Whocopied.me protects this content
Skovby Møbler Har Skabt En Smuk Taburet Af Resttræ

Skovby Møbler har skabt en smuk taburet af resttræ

Designmøbel skabt af træ, der ellers ville være gået op i røg

Skovby Møbelfabrik Billede 1

Hvad gør man for at forbedre virksomhedens klimaindsats, når man allerede har gang i en større GCO-proces, med fokus på de tætteste CO2 reduceringstiltag, som eksempelvis LED-lys, fortynderdestillering, opvarmning med resttræ, fyringsstyring, afskaffelse af plastkrus, reduktion af print, optimering af maskinparken, fra gas- til el-truck og deltager i et ”Plant Træ” projekt?

For Skovby Møbelfabrik lå svaret lige rundt om hjørnet – kan man sige.

Den midtjyske møbelvirksomhed har nemlig en større produktion af borde, hvor det er nødvendigt at skære hjørnerne af for at få den rigtige runde eller elipse-form. De afskårne hjørner udgør smukke stykker massivt træ, som er alt for gode til at lade gå til spilde.

Virksomhedens designer Peter Hånsbæk fik opgaven med at aktivere de overskydende træstykker, der ellers stod til at ryge i virksomhedens fastbrændselsfyr. I stedet giver de liv til en ny stabelbar og bæredygtig taburet.

Skulpturel taburet

Fra designerens hånd kom der en stabelbar og bæredygtig taburet, skabt udelukkende af overskudstræ fra produktionen.
Tre sammensatte overskudsdele giver sædet et dynamisk og interessant mønster, som kombineret med de skarpe ben giver taburetten et unikt og skulpturelt udseende. Den passer godt ind i virksomhedens design-linje og produktion af designermøbler.  Stolen udstilles, når Lifestyle & Design Cluster afvikler Circular Furniture Days i forbindelse med 3DaysofDesign d. 16.-18. september på Designmuseum Danmark.

Resttræ gentænkes

Skovby Møbelfabrik producerer alle træmøbler lokalt – på de tre fabrikker i Skovby og omegn.
I produktionsprocessen opstår der overskudsprodukter i form af spåner, flis og større stykker træ.

Den gode historie

Marketing Manager Jacob Højsted Nielsen forventer, at der årligt vil blive produceret omkring 400 taburetter, men mængden afhænger nødvendigvis af antallet af producerede borde.

Taburetten har givet masser af opmærksomhed og omtale, og Jacob Højsted Nielsen er glad for at fortælle den gode historie om stolen. Taburetten er nemlig et synligt bevis på, at det er vigtigt at tænke anderledes i større produktionsvirksomheder.

 -Hos Skovby, ser vi ikke overskudstræ som affald men i stedet som en vigtig ressource, siger han.

Den store interesse for taburetten har afgjort givet virksomheden blod på tanden i forhold til at tænke andre muligheder for at anvende resttræ.

Det ér de mange små bække, der gerne skal flyde sammen til en strøm af gode klimavenlige initiativer, og udover den gode udnyttelse af resttræ, arbejder virksomheden også på frekvensregulering af kompressorer, optimering af udsugning, udskiftning af varebiler/truck fra fossil til el, solceller og tagmøller.

I forbindelse med 3DaysofDesign, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til “Circular Furniture Days”, der finder sted på Designmuseum Danmark d. 16. – 18. september 2021. Her er Skovby Møbelfabrik en af de i alt 47 deltagere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet og bæredygtighed.

Læs mere om Circular Furniture Days HER

Circular Furniture Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by: