestille lige præcis det antal, de farver og størrelser, som kunden ønsker. Kernen i by basic’s cirkulære tankegang er, at alt er ”made to order” – det vil sige intet lager, hvor produkterne risikerer at gå i graven uden at have levet et liv.

– Det handler om, at vores kunder kun skal købe det, de har brug for. Hvis det er tre styles, i to farver og fire størrelser, så er det sådan, det bliver. Vi producerer og leverer i løbet af fire uger. Det er noget, som vi oplever, at kunderne er glade for – fleksibiliteten og den korte leveringstid, og hele by basics-teamet er stolte af at være blandt de udvalgte, og vi glæder os til at være en del af udstillingen på Circular Fashion Days, siger Gitte Borup.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er by basics en af de i alt 25 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com