Whocopied.me protects this content
WAIR Minimerer Bunkerne Af Tekstilaffald

WAIR minimerer bunkerne af tekstilaffald

Iværksætteri og bæredygtighed har altid været en del af Lili Dreyer, som med sine upcyclede sneakers gør noget godt for dig, mig og miljøet

Wear Billede 1

Da Lili Dreyer fik en symaskine i konfirmationsgave, gik hun straks i gang.

Hun begyndte at sy sit eget tøj, og materialerne var typisk genbrugstøj eller gamle duge og gardiner, og det var måske allerede dér, at de første sten til virksomheden WAIR blev lagt.

Efter bachelor-afslutningen på Copenhagen Business School, rejste hun til London for at tage en kandidat i sustainability, entrepreneurship and design, og dermed var et solidt fundament etableret for den virksomhed, hun i dag står i spidsen for.

Kun én procent genanvendes

En virksomhed i en branche hvor blot én procent af alle verdens tekstiler bliver genbrugt eller lavet om til nyt tøj, og det er dét tal, den innovative startup ønsker at hæve betragteligt.

Det sker med upcyclede sneakers, som er produceret af kasserede tekstiler, og idéen fik Lili Dreyer i forbindelse med sine studier i London.

Det hele begyndte på Brunel University i London, hvor hun en dag stod over for et gigantisk bjerg af kasserede tekstiler.

Lige der tænkte hun: Det skal og kan vi gøre bedre – og det er lige præcis, hvad WAIR gør.

– Det gik op for mig, hvor stort problemet egentlig er, og det er altså voldsomt. Vi håber, at vi med WAIR kan bidrage til en mere cirkulær modeindustri. Der er nemlig brug for handling fra alle vinkler, hvis vi skal stoppe de enorme strømme af tekstilaffald samt ændre det forbrugsmønster, vi ser over det meste af verden, siger Lili Dreyer.

Bæredygtighed som motor

Iværksættergenet har hun altid haft i kroppen, og selv om det er benhårdt at etablere sig og drive en nystartet virksomhed fremad, holder Lili Dreyer fast i sin kongstanke om et arbejdsliv med bæredygtighed som den primære motor.

– Det er vores håb og ønske, at vi med WAIR kommer til at upcycle på en større skala med tiden, for tekstilaffald er der alt for meget af på verdensplan, slår hun fast.

Hos WAIR er der fokus på at gøre produktet så bæredygtigt som muligt gennem hele livscyklussen, og det sker blandt andet med brugen af naturlige og genanvendte materialer samt ikke mindst ved at minimere brugen af syntetiske materialer.

– Samtidig er det værd at nævne, at vores sneakers kan genbruges, og derfor tilbyder vi også forbrugerne en take-back ordning, fortæller Lili Dreyer.

Recycled hele vejen rundt

Lige nu består produktionen primært af sneakers, men der er ambitiøse planer om at lancere andre produkter efter samme forretningsmodel, og hos WAIR skal innovationen især findes i processen, hvor der fokuseres på at opnå skalérbar tekstilupcycling.

Sneakers-bunden produceres i Portugal af ”eco-rubber”, som er skabt af 70 procent recycled gummi fra fabrikkens egen produktion og 30 procent naturligt gummi, mens sålerne er lavet af 100 procent plantebaserede materialer, og snørebåndene af 100 procent recycled bomuld.

Det toppes med design af kasserede jeans og arbejdstøj, og WAIR går ikke på kompromis med hverken den sociale eller miljømæssige bæredygtighed.

– Vi ledte længe efter en samarbejdspartner, som lever op til vores bæredygtige og etiske retningslinjer, og det lykkedes heldigvis i Portugal, hvor vi sætter stor pris på vores samarbejde med en familieejet virksomhed, der drives med en høj moral og etiske standarder, som kommer medarbejderne til gode, siger Lili Dreyer.

I forbindelse med Copenhagen Fashion Week, slår Lifestyle & Design Cluster dørene op til udstillingen “Circular Fashion Days”, der finder sted på CIFF d. 11. – 13. august 2021. Her er Wair en af de i alt 26 udstillere, der er med til at sætte fokus på cirkularitet i modebranchen.

Læs mere om udstillingen HER

Circular Fashion Days

KONTAKT OS

Hovedkontor
Birk Centerpark 38
7400 Herning
Tlf.: +45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Headstart Fashion HOUSE
Mindet 4
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 2420 7207
E-mail: info@ldcluster.com
Kontor i BLOXHUB
Frederiksholms Kanal 30 A5, 1. sal
1220 København K
Tlf.:+45 9616 6200
E-mail: info@ldcluster.com
Find vej

Lifestyle Lab CPH
Bredgade 66
1260 København
Tlf.: +45 2276 7990
E-mail: info@ldcluster.com

CVR
26927722
Lifestyle & Design Cluster
Lifestyle & design cluster is supported by:

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com